sâmbătă, 16 februarie 2013

Ploaia de meteoriţti din Rusia, începutul apocalipsei ?


O ploaie de meteoriţi a provocat astăzi, 15 februarie 2013, explozii violente în stratul inferior al atmosferei deasupra regiunii Urali şi unor regiuni din centrul Rusiei, explozii al căror suflu a spart ferestrele unor imobile, scriu agenţiile ruse citând autorităţi şi martori, potrivit Mediafax.
“A fost o ploaie de meteoriţi, dar fără ca fragmente să ajungă pe sol. Un meteorit a explodat deasupra regiunii Celiabinsk. Suflul exploziei a spart ferestre în mai multe localităţi”, a anunţat un purtător de cuvânt al filialei locale a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă pentru Intefax.
Din surse neconfirmate, meteoritul de deasupra regiunii Celiabinsk a fost interceptat şi distrus de un avion de apărare de la baza militară Urzhumka. Pilotul a lansat o rachetă spre meteorit când acesta se afla la o altitudine de 20 de kilometri pentru a preveni un eventual impact al meteoritului cu Pământul, relatează Russia Today.
Ministerul de Interne, citat de aceeaşi agenţie, a anunţat că unele persoane au fost rănite de cioburi de geam, într-o şcoală din Celiabinsk.
Peste 500 de persoane au fost rănite, dintre care trei grav.
“Informaţiile noastre indică în acest moment peste 250 de răniţi, dintre care trei grav”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, adăugând că s-au înregistrat pagube în şase oraşe din regiune.
Conform civilizaţiei mayaşe, ploaia de „stele” este un semn divin care anunţă dezastre.
Teoria” civilizaţiei maya este susţinută de tot mai mulţi adepţi, care consideră că mânia zeilor din ceruri este anticipată de „semne” care anunţă calamităţi mondiale.
Până în secolul al XVII-lea se credea, de exemplu, că ploaia roşie căzută din cer ar însemna sange şi ar fi un semn rău.
Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă cred că ploaia de culoare roşie este cauzată de acumularea de praf si de particule din deşertul Sahara. Aşa cum şi în cazul ploii de meteoriţi cred că este un fenomen „normal, care nu ar trebui să îngrijoreze, mai ales că s-a mai petrecut în mai multe colţuri ale lumii de-a lungul timpului.
Specialiştii spun că zvonurile legate de sfârşitul lumii fac un mare rău persoanelor sensibile predispuse la depresie. Există persoane care iau în serios toate presupusele ameninţări cu sfârşitul lumii şi sunt realmente tulburate, spune David Morrison, astrobiolog la Centrul de Cercetări Ames din cadrul NASA.



Sursa: www.2012en.ro


Источник:http://www.2012en.ro/2013/02/ploaia-de-meteoritti-din-rusia-inceputul-apocalipsei/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FaMYX+%282012+Era+Noastra%29



Источник:http://www.2012en.ro/2013/02/ploaia-de-meteoritti-din-rusia-inceputul-apocalipsei/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FaMYX+%282012+Era+Noastra%29


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu