miercuri, 21 noiembrie 2012

Oracolscop 19-25 noiembrie 2012. Afla ce iti rezerva cartile de Tarot Osho

osho_zen_tarot

Mesajele si ghidarea pentru aceasta saptamana vin prin intermediul cartilor Osho Zen Tarot. OracolScopul, creat de Astrocafe, este o etalare saptamanala cu carti oracol, cate o carte pentru fiecare zodie. Ofera ghidare si sprijin pentru toti cei care vin in contact cu aceasta informatie. Etalare si citire intuitiva- Nicoleta Svârlefus.
Iata mesajele pentru saptamana 19 – 25 noiembrie:

Berbec – Solitudinea
Indemnul acestei carti pentru tine este : „Fii propria ta lumina!” asa cum le spunea insusi Gauthama Buddha, discipolilor sai. Asadar, pentru tine, aceasta saptamana aduce opotunitatea constientizarii propriului sine si a luminii din interior. E timpul sa ai mai multa incredere in tine, in intuitia si viziunea ta, in ceea ce simti cu putere sa fii si sa faci, chiar si atunci cand cei din jur se indoiesc si te dezaproba. Solitudinea, in acest caz, este o binecuvantare, un timp pretios petrecut cu tine, o conexiune interioara profunda, plina de iubire si pace. Ea se deosebeste de singuratate, care este asociata cu tristetea aferenta dependentei de aprobari si apreciere din partea celor din jur. Adevarul e ca nu ai nevoie de nimic, pentru a fi fericit, chiar acum.

Taur – Totalitatea
Nu conteaza atat de mult ce faci, ci cum faci ceea ce faci. Prin urmare, daca in ultima vreme te-ai risipit in multe sarcini, incercand sa faci tot deodata, fara sa-ti iei timp de relaxare si fara sa ai rabdare, aceasta carte vine la tine ca sa-ti aminteasca sa te intorci in prezent si sa te conectezi in totalitate cu el. Nu ajungi nicaieri daca te grabesti, te agiti, incerci sa faci si sa controlezi totul. Vei fi ineficient si stors de energie. Asadar, solutia este sa faci lucrurile unul cate unul, sa fii prezent, sa oferi intreaga ta energie fiecarui moment. Numai lasandu-te complet absorbit de fiecare clipa, vei gasi bucuria in tot ce este, te vei simti parte din intreg, din Dumnezeu.

Gemeni – Transformarea
A venit vremea sa nu te mai lupti cu durerea, cu suferinta si cu toate situatiile care nu-ti plac in viata ta. E timpul sa intelegi ca nu poti beneficia de darurile experientei, oricum ar arata ea, decat daca de abandonezi in ea, daca te cufunzi in durere pana la capat, o lasi sa fie, ii permiti sa co-existe cu tine. Asta este maiestria, asta inseamna sa accepti Creatia in totalitatea ei si sa cresti. Cu alte cuvinte, cufundandu-te in durere, in starea prezenta, obtii o detasare care te ajuta sa treci la nivelul urmator, sa te ridici deasupra tuturor experientelor si sa le privesti in ansamblu pentru a vedea ce au ele sa-ti ofere si cum te ajuta sa cresti. In aceasta saptamana, totul pare sa te duca la un nivel spiritual superior.

Rac – Experimentarea
Sa experimentezi inseamna sa te confunzi in totalitatea cu momentul prezent, cu tot ce te inconjoara, cu sunetele, imaginile, aromele din jur. Este fiintarea, starea de a fi una cu tot ce este. A sosit vremea sa privesti cu atentie la frumusetea din jur, sa privesti in ochi oamenii dragi, sa-i imbratisezi si sa le transmiti iubirea ta, sa lasi energia ta binecuvantatoare sa curga intre tine si natura, intre tine si tot ce atingi. In aceasta saptamana, ia-ti atentia de la lucrurile lumesti, materiale, marunte, uita de griji si temeri, si priveste atent natura, oamenii, mesajele de dincolo de cuvinte. Asculta cu atentie, atinge cu sfintenie totul, vorbeste cu iubire, stai in inima ta si da-I mana lui Dumnezeu. Esti in siguranta, totul e bine.

Leu – Proiectiile
Scenarii, proiectii, asteptari, judecati… Toate acestea te impiedica sa vezi si sa accepti cum sunt, in realitate, oamenii si situatiile din viata ta prezenta. Vezi numai ce vrei sa vezi, privesti prin filtrul propriilor povesti, creezi o imagine ireala, iar cand tot ce a creat mintea ta nu se suprapune perfect peste realitate, apar disonantele, dezechilibrul, durerea. In aceasta saptamana, intreaba-te in mod frecvent , ori de cate ori tinzi sa judeci, sa condamni, sa critici: „aceasta este viziunea mea clara, sau este distorsionata de ceea ce vreau sa vad?” Lucrurile sunt ce sunt, oamenii sunt cum sunt. Daca fugi de realitate, asta nu te va ajuta niciodata sa faci pace cu ea. Gaseste acel loc din inima ta, in care poti accepta, ierta si iubi, tot ceea ce este asa cum este.

Fecioara – Maestrul
Aceasta carte are un mesaj important si puternic pentru tine: „trezeste-ti Maestrul Interior!” Pana acum, rolul Maestrului a fost jucat de minte si ai crezut ca poti sa te lasi condus de catre ea, in bucurie si implinire. Insa, ai uitat ca mintea este „servitoarea” maestrului si ca ea urmeaza doar legile lumesti. Prin urmare, ca sa experimentezi starea de Maestru, cu bucuria si pacea intrinseca, e necesar sa cobori in inima, sa incetezi chiar acum lupta cu tine si cu lumea exterioara, sa renunti la dorinta de a-i schimba pe altii sau de a astepta ca ceilalti sa-ti dea raspunsuri pe tava. Maestrul nu convinge, el doar impartaseste. El nu asteapta, doar priveste si savureaza fiecare moment, fiecare experienta.

Balanta – Existenta
Asa cum se poate vedea si in figura acestei carti, aceasta femeie sta pe o frunza perfecta de lotus si este cufundata intr-o stare de pace, simtindu-se in armonie cu tot ce este, onorand existenta si intreaga Creatie, in momentul prezent. Mesajul aceste carti, pentru tine, este ca poti sa te simti acasa oriunde, casa ta fiind acolo unde esti, propria fiinta servindu-ti ca spatiu de iubire, impacare, liniste, bucurie. Tu te contii pe tine. Ai tot ce-ti trebuie chiar aici, chiar acum. In zadar alergi dupa lucruri materiale si impliniri exterioare, caci aceste doar fac parte din joc, dar nu sunt jocul. Cand intelegi asta, te poti simti cu adevarat bine, mai ales ca nu te-ai nascut din intamplare, ci ai un rol important in aceasta existenta.

Scorpion – Moralitatea
Cand imparti toate lucrurile, toti oamenii, absolut totul, in alb si negru, bun si rau, corect si gresit etc, cine esti tu nu mai are legatura cu viata, care este o curgere, ci cu incremenirea in idei fixe si rigide.. Moralitatea, acel titlu de virtute si glorie pe care oamenii care traiesc in mintea lor rigida, il poarta mandri la gat, precum colierul Reginei de Nori, nu face decat sa te lipseasca de bucuria de a trai, de viata. Judecatile si conditionarile ne indeparteaza de esenta noastra, ne transporta pe un taram arid, care ne impiedica sa simtim iubirea. Condititionarile, fie ca sunt indreptate catre noi sau catre altii, blocheaza fluxul iubirii. Prin urmare, flexibilitatea si luciditatea te vor aduce inapoi, in inima ta.

Sagetator – Succesul
Toate provocarile, invataturile, informatiile si eforturile din ultima vreme (indelungata) te conduc acum spre un succes binemeritat. Bucura-te de victorie, sarbatoreste acest succes, insa fara sa te atasezi de el sau sa-l lasi sa te ademeneasca in aroganta si superioritate. Cu totii calatorim pe valurile vietii, suntem cand sus cand jos, avem succese si caderi, beneficiem de recunoastere, apoi suntem respinsi si tot asa. Acesta este cursul vietii si e firesc sa fie asa. Pana la urma e vorba doar de o experienta. Ea poate fi sarbatorita, indiferent daca e un succes sau nu. Caci iti este oricum utila, indiferent ce crede mintea ta. Asadar, asteapta-te la succes si fii gata sa-l sarbatoresti cu inima deschisa.

Capricorn – Inocenta
„Batranul ilustrat pe aceasta carte emana inocenta, bucurandu-se ca un copil de lumea in care se afla” (citat Osho Zen Tarot). Cartea aceasta vine la tine pentru a-ti aminti sa te intorci la starea de copil, la curiozitatea descoperirii a tot ce traiesti si te inconjoara, la bucuria de a fi si a experimenta. Chiar daca ai uitat cum sa faci asta, ai incredere ca iti poti aminti intr-o clipa. Ia-ti putin timp si incearca sa privesti obiectele, oamenii, natura, situatiile, ca si cand le vezi pentru prima data. Cerceteaza totul cu inocenta si entuziasm, ca si cand descoperi lumea acum, ca si cand nu ai amintiri si povesti despre ea. Ce vezi? Ce simti? Cum se schimba universul tau, starea ta?

Varsator – Controlul
Te chinui in fiecare zi sa pui lucrurile in ordine? Te straduiesti sa-ti controlezi fiecare gest si fiecare miscare? Incerci sa controlezi evenimentele si lucrurile din viata ta, poate chiar si pe oamenii de langa tine? Si cum te simti, in acest „program” de viata? Daca ai obosit, daca simti ca ceva lipseste pentru a te bucura de viata, daca ai senzatia ca esti singur, poate ca e timpul sa dai drumul controlului, sa lasi te lasi dus de experiente, sa lasi vulnerabilitatea si surpriza sa patrunda in viata ta. Numai un om care e deschis in fata surprizelor, care are curajul sa stea cu inima deschisa si sa simta totul, poate fi in pace si bucurie. El intelege ca viata este o calatorie prin locuri diverse, nu un dulap cu obiecte perfect ordonate.

Pesti – Nebunul
Mai frumos mesaj pentru aceasta saptamana nici ca se putea. „Nebunul” te indeamna sa-ti urmezi inima in tot ce faci, indiferent de indoielile mintii tale sau de descurajarile altora. Pur si simplu, esti in stare acum sa lasi tot trecutul in urma si sa pornesti pe drumul inimii tale. Renunti la compromisuri, spui adevarul, mergi spre implinirea unui vis in care crezi cu adevarat. Esti intr-un moment cu adevarat magic. Doar aseaza-te pe drum si mergi, pas cu pas, cu incredere. Pastreaza-ti entuziasmul si curajul initial, indiferent ce obstacole intalnesti pe drum. E vremea exprimarii de sine, manifestarii inimii tale. In prezent, dincolo de judecati, atasamente. Doar cu iubire si incredere.

Multumim Astrocafe.ro pentru Horoscopul saptamanal si Oracolscopul saptamanii!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu