miercuri, 7 august 2013

EVENIMENTE ! - COMFIRMAREA PROFETIILOR - 7 august 2013

7 august 2013


Guvernul SUA a dat în judecată Bank of America, acuzată că a fraudat investitori


Guvernul SUA a dat în judecată Bank of America, a doua mare bancă americană după active, acuzată că a fraudat investitorii într-o tranzacţie de 850 milioane de dolari cu valori mobiliare constituite din credite ipotecare, potrivit Wall Street Journal (WSJ).



Guvernul SUA a dat în judecată Bank of America, a doua mare bancă americană după active
Guvernul SUA a dat în judecată Bank of America, a doua mare bancă americană după active / FOTO: REALITATEA TV
Departamentul Justiţiei şi Comisia valorilor mobiliare (SEC) au intentat acţiuni separate în instanţa civilă a tribunalului federal din Carolina de Nord.
Guvernul susţine că banca a informat greşit investitorii, subapreciind riscul asociat titlurilor vândute către aceştia în 2008.
Reprezentanţii Bank of America au afirmat că valoarea titlurilor vizate a scăzut putenic după prăbuşirea pieţei imobiliare din SUA, care nu poate fi imputată băncii.
Cazul subliniază cum autorităţile din SUA nu au reuşit încă să soluţioneze toate dosarele privind comportamentul băncilor în perioada premergătoare crizei financiare din 2008.
Într-o altă acţiune derulată recent în instanţele civile din SUA vizând tranzacţii cu credite ipotecare în perioada premergătoare crizei, banca elveţiană UBS a acceptat plata unei sancţiuni de 50 milioane de dolari pentru a stinge acuzaţiile aduse de SEC.
Bank of America a promis însă că va contesta acuzaţiile.

"Este vorba despre credite ipotecare de înaltă calitate, vândute către investitori sofisticaţi, care aveau acces la o plajă largă de informaţii. Vom demonstra toate acestea", a afirmat un purtător de cuvânt al instituţiei de credit.
Departamentul Justiţiei notează că numărul de credite ajunse în default după tranzacţia din 2008 este neobişnuit de ridicat şi nu poate fi justificat numai prin prăbuşirea pieţei imobiliare.

De asemenea, guvernul susţine că peste 40% din cele aproape 1.200 de credite ipotecare securitizate nu corespundeau standardelor interne ale Bank of America la vremea respectivă.
În plângere se mai arată că banca a exercitat presiuni puternice asupra angajaţilor pentru a-i determina să aprobe cât mai multe credite, fără să acorde atenţie riscurilor.



Sursa: http://www.realitatea.net


AMENINŢARE CU BOMBĂ la consulatul SUA din Milano
Consulatul Statelor Unite din Milano şi sediul unui post de radio, din aceeaşi clădire, au fost evacuate, marţi după-amiază, din cauza unei alerte cu bombă care, în urma verificărilor, s-a dovedit a fi falsă, relatează Corriere della Sera, în ediţia online.
AMENINŢARE CU BOMBĂ la consulatul SUA din Milano
AMENINŢARE CU BOMBĂ la consulatul SUA din Milano
Alerta de securitate a fost declanşată la ora locală 17.30 (18.30, ora României), la consulatul general al Statelor Unite din bulevardul Principe Amedeo, în Milano.
Alerta a fost declanşată după primirea unei scrisori suspecte. Atât consulatul, cât şi redacţia postului Radio Montecarlo, din aceeaşi clădire, au fost evacuate. Scurt timp, a fost evacuată şi o staţie de metrou din apropiere.
Imobilul a fost percheziţionat de agenţii pirotehnici, dar nu a fost găsit niciun dispozitiv exploziv. Departamentul de Stat al Statelor Unite a emis o avertizare de călătorie la nivel global, valabilă până la sfârşitul lunii august, pe fondul temerilor privind un complot al reţelei teroriste Al-Qaida, cetăţenii americani fiind îndemnaţi să dea dovadă de vigilenţă în timpul deplasărilor externe. Potrivit ziarului The New York Times, la originea măsurilor speciale de securitate se află comunicaţii între lideri ai reţelei Al-Qaida interceptate de serviciile de spionaj americane.
Washingtonul precizează că avertizarea de călătorie expiră pe 31 august, recomandându-le cetăţenilor americani să fie vigilenţi în străinătate. În paralel, Statele Unite au anunţat vineri închiderea a zeci de ambasade şi consulate din Orientul Mijlociu, din cauza unor ameninţări specifice provenind în principal din Yemen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu