duminică, 21 aprilie 2013

Previziuni sumbre. VAL DE CUTREMURE în următoarele luni în România. Suntem pregătiţi? Cand s-ar putea produce un seism de peste 7?


Mircea Radulian, directorul Institutului de Fizică a Pământului dezvăluie în exclusivitate cum se explică lanțul de seisme care au zguduit întreg Globul în ultimele zile.
Cutremurele din Vrancea și Buzău resimțite azi dimineață cu magnitudinea de 2,8 și respectiv 4,2 grade pe scara Richter, crede specialistul, sunt doar primele dintr-un val care urmează în următoarele unul-două luni.
Polul" seismelor din România a provocat un seism de 4,2 grade pe scara Richter. De asemenea, un alt cutremur, de mică intensitate, a fost resimţit în judeţul Buzău.

Cutremurele au avut loc la un interval de o oră unul faţă de celălalt. Potrivit Institutului Naţional de Fizică a Pământului (INFP) primul cutremur, de 2.8 grade, a avut loc în Zona seismica Vrancea, judetul Vrancea la ora şapte dimineaţa, la o adâncime de 87 de kilometri. Cel de al doilea, de 4.2 grade, a avut loc în Zona seismica Vrancea, judetul Buzău la ora opt, la o adâncime de 119 kilometri.
Activitatea seismică a Planetei este în creştere în ultima vreme, înregistrându-se cutremure devastatoare în mai multe părţi ale lumii, printre care Iran şi China.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,4 a fost înregistrat azi, la ora 17.05 (ora Beijingului) în regiunea Sichuan din sud-vestul Chinei, potrivit agenţiei Xinhua, citând Centrul chinez pentru cutremure. Cel puţin 203 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 11.227 au fost rănite, dintre care 1.000 grav, în cutremurul care a zguduit provincia centrală chineză Sichuan, a anunţat Comandamentul local pentru situaţii de urgenţă.
Seismul, cu magnitudinea 7, s-a produs, ieri, la ora locală opt şi două minute (00.02 GMT, 02.02 ora României) şi a afectat regiunea Lushan, în zona municipală din Yaan, situată în centrul provinciei, potrivit primelor date difuzate de Centrul de Reţele Seismologice din China.

Ulterior, s-au înregistrat 1.165 de replici, cea mai mare având magnitudinea 5,8, potrivit centrului de seismologie.


Ultimul seism serios care a stranit panica in Romania s-a inregistrat in 1986 si a avut de 7,1 pe scara Richter.
Mircea Radulian, director stiintific Institutul pentru Fizica Pamantului: "Cutremurele acestea mari cumva sunt legate totusi si de un proces de acumulare. Adica, daca, de exemplu, intervalul de timp este destul de mare de la cutremurul precedent, atunci este o probabilitate mai mare ca acel cutremur care va veni sa fie si mai mare ca magnitudine. In urmatorii 10-20 de ani m-as astepta sa apara un cutremur de 7".
Astfel de miscari tectonice se produc de cel mult doua ori intr-o suta de ani.

3 comentarii:

  1. Ma repet. Cred ca nu vom mai avea un asemenea cutremur, doar daca.l vrem. Chiar, ce unitate de timp foloseste domnul acesta? Interval de 10, 20 de ani? Eu cred ca nu este serios. Pai in 10, 20 de ani, conform unei abordari materialiste, carteziene si privind la aceasta lume prin ochii unui necunoscator, va dispare lumea. Atunci ce mai vorbim de cutremure?! Pai, un razboi nuclear (eu sunt convins ca nu vom avea nici un asemenea razboi, dar bat campii ca unii din "analisti") e mai rau decat un cutremur de infinite ori si asta e prezis si anuntat in fiecare luna.

    RăspundețiȘtergere
  2. desi aveti un site f tare cu multe lucruri folositoare, habar n-aveti de efectul unor astfel de artcole alarmiste si de doi lei,mai précis o fiinta cu adevarat spiritualizata nu promoveaza si sustine asa ceva........chiar imi pare rau.....pacat

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am preluat un articol in care un "specialist" face niste predictii posibile sau nu. Asta doar Dumnezeu o stie, in functie de ceea ce meritam. Acest subiect l-am mai dezbatut si inainte. Cand citim astfel de predictii nu trebuie sa ne speriem si nici sa ne bagam capul in nisip spunand ca nu se va intampla. Sa nu uitam ca dinozaurii au disparut de pe planeta in urma unui cataclism. Deci, hai sa nu fim dinozauri sau struti si sa ne folosim darul cel mai de pret cu care am fost inzestrati si care in aceste zile se afla intr-o evolutie extraordinara: PUTEREA DE A MATERIALIZA GANDURI.
    De aceea postez aceste materiale, pentru a se vedea pericolul si a ne concentra toti pentru a preintampina dezastre, indiferent de natura lor.

    Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne ajute sa ne implinim fiecare destinul nostru!

    RăspundețiȘtergere