vineri, 9 noiembrie 2012

Horoscopul bolilor: Ce afectiunea specifica ai, in functie de zodie?


Astrologii antici, dar si cei contemporani sunt de acord ca fiecare zodie din Horoscop guverneaza o anumita parte a corpului (incepand cu capul - Berbec si terminand cu picioarele - Pesti).

Tocmai de aceea, fiecare zodie (dar si opusul ei) este predispusa la anumite afectiuni de sanatate, in functie de acea parte a corpului pe care o guverneaza. Cunoscand care parte a organismului tau este mai sensibila, poti face mai mult pentru sanatatea ta.

 

Zodie: Berbec (opus Balanta)
Parte a corpului guvernata: Capul


Pentru ca sunt impulsivi si agitati, nativii din aceasta zodie se confrunta foarte des cu dureri de cap. Semnul opus, Balanta, poate si ea sa sufere de migrene, insa nu din cauza temperamentului. Cel mai bine pentru ambele semne din Zodiac este ca atunci cand simt ca le doare capul sa practici tehnici de reducere a stresului, sa ia o pauza de la ceea ce fac ori chiar un calmant.

Zodie: Taur (opus Scorpion)
Parte a corpului guvernata: Gatul si Glandele


Sunt foarte mari sanse ca nativii din Taur ori Scorpion sa sufere de dureri in gat, rosu in gat, probleme cu sinusurile sau raceli datorita influentelor astrologice. Cea mai mare problema a nativilor din aceasta zodie (si opusul ei) este totusi glanda tiroida. Asadar, daca simti ca ai luat brusc in greutate, ca ai o circulatie proasta ori stari de letargie, exista mari sanse ca glanda ta tiroida sa nu functioneze asa cum trebuie, sa fie prea lenesa. Daca ai palpitatii, insomnii si palpitatii, glanda tiroida este hiperactiva. In ambele dintre cazuri este bine sa retii ca glanda tiroida este termostatul corpului.

Zodie: Gemeni (opus Sagetator)
Parte a corpului guvernata: Plamanii, Sistemul Nervos, Bratele si Umerii


afectiuni in functie de zodie
Fiindca este mereu pe fuga, nativul din aceasta zodie (Gemeni), dar si opusul sau, este inclinat spre accidente, existand mari sanse sa sufere de luxatii. La fel, bolile de plamani, racelile severe sau bronsita pot afecta persoana nascuta sub acest semn. Cel nascut intr-o zodie precum Gemeni sau Sagetator va avea probleme in a se relaxa, fiind extrem de stresat. Se poate ingriji prin sport (inotul este cel mai recomandat) si o alimentatie sanatoasa.


Zodie: Leu (opus Varsator)
Parte a corpului guvernata: Inima, Splina, Spatele


Puternicul nativ din aceasta zodie poate suferi, la maturitate, de probleme de inima (mai ales daca nu a avut un stil de viata sanatos in care sa faca zilnic exercitii, sa aiba grija ce mananca si sa se odihneasca suficient). La fel, o viata activa si multele momente care implica stres pot avea drept consecinta dureri de spate sau dureri musculare. Nativilor din Leu si Sagetator li se recomanda sa aiba un stil de viata echilibrat sau tratamente tratamente naturiste ori acupunctura.


Zodie: Rac (opus Capricorn)
Parte a corpului guvernata: Stomacul (Digestia)


Cel nascut sub semnul Racului are un sistem digestiv extrem de sensibil si are mari sanse sa se confrunte cu probleme de sanatate precum ulcerul sau indigestia. Aceasta zodie (si opusul ei) trebuie sa aiba o alimentatie echilibrata, sa renunte la condimente, la mancarea prea iute sau la cafea. Important este sa aiba grija si cum controleaza stresul deoarece acesta are efecte negative majore asupra stomacului.
afectiuni in functie de zodie
Image © Sxc.hu

Zodie: Balanta (opus Berbec)
Parte a corpului guvernata: Rinichii


Ca si zodie, Balanta are nevoie de o viata echilibrata si tocmai de aceea un stil de viata haotic ori un mediu de lucru stresant ii pot afecta organismul. Nativul din aceasta zodie se confrunta cel mai des cu probleme la rinichi (pietre ori infectii) si de aceea este indicat sa se hidrateze corect. Opusul sau, Berbecul, poate suferi si el de probleme de rinichi daca nu se ingrijeste cum trebuie. Cele mai bune remedii sunt o alimentatie echilibrata, sportul, hidratarea si odihna.

Zodie: Fecioara (opus Pesti)

Parte a corpului guvernata: Intestinele, Sistemul nervos


Ca si nativul din Rac, cel din Fecioara (sau opusul sau, cel din Pesti) are tendinta de a suferi de probleme de digestie. Prea multe griji ori stres pot conduce spre indigestie ori o functionare proasta a intestinelor. Este necesara deci o nutritie echilibrata (prin eliminarea din dieta a alimentelor prajite si a condimentelor) si relaxarea sistemului nervos. Pentru aceasta zodie, o dieta vegetariana este extrem de benefica, la fel ca si meditatia zilnica si exercitiile fizice.

Zodie: Scorpion (opus Taur)
Parte a corpului guvernata: Organele Sexuale


Nu este deloc o surpriza ca problema nativilor in aceasta zodie (si a celei opuse Scorpionului) este legata de sexualitate, dat fiind faptul ca aceasta este, in mare parte, si puterea magnetica a Scorpionului. Cel mai bine pentru persoanele nascute sub aceste semne este sa aiba o viata amoroasa moderata, pentru ca, asa cum se spune din popor, ‘ce e prea mult strica’.

Zodie: Sagetator (opus Gemeni)
Parte a corpului guvernata: Ficatul, Coapsele


Persoana nascuta in aceasta zodie este cea mai activa din intregul zodiac. Tocmai de aceea, Sagetatorul si Geamanul (opusul sau) trebuie sa se fereasca de o viata dezordonata sau sedentara pentru ca are cele mai mari sanse sa se ingrase, in special in zona coapselor. La fel, exagerarea in materie de mancare sau bautura ii poate face rau, cauzand probleme la ficat. Cuvantul cheie al nativilor din aceasta zodie este moderatia.

Zodie: Capricorn (opus Rac)
Parte a corpului guvernata: Genunchii, Oasele, Dintii


Din cauza stresului si a vietii agitate, nativul din aceasta zodie (si opusul ei) are mari sanse sa sufere de dureri ale genunchilor ori ale articulatiilor sau chiar sa fie inclinat spre luxatii ori rupturi ale oaselor. La fel, stresul (ca si obiceiurile de alimentatie) isi poate spune cuvantul si in cazul danturii, cel nascut in Capricorn sau Rac confruntandu-se cu diverse probleme ale dintilor. Mai tarziu in viata, reprezentantii acestor zodii pot suferi de boli precum artrita sau reumatismul.

Zodie: Varsator (opus Leu)
Parte a corpului guvernata: Circulatia


Cei nascuti in Varsator (dar si Leu) trebuie sa acorde o importanta crescuta sistemului circulator. Nativii din aceasta zodie pot fi usor afectati de sedentarism sau de vremea rece. Important este sa aiba o rutina zilnica de sport si sa manance sanatos. Odata ce imbatranesc, este posibil sa se confrunte cu varicele - de aceea este esential sa isi tina inima sanatoasa!

Zodie: Pesti (opus Fecioara)
Parte a corpului guvernata: Picioarele


Nativul din aceasta zodie are niste picioare extrem de sensibile. El trebuie intotdeauna sa previna si nu sa trateze deoarece nu poate lua multe medicamente din cauza alergiilor sau a efectelor adverse pe care acestea le dau. Cel mai bine ar fi sa se bazeze pe medicina traditionala, naturista si sa aiba intotdeauna grija ce incaltaminte isi cumpara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu