joi, 11 aprilie 2013

Profetie rabinica: Suntem la un pas de venirea lui Mesia


evrei
O profeție extrasă din scrierile biblice numite  Yalkut Shimoni spune că Mesia se va întoarce pe Pământ atunci când toate națiunile vor începe să se amenințe reciproc. Conform speculațiilor de ultim moment, omenirea trece printr-o perioadă premergătoare acestui eveniment mult așteptat și prevestit de cele mai multe dintre scrierile religioase.
Profeția a fost scrisă în epoca Evului Mediu pentru a prevesti omenirea de un eveniment major, care indiferent de turnura pe care o va lua evoluția timpului, se va petrece. Această profeție face parte dintr-un set de scrieri rabinice care propun mai multe variate ale viitorului. Dintre toate aceste direcții ale viitorului prezise în timpuri străvechi, doar una singură se va petrece cu adevărat.
Regele Persiei va provoca la luptă un rege Arab. Atunci va apărea Mesia, iar toate națiunile vor fi la un pas de război, fiecare provocându-se reciproc. Regele Persiei va declanșa un imens război mondial și întreaga lume va tremura de frică.
Pornind de la această profeție, trebuie să luăm în considerare că Imperiul Persan a fost un vast imperiu iranian care a cucerit Asia de Sud și de Sud-Vest între 550 î.Hr., de la cucerirea mezilor de către Cirus cel Mare, până în 330 î.Hr., când ultimul împărat Ahemenid moare și imperiul este cucerit de Alexandru cel Mare. La apogeul întinderii sale teritoriale, teritoriul său cuprindea Iranul, Afganistanul, Irakul, Turcia,Siria, Egiptul, Israelul, Libanul, Ciprul și porțiuni din România, Bulgaria, Grecia, Arabia Saudită, Libia, Sudanul de Nord, Caucaz, India, Asia Centrală și chiar din China, cu o suprafață totală de 8.000.000 km2.

Cititi articolul integral aici:
http://www.efemeride.ro/profetie-rabinica-suntem-la-un-pas-de-venirea-lui-mesia

Sursa: http://www.efemeride.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu