duminică, 8 iulie 2012

O ERA PE CARE OCCIDENTUL O VA REGRETA FOARTE MULT IN VIITOR: INARMAREA LUMEI ARABE CONTINUA !


    După achiziţia controversată a 200 de tancuri Leopard 2 anul trecut, care a trezit proteste vehemente din partea opoziţiei, Riadul caută să mai obţină încă 600. Deal-ul cifrat la 10 miliarde de euro ar fi unul dintre cele mai importante din istoria republicii federale. Iar armata germană îi ajută deja pe saudiţi să testeze tancurile în deşert.

    Consiliul german de apărare a ţării a aprobat anul trecut în secret vânzarea a 200 de Panzere Leopard către Riad, potrivit unor informaţii obţinute de „Spiegel”. Opoziţia acuza la vremea respectivă o încălcare flagrantă a cadrului legislativ restrictiv legat de exportul de arme şi o înarmare a unui stat nedemocratic. Cu o constituţie pacifistă şi tot mai reticentă la intervenţiile externe, Germania este totuşi al treilea exportator de arme din lume.

     Dar acum tot Spiegel a dezvăluit că armata germană este implicată direct în avansarea  vânzării Panzerelor către Arabia Saudită, care în timpul Primăverii arabe intra cu tancurile în Bahrain pentru a înnăbuşi violent revoluţia sunnită. Bundeswehr-ul oferă asistenţă firmei producătoare de armament Krauss-Maffei Wegman (KMW) pentru testarea tancurilor Leopard 2A7+ în deşert în Arabia Saudită. Tot armata germană furnizează şi muniţie pentru tunul automat al tancului produs de KMW.  Compania în schimb va acoperi costurile legate de trimiterea ofiţerului-trainer şi a muniţiilor în Arabia Saudită.

    Arabia Saudita nu este la primul contract de acest gen,in 2010 achizitionand de la SUA printre altele 84 de avioane F-15 noi, 70 de elicoptere Apache, 72 de elicoptere Black awk şi 36 de elicoptere Little Bird.In orice caz,contractul din 2010 a avut o valoare de 60 de miliarde de dolari,fiind cel mai mare contract din istoria Americii.Aparatele de zbor cumpărate de saudiţi reprezintă un sfert din forţa armată aeriană a armatei americane.
  
     In ultimele decenii,dotarea Pakistanului cu arma nucleara,recenta si viitoare inarmare nucleara a Iranului si inarmarea masiva a Arabiei Saudite reprezinta de fapt un proiect pe termen lung de creare a unei armate arabe de proportii.Secretele Sistemului este de parere ca Occidentul va regreta in viitor aceste contracte,si asta pentru ca pretentiile militare si teritoriale a lumii arabe vor creste in urmatoarele decenii,pe fondul declinului economic occidental.Alaturi de China si probabil Rusia, viitoarea Uniune Araba va profita la maxim de prabusirea Europei,fiind instaurate vechile Califate din primul mileniu in Peninsula Iberica. 

   Si ca o mica paranteza,lumea ar trebui sa stie ca adevaratele catrene ale lui Nostradamus descriu o Liga Araba care invadeaza Europa ,cucerind Spania si ajungand cu trupele in mijlocul Italiei,Frantei si Germaniei. Pentru cei interesati ,click aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu