luni, 4 martie 2013

Suntem asociatii, nu robii lui Dumnezeu


carare-luminata2
Motto: ” De mii de ani, oamenii nu dau crezare promisiunilor lui Dumnezeu dintr-un motiv extraordinar: sunt prea frumoase pentru a fi adevarate…” Neale Donald Walsch
Toate marile traditii contrazic ideea preconceputa si atat de arbitrara cum ca Dumnezeu ar avea un plan perfect pentru noi, de la care nu trebuie sa ne abatem nici macar un grad ca sa nu fim aspru pedepsiti. In logica religioasa si nu sectara, relatia noastra cu Tatal nu este una dintre servitor si stapan ci intre asociati, angajati in crearea lumilor.
Legile universale sunt concepute atat de perfect, incat omul, daca le-ar respecta ar face saltul quantic de la “animal de povara la inger liber“. Invitatia lui Hristos este la regasirea nemuririi: “Fiti desavarsiti precum Tatal vostru este“! Dumnezeu se face cunoscut creatiei sale, intotdeauna prin cele opt concepte, pe care le regasim admirabil talcuite in Kabbalah: Intelepciune, Intelegere, Mila, Tarie, Frumusete, Slava, Victorie, Temelie; toate acestea manifestandu-se intre Coroana si Regat, intre Cer si Pamant, intre Spirit si Materie.
Asadar, ca buni fii ai Domnului sa ne ridicam fruntea din tarana si sa privim cu nadejde linia albastra a infinitului! Ce parinte s-ar bucura vazandu-si copilul umilit, batjocorit si chinuit? Dragostea Lui este atat de Mare, incat se intrupeaza in fiecare generatie pentru a ne arata Calea spre Eternitate.
Sursa: http://codulluioreste.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu