miercuri, 15 august 2012

SPANIA SUB ŞOC Declaraţia care aruncă în aer EUROPA


Guvernul Spaniei ia în considerare o cerere pentru un ajutor suveran, a declarat marţi comisarul pentru Afaceri Economice şi Monetare, Olli Rehn, într-un interviu acordat televiziunii Bloomberg.

Spania ar putea cere ajutor financiar
Spania ar putea cere ajutor financiar / FOTO: adelaidenow.com.au
"Spania are o minte deschisă. Guvernul premierului Mariano Rajoy nu a luat o decizie. Suntem pregătiţi să acţionăm dacă va exista o solicitare", a spus Rehn.
Guvernul de la Madrid a indicat recent că lucrează cu autorităţile de la Bruxelles pentru deblocarea unui ajutor de urgenţă de 30 de miliarde de euro pentru băncile spaniole, în cadrul unui plan aprobat în iulie, destinat susţinerii sectorului financiar.
Rajoy a declarat pe de altă parte, marţi, că la începutul lunii septembrie se va întâlni la Madrid cu cancelarul Germaniei Angela Merkel, în compania unui număr mare de oameni de afaceri germani şi spanioli, urmând ca în aceeaşi lună să facă o vizită la Roma, pentru discuţii cu premierul Mario Monti.
Analiştii economici europeni au declarat în mai multe rânduri că Spania este prea mare pentru a fi susţinută financiar de colegii din zona euro şi că o eventuală intrare în incapacitate de plată a Madridului ar aduce haos în Europa.


Sursa: REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu