miercuri, 17 aprilie 2013

Paranormal! Fringe de România: Porţi spre altă lume în munţi


Articol de Diana Zagrean
Multe locuri din România sunt misterioase şi considerate de localnici paranormale sau chiar bântuite de fantome. Iată câteva porţi spre alte lumi aflate chiar în munţii noştri şi despre care se vorbeşte de secole că ar fi locuri magice.
  • Porţi spre altă lume în munţi
    Sursa Foto: Shutterstock

Peştera Polovragi - Tărâmul lui Zamolxe

De la comori ascunse de daci, la legende despre Zeul-Om Zamolxe, care traversa munţii Carpaţi pentru a ajunge la Sarmizegetusa, Peştera Polovragi, din Oltenia este unul dintre cele mai misterioase locuri din România.
Aici se spune că s-a retras şi Tudor Vladimirescu şi că el nu a murit niciodată, ci trăieşte pustnic într-o mănăstire, neştiut de nimeni.
Tot pe aici se pare că era şi poiana de unde se culegea polovraga, o plantă miraculoasă cu care dacii se vindecau de multe boli şi răni din război.
Peştera ar putea fi un loc magic şi o poartă spre altă lume şi datorită fenomenelor paranormale care s-ar fi întâmplat în zonă. Localnicii povestesc despre cirezi de vaci care au dispărut de sub ochii văcarilor, mâncare care dispărea de pe mesele oştenilor opriţi aici în popas de la război şi multe altele.

Şinca Veche - Biserica veche de 7.000 de ani

Localitatea de lângă Braşov se spune că a fost construită pe urmele unui lăcaş de cult vechi de peste 7.000 de ani.
Biserica din stâncă de aici este una dintre cele mai vechi din ţară şi are încă urme ale dacilor pe pereţii din spate.
Localnicii povestesc că noaptea, din biserica veche se aud coruri şi cântece superbe. Limba în care sunt cântate melodiile sună ca româna, dar oamenii spun că nu înţeleg versurile. Legenda spune că sunt cântate în limba dacilor.
Un cameraman TVR venit cu echipa să filmeze un reportaj în 1996 a avut "probleme tehnice" cu echipamentul. Ajunşi înapoi în studio, realizatorul emisiunii şi cameramanul au văzut că pe camera oprită fuseseră imprimate imagini din peşteră, cu sfere de lumină pe fundal.
Vezi pe pagina următoare mai multe locuri misterioase din România, care ar putea fi porţi spre alte lumi: Dochia şi izvorul miraculos şi Sfinxul din Bucegi!

Sfinxul din Bucegi - Dovada unei civilizaţii străvechi

Legendele şi miturile legate de sfincşi sunt multe şi variază de la statui rămase de pe urma unei civilizaţii străvechi, la oameni din trecut, blestemaţi să se transforme în stane de piatră şi chiar oracole prezicătoare de viitor.
Sfinxul din Bucegi nu face excepţie şi teoriile oamenilor de ştiinţă se combină armonios cu cele ale entuziaştilor şi iubitorilor de paranormal şi parapsihologie.
O astfel de teorie spune că fluctuaţiile energetice de lângă Sfinx sunt datorate apropierii peretelui unei alte dimensiuni. Cu alte cuvinte, Sfixul din Bucegi ar fi o zonă unde două lumi sunt foarte apropiate una de alta şi uneori pot chiar comunica.

Dochia împietrită din Ceahlău: Izvor tămăduitor al fiicei lui Decebal

Legendele locale spun că ochia a fost fiica lui Decebal, împietrită la porunca zeilor, după ce îi rugase să o ferească de capturarea de cître romani.
Se spune chiar că însuşi Traian o urmărea pe tânără când aceasta i-a rugat pe zei să o scape de o soartă crudă în mâinile romanilor.
La picioarele stâncii care susţine legenda (o stâncă de cremene înaltă de 20 metri, înconjurată de pietre antropomorfe) există un izvor despre care se spune că este miraculos şi vindecător.
Pasionaţii de teorii paranormale spun că în jurul stâncii se văd adesea umbre, lumini şi OZN-uri din 1980 până în prezent.


Sursa: www.unica.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu