duminică, 12 august 2012

Alimentul care anihileaza toate bacteriile cu care vine in contact


Cercetătorii australieni au fost uimiţi să descopere un remediu general chiar sub nasul lor – mierea de albine naturală – pe care au catalogat-o drept “cel mai eficient” medicament natural.

Noul studiu a arătat că mierea de albine omoară fiecare tip de bacterie pe care cercetătorii le-au pus în contact cu acest aliment, inclusiv “superbacteriile” rezistente la antibiotice care ameninţă spitalele şi care omoară pacienţii din întreaga lume.


Unele bacterii au devenit rezistente la fiecare medicament antibacterian prescris în mod obişnuit. Însă, oamenii de ştiinţă au descoperit că mierea de albine Manuka, aşa cum este cunoscută în Noua Zeelandă, sau mierea de albine de tufiş, aşa cum este cunoscută în Australia, a ucis fiecare bacterie sau patogen cu care a fost testată.
Această miere de albine se aplică extern şi acţionează asupra infecţiilor pielii, a muşcăturilor şi a tăieturilor.
Acest tip de miere provine doar de la albinele care se hrănesc din copacii de tei nativi din Australia şi Noua Zeelandă. Descoperirea are un impact major asupra medicinei moderne şi poate duce la apariţia unei întregi game de produse bazate pe miere pentru a înlocui antibioticele şi cremele antiseptice.

Proprietăţile curative ale diferitelor tipuri de miere au fost cunoscute de culturile indigene de mii de ani şi acoperirea rănilor cu acest produs era o practică obişnuită înainte de apariţia antibioticelor.
Majoritatea bacteriilor ce cauzează infecţii în spitale sunt rezistente la cel puţin un antibiotic şi există o nevoie urgentă pentru noi moduri de a trata şi controla infecţiile de suprafaţă. Noile antibiotice au tendinţa de a dispărea de pe rafturi pe măsură ce bacteria pe care o atacă devine rapid rezistentă. Multe companii farmaceutice au abandonat producţia antibioticului din cauza dificultăţii de recuperare a costurilor. Dezvoltarea unor alternative eficiente ar putea însemna salvarea mai multor vieţi.
Cercetătătorii au declarat că lucrul fascinant era că nici o bacterie pe care oamenii de ştiinţă au testat-o pe miere, inclusiv superbacteriile precum cea mâncătoare de carne, nu a reuşit să dezvolte o imunitate. Aceştia au spus că un compus din miere numit metilglyyoxal, toxic în esenţa sa, combinat într-un mod necunoscut cu alţi compuşi neidentificaţi din miere, provoacă bacteriilor “o insuficienţă la mai multe sisteme”.

Sursa: Finaciarul 

Iata si un link oferit de o cititoare, pentru cei care doresc sa isi procure mierea Manuka:
Sursa: danielroxin.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu