joi, 19 iulie 2012

Armata britanică ţine în rezervă 2.000 de militari pentru securitatea JO



Foto: telegraph.co.uk


Armata britanică va ţine în rezervă 2.000 de militari pentru situaţia în care vor apărea situaţii neprevăzute pe durata JO, după ce societatea care se ocupă de securitatea competiţiei nu a fost în măsură să asigure 10.400 de gardieni pentru acest eveniment, aşa cum s-a angajat prin contract, relatează MEDIAFAX.

Hugh Robertson, secretarul de stat pe probleme de sport, a precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că „planurile de securitate sunt puse în aplicare şi prevăd până la 2.000 de militari suplimentari”.

Săptămâna trecută, armata britanică a fost nevoită să mobilizeze de urgenţă 3.500 de soldaţi, în urma anunţului făcut de societatea G4S, care s-a declarat incapabilă să asigure numărul de gardieni necesar evenimentului.

În total, 17.000 de militari sunt mobilizaţi pe durata Jocurilor Olimpice (27 iulie-12 august), în cadrul celui mai mare dispozitiv de securitate desfăşurat pe timp de pace în Marea Britanie, din care fac parte 40.000 de persoane.

Robertson a menţionat că G4S va plăti pentru această mobilizare excepţională: „Niciun penny în plus din banii contribuabililor nu va fi plătit pentru securitate. Vom activa clauzele de penalitate prevăzute în contract”.

Un fond de rezervă pentru JO, de 476 de milioane de lire sterline (606 milioane de euro), este disponibil, dar „niciun penny” din acesta nu va fi folosit „pentru a remedia deficienţele din activitatea G4S”, a adăugat oficialul.

Convocat de parlamentarii britanici pentru a oferi explicaţii, directorul general al G4S, Nick Buckles, a declarat că speră să furnizeze 7.000 de agenţi de pază.

Întrebat despre o eventuală demisie a lui Buckels, secretarul de stat a răspuns că „acum este important ca el şi compania lui să respecte contractual”. „Ce-l aşteaptă pe domnul Buckles este o problemă pentru după JO”, a spus Robertson.

Sursa: www.semperfidelis.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu