marți, 19 martie 2013

Iezuitii de la interdictie la puterea suprema


gfds
O carte pe cat de interesanta, pe atat de controversata trezea in 1975, interesul fata de Ordinul Iezuit. Edmond Paris  scrie “Istoria Secreta a Iezuitilor” in care descrie parti de istorie, si actiuni oculte ale celor mai discreti calugari de la Vatican. Din lucrare, aflam, de exemplu ca urmasii lui Ignatio de Loyola si Francisc Xavier, intemeietoriiComapaniei de Jesu au fost interzisi pe teritoriul Elvetiei, fapt specificat foarte clar in Constitutia Elvetiei, articolul 51, in 1848, 1874 si 1948.
Iata textul:
Il interdit a l’ordre des Jesuites et aux societes qui lui sont affiliees toute activite dans l’eglise et dans l’ecole sur le territoire suisse...” (Sunt interzise, ordinului Iezuitilor si societatilor lor afiliate, toate activitatile in biserica si scoli, pe teritoriul Elvetiei…)
Ceea ce devine, cu adevarat interesant este faptul ca Iezuitii reusesc abia in 1999 sa abroge teribilul articol 51 si sa-si recapete puterea si privilegiile. In 2000 apare o Constitutia modificata in urma unor referendumuri in toate cantoanele elvetiene. Insusi statul elvetian, infiintat de Templierii prigoniti de Philip cel Frumos, care a gazduit si incurajat reformele lui Calvin se va vedea acaparat, inca din secolul al XVI-lea de imixtiunea Vaticanului in culisele  guvernarii. Astfel in 1506,Roma alege un corp profesionist de militari elvetieni, care devine garda personala a Papei, fapt valabil si astazi.
Iata un citat din cartea lui Paris, revelator in ceea ce priveste puterea financiara si politica a mereu neutrei republici federale elvetiene:
Despre istoria infiintarii bancilor există o intreaga literatura mai mult sau mai puţin ocultata, mai mult sau mai puţin mediatizata, din care se reaiu  ideile principale, si anume ca iezuitii sunt relaţionaţi cu imperiile financiare americane şi englezesti Rockfeller, J.P. Morgan, Rothschilds, dar  sunt si sustinatorii bancilor elvetiene, infiintate de  Templieri, un alt ordin fidel exclusiv Papei, pana la condamnarea din 1314 şi ai altor imperii financiare europene.In 1910  iezuiţii au pus bazele cartelului Federal Reserve Bank. Vaticanul mai are un ordin relationat cu sistemul bancar, Sovereign Military of Malta (SMOM), care se află tot sub control iezuit. SMOM controlează organismele de finanţare internaţionala.
Nici nu trebuie sa fi expert in istorie si geopolitica, pentru a intelege cata putere are cel ce tipareste banii…
Sursa: codulluioreste.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu