marți, 4 iunie 2013

Pudra de cacao pentru sanatate: protejeaza inima, te apara de toxine si combate depresia

Pudra de cacao pentru sanatate: protejeaza inima, te apara de toxine si combate depresia
Ai consumat-o de zeci de ori dizolvata in lapte, presarata peste prajituri, adaugata in compozitii de dulciuri, dar cu siguranta nu stiai cat de multe beneficii are pentru sanatate. Vorbim despre pudra de cacao, un ingredient minune pentru mentinerea sanatatii corpului.

Pudra de cacao se obtine din semintele arborelui de cacao si, cu cat este mai pura, cu atat beneficiile sunt mai puternice.

Ce aport nutritional are pudra de cacao

Medicii sustin ca pudra de cacao este o alternativa sanatoasa la multe alte ingrediente pe care obisnuim sa le consumam, cum ar fi cafeaua cu frisca sau diverse sortimente de cafea cu arome. Doua lingurite de pudra de cacao iti furnizeaza 25 de calorii si 1,5 g grasime. Aceeasi cantitate de pudra de cacao iti ofera 14% din doza zilnica recomandata de fibre, 8% din doza zilnica recomandata de fier si 14% din doza zilnica recomandata de magneziu.

De asemenea, pudra de cacao contine o cantitate considerabila de antioxidanti puternici. Conform studiilor de specialitate, o cana de cacao fierbinte contine mai multi antioxidanti decat o cana de ceai sau un pahar de vin rosu.

Beneficiile pudrei de cacao

1. Previne bolile de inima

Un consum regulat de pudra de cacao te poate ajuta sa iti protejezi inima de boli. Ingredientele active din cacao imbunatatesc cu pana la 30% circulatia sangelui, scad tensiunea arteriala, arterele devin mai rezistente, iar depunerile de colesterol rau incep usor, usor sa se micsoreze. Astfel, crestere nivelul de colesterol bun, iar inima ta devine mai puternica in fata amenintarilor.

2. Scade riscul de cancer

Datorita continutului ridicat de antioxidanti, pudra de cacao poate reduce considerabil riscul de cancer, deoarece protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi. Unul dintre tipurile de cancer tinut la distanta de pudra de cacao este cel intestinal.

3. Scade riscul de diabet

Pudra de cacao, care se regaseste din plin si in ciocolata amara, este un ingredient excelent impotriva diabetului, datorita magneziului pe care il contine. Acest oligoelement este esential in procesul transformarii glucozei in energie. Cu cat nivelul de magneziu din organism este mai mare, cu atat riscul inflamatiei si cel al rezistentei la insulina scade.

4. Combate depresia

Studiile privind beneficiile pudrei de cacao arata ca aceasta are capacitatea de a imbunatati memoria, de a combate stresul, surmenajul psihic si depresia, printre altele. Astfel, persoanele care trec printr-o perioada dificila, sunt stresate si au tendinte depresive ar trebui sa consume 2 cani de cacao pe zi.

5. Curata ficatul de toxine

Pudra de cacao ese eficienta in detoxifierea ficatului, dar si in imbunatatirea tranzitului intestinal.

6. Amana imbatranirea pielii

Un consum regulat de pudra de cacao poate contribui la imbunatatirea aspectului pielii si la amanarea imbatranii. Acest beneficiu provine din antioxidantii care se regasesc in pudra fina de cacao. Acestia protejeaza pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi si grabesc regenerarea celulara.

Precautii in consumul de pudra de cacao

Pudra de cacao poate fi consumata in lapte degresat sau poate fi adaugata in diverse preparate. Desi are o multime de beneficii pentru sanatate, este recomandat sa nu faci abuz de pudra de cacao, intrucat contine grasimi si zahar care ar putea duce la ingrasare.

Autor: Laura Galan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu