sâmbătă, 7 septembrie 2013

10 moduri de a-ti alcaliniza corpul chiar azi

Scris de 

Aciditatea a fost corelata cu durerea, excesul de greutate si cu alte mari probleme de sanatate. Din fericire, a-ti face corpul mai alcalin (opusul aciditatii), este usor. Aici sunt 10 moduri de a-ti alcaliniza corpul pentru mai multa energie si vitalitate:

1. Incepe-ti ziua cu un pahar mare de apa cu sucul unei lamai intregi, proaspat stoarse. Desi lamaia poate parea acida, ea are efectul opus asupra corpului, pe masura ce acesta o metabolizeaza. La acest pahat poti adauga un strop de sare de mare! Sarea naturala(nu cea iodata) contine micro-minerale alcaline.
2. Mananca o salata verde mare, tavalita prin suc de lamaie si ulei de masline. Verdeturile sunt printre cele mai bune surse de minerale alcaline, precum calciul si magneziu.corpul alcalin verdeturi
3. Gustareste-te cu migdale crude, nesarate. Migdalele sunt pline de minerale naturale alcaline precum calciul si magneziul, care ajuta la echilibrarea aciditatii simultan cu echilibrarea nivelului de zahar din sange. Cauta migdale de calitate!
4. Bea un smoothie cu lapte de migdale si fructe de padure, cu o suplimentare de putere verde precum spirulina, clorofila sau alte verdeturi. Alege laptele de migdale in locul celui de vaca, intrucat cel de vaca este formator de acid.
5. Fa o plimbare in mers alert sau alt fel de exercitiu fizic. Exercitiile fizice ajuta la evacuarea reziduurilor acide, astfel incat corpul tau sa le poata elimina cat mai usor.
6. Respira adanc. Ideal, alege un loc care are aer proaspat, bogat in oxigen. Si, imi pare rau Febreze, Glade, si alte asa-zise “improspatatoare de aer”: aerul plin de aceste miresme nu este cel despre care vorbesc aici.
7. Renunta la carne macar pentru o zi… sau mai mult daca vrei. In timpul metabolizarii carnii, exista reziduuri acide care sunt lasate in urma.
8. Sari peste desertul plin de zahar sau bautura carbogazoasa dulce. Zaharul este unul dintre alimentele cele mai acidifiante pe care le consumam. Ai nevoie de peste 30 de pahare de apa doar pentru a neutraliza aciditatea UNEI cutii de cola. Mai multe in articolul : Ce se intampla, in timp de o ora in corpul tau, dupa ce ai baut un pahar de cola
9. Adauga mai multe vegetale dietei tale. Nu, cartofii nu se pun. Dar cartofii dulci sunt o alegere buna (doar daca nu ii tavalesti prin indulcitori sau unt). Asparagusul, dovleceii, ardeii si alte legume sunt de asemenea alegeri excelente.
10. Germineaza. Adauga mai multi germeni dietei tale. Ei sunt extrem de alcalinizanti si supraincarcati cu nutrienti si enzime sporind energia.
11. Fii recunoscator pentru ce ai, roaga-te, mediteaza. Este dovedit ca astfel de trairi pozitive alcalinizeaza corpul, in timp ce sentimente de ura, invidie, gelozie, etc., il acidifica.
Surse pentru acest articol cuprind:
http://www.care2.com/greenliving/10-ways-to-alkalize-your-body-today.html – corpul
Articol preluat integral  de pe http://viataverdeviu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu