vineri, 2 august 2013

Despre Luna August-2013

despre luna august
„Aceasta luna august aduce cu sine o senzatie de liniste si gol. Acest gol exista pentru un motiv si nu inseamna o lipsă, ci contine o senzatie de energie si conectare. Aceasta luna are un substrat puternic spiritual, care se bazeaza pe ceea ce se intampla cu rasa umana din 2012 incoace. Se bazeaza pe munca personala pe care atat de multi dintre noi am depus-o ca sa devenim mai iubitori, mai iertatori, si mai iluminati. Ca raspuns la aceasta munca, exista ceva ce rasa umana, impreuna, ca o familie, a deschis in ultima vreme.
Aceasta energie vine sa ne pregateasca pentru o crestere si mai mare. Vine sa ne ajute sa ne pregatim sa stam fata in fata cu provocarile care urmeaza. In anii urmatori, rasa umana va trebui sa faca fata celor mai mari provocari din istorie: supravietuirea fizica pe planeta, problemele de mediu, violenta si globalizarea. Pe masura ce dam piept cu acestea, avem nevoie de o adanca ancorare spirituala in energia Iubirii. Este nevoie sa traim zilnic in compasiune si interconectare. Multi dintre noi am lucrat catre acestea, la un nivel personal de multa vreme. Aceasta luna, august 2013, este ca linistea de dinaintea furtunii.
Este important pentru fiecare dintre noi ca in aceasta luna sa incercam, in felul nostru, sa lucram cu energia conecarii spirituale. Este un moment important si potrivit pentru a reflecta asupra vietii noastre. Este un moment potrivit pentru a cauta invataturi care ne inspira sa cautam oportunitati, sa ne vindecam emotii ascunse in adancuri si sa ne deschidem inimile catre noi si ceilalti. Toate idealurile spiritual bazate pe Iubire sunt disponibile in aceasta luna. Iertarea, rabdarea, intelepciunea, compasiunea, si multe altele, se ridica la suprafata in aceasta luna, la unison, pentru a ne sustine si ajuta sa crestem…”
Pentru a ancora aceste energii si a le face manifeste in realitatea personala putem sa urmam caile spirituale ale traditiilor native: tolteca, maya, aborigena, bo din Tibet, samanica din Siberia si Mogolia, Navajo, Cherokee, Inka, si asa mai departe. Invataturile acestor traditii, ne ajuta sa intelegem si sa lucram constient cu noi si cu mediul din jurul nostru. Lucrand constient si tratand universul ca pe ceva viu, putem creea si re-creaa un mediu diferit pentru noi si cei din jurul nostru. Daca universul e viu inseamna ca putem comunica cu el. Daca putem comunica cu el inseamna ca ne si raspunde. Daca ne raspunde putem face schimbari in ceea ce ne priveste. Cum sa facem schimbari? Folosind iubirea, compasiunea, iertarea, rabdarea, si multe altele. Daca ne bazam explusiv pe aceste elemente/idealuri spirituale lumea personala si apoi lumea exterioara vor arata complet diferit.
Un invatator al meu spunea „Ce preferi, sa ai dreptate sau sa fii fericit?” Asta este o intrebare fundamentala pentru noi traitorii pe pamant in aceasta perioada. Este intrebarea care pune pe tapet marea problema a relatiilor noastre: relatia cu noi insine in primul rand si relatia cu ceilalti in al doilea rand. Ce inseamna asta? Ca exista o sciziune intre minte si inima. Mintea doreste sa aiba dreptate, iar inima sa fie fericita. Noi avem minti foarte puternice; stiu sa fac calcule, sa proiecteze sa adune sa aleaga, insa avem inima slaba. Ne exersam mintea zilnic, pentru ca asta ni se cere la serviciu. Asta ni se cere acasa, sa gandim. Am devenit masini de gandit: ce fac cu datoriile, ce fac cu scoala copiilor, ce fac cu fostul/fosta, ce fac cu actuala, actualul, samd. O sumedenie de „ce fac” , „cum fac”, „incotro ma indrept”, care toate sunt produsul mintii. Inima nu pune intrebari. Inima doar face. Stim ca traim din inima atunci cand am facut, s-a intamplat fara ca noi sa ne punem intrebari. Daca am lasa controlul deopatre cateva minute pe zi si am spune „urmatoarele 15 minute din viata mea vor fi traite de MINE fara a gandi”. „Voi simti ceea ce sunt si ceea ce este.” E greu! Chiar si 15 minute. De aceea traditiile native ne sunt atat de folositoare. Pentru ca ne arata cum sa ne folosim inima si corpul, cum sa fim. Cum sa traim acum, aici, fara sa avem nevoie sa avem dreptate.

Sursa: http://daniilgaucan.wordpress.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu