duminică, 1 iulie 2012

Al-Qaida pregăteşte deturnarea şi prăbuşirea unui avion în Londra, în timpul Jocurilor Olimpice


Organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia pregăteşte deturnarea unui avion de pasageri american şi prăbuşirea acestuia în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de informaţii citate de Sunday Times, filiala reţelei teroriste Al-Qaida a recrutat un norvegian convertit la islam care ar urma să deturneze un avion comercial american şi să îl prăbuşească, probabil pe o locaţie a Jocurilor Olimpice, care se vor desfăşura la Londra în perioada 27 iulie - 12 august.
Organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQPA) a fost implicată în numeroase comploturi teroriste care vizau obiective occidentale.
Conform surselor citate, un norvegian în vârstă de aproximativ 35 de ani, cunoscut sub pseudonimul Abu Abdulrahman şi convertit la islam în 2008, s-a antrenat în ultimele luni în tabere teroriste din Yemen.
Experţi din serviciile de spionaj cred că Al-Qaida va încerca să profite de faptul că norvegianul nu are antecedente penale şi se poate deplasa fără restricţii în Europa.
Aproximativ 600.000 de persoane au cumpărat bilete la Jocurile Olimpice, iar evenimentul sportiv va atrage milioane de turişti suplimentari la Londra.


Sursa: pe REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu