miercuri, 28 noiembrie 2012

CARE VOR FI ULTIMII LOCUITORI AI TERREI SI CINE VA REZISTA CHIAR SI 1,8 MILIARDE DE ANI DUPA STUDIU NEW SCIENTIST


Care vor fi ULTIMII LOCUITORI ai Terrei si cine va rezista chiar si 1,8 miliarde de ani dupa Studiu New ScientistNewScientist publică un material despre „ultimii locuitori ai Terrei”: Conform specialiştilor, toate speciile, cu excepţia microbilor vor dispărea în 1,8 miliarde de ani, urmând ca planeta să mai fie populată un miliard de ani de unicelulare.
Conform modelului computerizat folosit de specialiştii de la Universitatea St. Andrews din Scoţia, peste 1,8 miliarde de ani pe Pământ vor mai exista doar bazine izolate de apă caldă şi sărată.
Cercetătorii scoţieni au mai prezis că, în viitor, şansele de a găsi planete similare Pământului, care să susţină viaţa, vor creşte.
Studiul a mai arătat că, odată cu îmbătrânirea Soarelui, temperaturile cresc, iar formele complexe de viaţă – cum ar fi mamiferele, peştii şi plantele – dispar. De asemenea, oceanele vor seca, iar singurele zone în care va mai exista apă, în cantităţi reduse, vor fi munţii şi peşterile. Aici se vor adăposti şi microbii care vor popula Terra până aproape de dispariţia planetei noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu