vineri, 24 mai 2013

Misteriosul tunel extraterestru de la Iaşi

Amatorii de mistere se vor bucura aflând că există o descoperire uluitoare în Iaşi, chiar în "inima" oraşului, anunţată în urmă cu 24 de ani de o echipă formată din profesori universitari şi studenţi, care au publicat ştirea într-o revistă locală. "Povestea" a fost însă rapid "îngropată" şi ascunsă publicului...

O întâmplare de-a dreptul șocantă s-a petrecut în toamna anului 1989 la Iași, unde o echipă de muncitori lucra la renovarea unei case. În momentul în care au dărmat un perete interior a fost descoperit un puț care era acoperit cu o placă metalică ieșită din comun. Autoritățile au fost anunțate și mai mulți cercetători au fost aduși la fața locului pentru a analiza placa metalică. 
Concluzia a fost una ciudată pentru că această placă metalică era făcută dintr-un aliaj necunoscut, mai mult de atât era ornată cu 14 ființe dintre care 4 erau asemănătoare cu oamenii. Acești oameni stranii aduceau mai mult cu niște roboți, care erau dotați cu o coadă destul de lungă.

Ansamblul de simboluri se compune din 2 rânduri inelare: cel interior compus din motive asemănătoare gliptelor mayaşe şi cel exterior conţinând posibile reprezentări ale saurienilor din mezozoic.

După ridicarea plăcii metalice a apărut gura unui puț. Specialiștii au coborât în puț, la capătul căruia au descoperit o cameră cu pereții din granit, cu o suprafaţă de 17-18 mp şi o înălţime de 3 m. Totul părea extrem de ciudat și nefiresc, camera era goală, dar conform spuselor oamenilor de știință încă se mai simțea prezenţa unor fiinţe stranii. 

Dintr-un perete al camerei se făcea un alt tunel. Pasajul are o înălţime de 2.40m, o lăţime de 1.60m , o lungime de 450m şi o înclinaţie de fix 30 grade. Pasajul se termină într-o cameră îmbrăcată în blocuri de granit şi tavanul glazurat. Diferenţa de nivel între această cameră şi placa de metal este de 90m.

În această cameră, într-unul dintre pereți, s-a descoperit o scobitură în formă de pâlnie. Pe aici trecea apa unui izvor. Nimic ieșit din comun până în clipa în care apa a fost prelevată pentru a fi supusă testelor de laborator. 

S-a dovedit a fi o apă magică, unii susțineau că este vorba despre apa care prelungește viața cu foarte mulți ani. Astfel, mai mulți bolnavi cu diverse boli au fost tratați cu această apă și spre surprinderea tuturor ei s-au făcut bine într-un timp record.

Povestea plăcii misterioase și al celor două încăperi din granit din Iași a fost uitată și în prezent nu se știe ce s-a întâmplat nici cu apa magică, dar nici cu restul descoperirilor. Probabil că "lipsa de interes" a autorităților a făcut ca această descoperire impresionantă să rămână lăsată sub semnul tăcerii.



Comentariul unui cititor confirmă uimitoarea descoperire în care au fost implicaţi un grup format din profesori universitari şi studenti, dar care a fost prompt "îngropată" şi "dată uitării" pentru a nu "deranja":

"La acea vreme, o editură studenţescă şi ceva profesori universitari au făcut cunoscută această descoperire, dar au fost reduşi la tăcere cu editură cu tot ! Locaţia nu este la o casă, ci este exact lângă policlinica cu boltă, de pe strada Lăpuşneanu (este alături de fostul Cinema Tineretului), unde este o parcare şi are cel putin 3 m de beton pavat". 

"Dar aţi omis să menţionaţi şi acele obiecte geometrice din cameră, ce levitau în poziţii nefireşti ! Mai sunt multe de spus, dar poate chiar şi în ziua de azi ne depăşeşte cu mult ceea ce cred că este acolo (comentariul este doar ceea ce îmi amintesc că am citit din [revista publicată de] editura studenţescă)..."

Preluat de la efemeride.ro

http://roaim.co.nr

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu