marți, 30 iulie 2013

EVENIMENTE ! - COMFIRMAREA PROFETIILOR - 29 iulie 2013

29 iulie 2013

COD PORTOCALIU: Un vulcan aruncă cenuşă la 6000 de metri altitudine

Vulcanul Şiveluci, situat în Peninsula Kamceatka (Extremul Orient rus), a aruncat luni o coloană de cenuşă ce s-a ridicat la o altitudine de 6.000 de metri deasupra nivelului mării, a informat Serviciul geofizic local de pe lângă Academia de Ştiinţe a Rusiei, relatează Efe, citând Interfax. 

'Erupţia s-a produs la ora locală 12:16 (00h16 GMT). O coloană de cenuşă a fost observată ridicându-se din vulcan', se afirmă într-un comunicat oficial citat de agenţia Interfax.

Serviciul geofizic din Kamceatka a ridicat nivelul de alertă la culoarea 'portocalie', semnificând risc ridicat pentru aviaţie.

Departamentul local al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că vântul deplasează coloana de cenuşă în direcţia est şi sud-est de Şiveluci, cel mai nordic vulcan activ din Peninsula Kamceatka.

Cel mai apropiat este oraşul Kliuci, situat la o distanţă de 47 km de vulcan, cu aproximativ 5.000 de locuitori.

Potrivit autorităţilor locale, activitatea vulcanică nu reprezintă niciun pericol pentru populaţie.AGERPRES
Sursa: www.realitatea.net/



MOSCOVA: Metroul din capitala rusa va "citi" telefoanele mobile ale călătorilor. Şeful metroului din Moscova a anuntat ca sistemul va fi îmbogăţit cu dispozitive amplasate în staţii, capabile să citească datele stocate în telefoanele mobile ale călătorilor. Andrei Mohov a arătat că dispozitvul va fi util pentru localizarea... telefoanelor furate! El a precizat că dispozitivele au o rază de 5 metri şi pot citi cardurile SIM. Dacă un card se află pe lista telefoanelor furate, sistemul trimite automat informaţia la poliţie. Apoi, cu ajutorul imaginilor preluate de camerele de luat vederi, şi momentul detectării telefonului furat, poate fi identificat purtătorul. Deşi experţii arată că dispozitivul poate fi folosit pentru urmărirea tuturor pasagerilor, fără excepţii, bineînţeles că autorităţile dau asigurări că este ilegal să urmăreşti o persoană fără permisiune, subliniind însă ca nu este nicio lege ce interzice urmărirea... proprietăţii unei companii, aşa cum sunt cartelele SIM. 

Sursa: http://roaim.co.nr/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu