joi, 15 noiembrie 2012

Horoscop: Dieta potrivita zodiei tale

A venit si postul Craciunului, iar acesta este primul semnal pentru femeile care vor sa se puna pe slabit pentru Craciun sau pentru rochita de Revelion.

Indiferent ce motiv ai avea sa vrei sa slabesti sau cand anume sa te hotarasti sa o faci, exista cateva lucruri despre tine si corpul tau pe care trebuie sa le stii.
Sursa foto: Shutterstock.com
Berbec (21.03-20.04)
La cat de incapatanata si de impulsiva esti, ti-ar fi foarte greu sa urmezi o dieta. Partea buna este ca este foarte putin probabil sa ai probleme cu kilogramele, multumita metabolismului tau foarte activ.
Cel mai potrivit pentru tine ar fi sa incepi sa faci sport pentru a scapa de kilograme. Daca, totusi, este nevoie de putin ajutor alimentar pentru a slabi, trebuie sa tii cont de urmatoarea lista si de faptul ca este recomandat un regim intens si de scurta durata:
Recomandari: lamaie, radacinoase, cereale, iaurt.
De evitat: mancarea picanta, carnea rosie.
Taur (21.04-21.05)
Batalia impotriva kilogramelor poate fi destul de dificila pentru tine, pentru ca iti place sa mananci, si iti place sa mananci bine. Nu poti renunta atat de usor la lucrurile care iti plac atat de mult.
Ideal ar fi sa fii tot timpul atenta la ce si cand mananci si sa iti mentii conditia fizica. Vei accepta cu placere efortul fizic, daca asta inseamna ca poti sa consumi in continuare alimentele preferate.
Recomandari: legume condimentate, salata de fructe, salate, supe, ceaiuri, sucuri naturale.
De evitat: dietele severe.
Gemeni (22.05-21.06)
Gratie sistemului tau nervos foarte sensibil si tendintei de a te consuma, arzi calorii si fara sa vrei. Cel mai probabil esti dintre fetele invidiate de prietenele lor pentru metabolismul accelerat.
Daca, totusi, se intampla sa ai probleme cu greutatea, este din cauza ca nu mananci la ore fixe si ca aproape fiecare masa o iei din mers sau in timp ce faci orice altceva.
Recomandari: legume inabusite, nuci, fistic, alune.
De evitat: alimentele crude, cerealele, zaharul rafinat, cremele, sosurile.
Rac (22.06-22.07)
Iti place sa gatesti, dar nu te omori dupa mancarea in sine. Ai, totusi, cateva preparate preferate, la care nu ai renunta nici in ruptul capului.
Si inca ceva: meniul tau si cantitatea de mancare consumata intr-o zi sunt strict legate de starea ta emotionala. Indicat ar fi sa gasesti mese mai sanatoase, cu grasimi putine, si sa te inscrii pe termen lung intr-un program de fitness.
Recomandari: fasole, legume inabusite, fructe proaspete.
De evitat: dulciuri, alimente grase sau uleioase, fainoasele, excesul de sare.
Leu (24.07-23.08)
Personalitatea ta regala cere mancare pe masura. Iti plac mancarurile cu specific exotic si iti place sa incerci tot felul de combinatii. Provocarile culinare sunt intre actiunile tale preferate.
Daca vrei sa incerci sa slabesti, iti va fi destul de usor, avand o personalitate atat de vanitoasa si de puternica: daca iti propui ceva nu te lasi pana nu reusesti.
Recomandari: varza, iaurt, salate, citrice, mustar.
De evitat: carnea, produsele lactate.
Fecioara (24.08-23.09)
Esti genul de persoana care in fiecare luna are alte preferinte culinare. Iti este recomandat adesea sa nu renunti la miscarea zilnica.
De altfel, esti foarte atenta la ce mananci, orele meselor, felul in care este gatita mancarea. De aceea, daca te hotarasti sa slabesti, probabil nu este vorba de mai mult de 5 kilograme. Totusi, de la natura, nu esti genul care sa aiba o silueta ca de revista.
Recomandari: carne, cartofi, cereale nerafinate, legume inabusite, branza, unt.
De evitat: alimentele crude.
Balanta (24.09-23.10)
Organismul tau este conform numelui zodiei: echilibrat, asadar se intampla destul de rar sa ai probleme cu greutatea.
Daca totusi se intampla sa ai nevoie de o dieta, nu trebuie sa tii una foarte severa, sa te infometezi sau sa ajungi la o singura categorie de alimente. Ideal ar fi sa mananci ce mananci de obicei, doar ca in portii mai mici.
Recomandari: ardei iute, usturoi, ovaz, cereale, iaurt, kefir.
- De evitat: carnea rosie, grasimile.
Scorpion (24.10-22.11)
Iei in greutate destul de greu. Dar si cand incepi... revii la forma initiala destul de greu. Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa iti detoxifici organismul cu multe ceaiuri si cantitati mari de apa.
De obicei, adopti programe de slabit intense, pentru ca preferi sa iti provoci organismul cu orice ocazie. Deci vei slabi urmand un program de fitness sustinut si o dieta stricta. Atentie, insa, cu dietele acestea foarte severe: pot avea efecte negative de durata asupra sistemului digestiv.
Recomandari: ovaz, cereale integrale, produse lactate, ceaiul verde.
De evitat: fasolea, morcovii, telina, varza.
Sagetator (23.11-21.12)
Esti o fire libera, energica, care are nevoie de mult spatiu. Profita de energia si pofta deviata innascute si fa atat de mult sport incat sa nu ai nevoie de diete.
Totusi, avand in vedere cat de mult iti place mancarea, mai ales mancarea gatita de tine sau de mama ta, s-ar putea totusi sa vrei, la un moment dat, sa dai cateva kilograme jos.
Recomandari: morcovi, telina, cartofi, cereale, fructe proaspete.
- De evitat: carnea rosie, cerealele rafinate (orezul alb, painea alba).
Capricorn (22.12-20.01)
Desi esti destul de bine organizata si destul de responsabila (atat in viata de zi cu zi, cat si din punct de vedere alimentar), tinzi sa mananci incorect cand esti foarte ocupata sau sa abuzezi cand esti melancolica.
Cea mai mare eficienta se poate sa o aiba exercitiile fizice, daca iti doresti sa slabesti. Ai grija numai: efortul fizic trebuie sustinut de o alimentatie sanatoasa.
Recomandari: fructe si legume proaspete, varza, legume inabusite si condimentate, supe, ceai verde.
De evitat: dietele severe si de lunga durata.
Varsator (21.01-19.02)
Orice ai citi aici, tot cum te taie capul vei face. Nu tii cont nici de graficele cu greutatile corespunzatoare fiecarei inaltimi. Nu-ti mai place cum stau blugii pe tine? Imediat apelezi la o dieta de cateva zile!
In lipsa de ocupatie, cel mai bun prieten este frigiderul. Uneori, apelezi chiar si la alcool. Desi stii ca nu e bine, nu iti pasa, pentru ca stii ca vei slabi cu usurinta.
Recomandari: legume inabusite, compot, alune, nuci.
De evitat: cruditatile, sosurile, dulciurile.
Pesti (20.02-20.03)
Oricand iti pierzi ordinea sau cand te abati, dintr-un motiv sau altul, de la grafic, te apuci de mancat si de baut.
Dulciurile sunt prima ta iubire. De asemenea, preferi mancarurile putin mai grase. Stii foarte bine ca acest stil alimentar nu este dintre cele mai sanatoase, asa ca trebuie sa iti planifici cu atentie calendarul culinar.
Recomandari: fasole, mazare, legume inabusite, fructe proaspete.
- De evitat: lactatele, mancarea grasa, dulciurile.
Sursa: www.kudika.ro
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu