duminică, 21 aprilie 2013

Cel mai mare mister din Univers, descifrat




Cel mai mare mister din Univers, descifrat. "Este uluitor, va deschide o usa catre o lume complet noua !



Vanatoarea celui mai dorit lucru din Univers a luat o intorsatura neasteptata saptamana trecuta odata cu rezultatele obtinute de detectorul de materie intunecata. Rezultatele sunt incomplete, insa combinate cu o teorie recenta duc la ceva extraordinar, ceva ce ar putea rescrie legile fizicii, scrie newscientist.com.



Un savant american sustine ca exista un alt Univers, o "oglinda" a lumii noastre, ascuns de misterioasa “materie neagra” din spatiu.


“Acolo ar putea fi o lume diferita, unde se petrec lucruri interesante. Natura este mult mai bogata decat credem noi”, a declarat James Bullock, de la Universitatea din California, citat de New Scientist.


Astfel, ar putea exista o alta galaxie Calea Lactee, care inconjoara "ca un nor intunecat" galaxia noastra.


“Ar fi ceva uimitor, ca descoperirea unui nou continent. Va deschide o usa catre o lume complet noua”, a spus fizicianul Pauline Gagnon de la CERN.


Existenta acestui "Univers-oglinda" ar explica de ce savantii nu au putut observa aceasta materie pana acum. Potrivit specialistilor, peste 80% din materie este “intunecata”. Aceasta nu interactioneaza cu materia obisnuita, insa o influenteaza prin forta gravitationala si poate fi detectata pentru ca nu reflecta lumina.


din ziar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu