duminică, 7 aprilie 2013

Un cuplu a călătorit în alt Univers?

Chiar dacă pare straniu, uneori viaţa poate bate filmul în cele mai incredibile condiţii şi întâmplări. Unii dintre semenii noştri au parte de experienţe greu de digerat, de înţeles şi mai ales de povestit celorlalţi. Printr-o astfel de experienţă a trecut un cuplu din Franţa.

Acţiunea se petrecea în primăvara lui 1967, când cuplul Nelson, care trăia la o fermă din apropierea pădurii de la Vendee, a ieşit la o plimbare cu maşina de duminică după-amiaza. La început totul părea normal, dar dintr-o dată nu numai că peisajul s-a schimbat, dar parcă şi timpul. Experienţa temporală prin care a trecut cuplul Nelson, a fost povestită unei publicaţii franceze la mult timp după producerea sa. Iată un fragment din spusele doamnei Nelson:



"Am mers câţiva zeci de kilometri pe un drum perfect cunoscut, când, deodată bruma care domnea în jurul nostru şi de asemenea copacii din pădurea care mărginea drumul, au dispărut pentru a face loc unui peisaj de vară cu peluze, muguri de aur şi margarete. Am mers puţin în acest peisaj magnific şi am ajuns la un sat, pe care nu-l cunoşteam, un sat cu case foarte vechi fără tencuială, cu paiantă din lemn şi acoperişuri din ţigle care păreau noi şi unde se înălţa o biserică a cărui, lucru m-a frapat, clopotniţă nu era terminată.

Exista o luminozitate extraordinară a cerului albastru, nicio adiere de aer, arborii imobili şi niciun semn de viaţă, niciun animal, nimeni. Un semn de mort într-un peisaj magnific. Atunci am oprit maşina şi am coborât. Am mers timp de 10 minute bune, poate un sfert de oră, am privit casele, arborii, iarba care avea o culoare verde absolut strălucitoare.


Apoi brusc am avut aceeaşi teamă. "Şi dacă maşina noastră nu mai era acolo?", căci acest drum pe care am apucat ne era total necunoscut.

Am dat de drum şi am găsit maşina acolo unde o abandonasem. Apoi am plecat în maşină spunându-ne că vom reintra în acest sat pentru a face acelaşi periplu şi a trece din nou peste aceleaşi străzi.

Dar pornind motorul, tot peisajul rece s-a instalat din nou, nu am mai întâlnit sătucul şi numai drumul se derulă din nou în faţa noastră."

Acest loc nu există cu adevărat, sau din spusele unor istorici a existat undeva prin anul 1500, atunci când în zona a existat un târg care a fost părăsit din motive necunoscute. Experienţa trăită de cuplul Nelson depăşeşte orice imaginaţie, dar cazuri similare s-au mai petrecut şi în alte locuri de pe glob. Aceste găuri temporale sau vidul temporal provoacă experienţe unice pentru că în acest fel călătoria în timp devine posibilă.

Este impresionant că cei doi au putut să revină la realitate din spaţiul sau locul în care au fost. Întrebarea este dacă soţii Nelson au călătorit în altă dimensiune, în alt Univers, sau pur şi simplu doar în trecut?

Sursa: efemeride.ro

           roaim.net.tf/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu