luni, 23 iulie 2012

Un asteroid a trecut foarte aproape de Terra

Un asteroid ce are un diametru de aproape o milă (1,6 kilometri) a trecut în noaptea de duminică spre luni, destul de aproape de Terra.
Asteroidul AM 31
Asteroidul AM 31
Asteroidul a trecut pe lângă Terra, la o distanţă de 14 ori mai mare decât distanţa ce separă Luna de Pământ. Cercetătorul Bob Berman, a declarat pentru revista Astronomy: "Obiectele apropiate de Terra nu mai reprezintă o «comoară» doar pentru paranoici sau pentru aceia care se roagă în secret şi din motive bizare pentru producerea unei apocalipse timpurii. Întreaga comunitate astronomică şi-a schimbat părerea despre ele în ultimele câteva decenii. În loc să trăim pe «insula Terra», cu o conexiune minimă sau chiar inexistentă cu celelalte corpuri cereşti, acum credem cu tărie că astfel de coliziuni cu comete sau asteroizi au modificat evoluţia biosferei noastre şi poate chiar au plantat pe planeta noastră seminţele vieţii, acei aminoacizi care au contribuit la apariţia vieţii cu mult timp în urmă. Cu alte cuvinte, acestea sunt entităţi importante. Fără să mai vorbim despre faptul că există şi un mic pericol în jurul lor".
NEA (near-Earth asteroid) 2002 AM31 este doar unul din cele aproximativ 9.000 de corpuri cereşti care trec prin vecinătatea Terrei. Un astfel de asteroid, denumit LZ1, a trecut în mod surprinzător foarte aproape de Terra, la jumătatea lunii iunie.
Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu