sâmbătă, 19 ianuarie 2013

ASASINUL ASCUNS din alimente, medicamente şi cosmetice


Cercetătorii trag un semnal de alarmă. Medicamentele, cosmeticele, dar şi alimentele sunt contaminate. "Sute de publicaţii au arătat că aluminiul nu este periculos, dar nu s-au făcut niciodată investigaţii serioase asupra efectelor acumulării de aluminiu în organism", a atras atenţia Chris Exley, un apreciat cadru universitar de la Universitatea din Keele si expert recunoscut in studiul aluminiului. 

Asasinul ascuns din alimente, medicamente şi cosmetice
Asasinul ascuns din alimente, medicamente şi cosmetice
Antiperspirantele din comerţ conţin aluminiu, care creşte riscul de cancer la sân. Metalul se găseşte în exces şi în anumite alimente, precum cerealele, biscuiții sau prăjiturile. Majoritatea antiperspirantelor conţin aluminiu, care blochează activitatea glandelor sudoripare şi împiedică eliminarea naturală a toxinelor din regiunea axilei. Aceste substanţe se depozitează, în timp, în ganglionii limfatici din această zonă, scrie evz.ro. "Se pare că astfel se produc anomalii în structura ADN-ului celulelor mamare, cu posibilă implicare în apariţia cancerului la sân. Există argumente pro şi contra acestei teorii, dar tot mai multe persoane doresc să folosească produse fără aluminiu", spune medicul dermatolog Oana Clătici.

Creşte riscul de cancer de sân

O altă idee frecvent vehiculată susţine faptul că sărurile de aluminiu din antiperspirante ar creşte nivelul estrogenului (hormon sexual feminin) în corp, asociat tot cu riscul de apariţie a cancerului la sân. Antiperspirantele sunt cu atât mai nocive cu cât aluminiul pătrunde mult mai uşor în organism prin piele decât pe cale digestivă, favorizând astfel şi apariţia bolilor sistemului nervos.


Aluminiu în medicamente, băuturi şi produse cosmetice

Sulfatul de aluminiu se adauga la apa noastra de baut, pentru limpezime.  Toate alimentele care au nevoie de aditivi, cum ar fi prajiturile si biscuitii, contin aluminiu. Bomboanele contin coloranti alimentari, care au la baza aluminiu. "Gasim acest element in bauturi ambalate, cum ar fi ceaiul, cacaua sau cele pe baza de malt, cum ar fi berea, precum si in unele vinuri si bauturi racoritoare, precum si in cele mai multe alimente prelucrate", sustine profesorul Chris Exley. El avertizeaza ca aluminiul este prezent si in produsele cosmetice, produsele de protectie solara, in unele medicamente, cum ar fi aspirina, precum si in vaccinuri, scrie enational.ro. "Cantitatea creşte peste cota admisă şi atunci când carnea e gătită în oale de aluminiu sau în staniol. În timp, expunerea la aluminiu poate duce la demenţă, Parkinson, osteoporoză", atrage atenţia profesorul Gheorghe Mencinicopschi.


Atacă inima, creierul şi ficatul

Atunci cand cantitatea de aluminiu ingerat depaseste capacitatea de metabolizare a organismului, excesul este depozitat in diferite tesuturi, inclusiv in nervi, creier, oase, ficat, inima, splina si muschi . "Noi numim aluminiul drept  ucigasul tacut, pentru ca se insinueaza in corpul nostru, apoi in oasele, organele si creierul nostru", sustine profesorul Chris Exley.

Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu