duminică, 15 septembrie 2013

LUNA PLINA IN PESTI -19 SEPTEMBRIE 2013 ORA 14:14 –ORA ROMANIEI- “ Fugi sau devii mireasa lui Neptun? “


astro_2gw_425_luna_plina_in_pesti_2013.48589.37366
Luna plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru, Luna se afla in Pesti  gradul  26:41 iar Soarele se afla in Fecioara gradul 26:41. In limbaj astrologic, Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate lumina si arata drumul cel bun.
Ascendentul momentului de Luna Plina este in Sagetator  gradul 19:28, vorbim de o energie mutabila de foc ce ne poate indemna catre cunoastere, dreptate, adevar, spiritualitate. Aceasta energie mutabila de foc ne va face sa abordam viata intr-un mod direct, fara ocolisuri, vom risca, devenim nerabdatori asteptand ca viata sa ne raspunda la fel. Guvernatorul ascendentului este Jupiter in Rac, aceasta energie va  nuanta cum stie  mai bine urmatoarea perioada, va nuanta nu numai experientele in care ne vom implica  dar si modul cum abordam aceste experiente, cum interactionam cu cei din jur.  Jupiter in Rac este o energie ce amplifica tot ceea ce are legatura cu familia, trecutul, radacinile noastre, copiii. Totusi, Jupiter este destul de provocat in acest moment iar in careu cu Mercur in Balanta, mintea poate construi fel de fel de probleme, neintelegeri, pierderi financiare. Jupiter se lupta sa gaseasca adevarul iar in semnul Racului, aceste adevaruri au legatura cu familia, clanul, mama, femeile, copiii, parintii. Cu Jupiter in careu cu Mercur, chiar daca predomina spiritul fertil, directia de utilizare a acestuia este eronata, Acest dezacord intre lege (Jupiter) si minte(Mercur) poate conduce la actiuni lipsite de precizie, de onestitate, la escrocherii. Nu credeti tot ce auziti iar cel mai bun mod de abordare a acestui aspect este sa luati totul “ ca un drob de sare”.
adam and eve
Ascendentul in Sagetator este provocat de Soarele in Fecioara dar si de Luna in Pesti,  asta inseamna ca ne vom exprima intr-un mod mai stresat, tensionat , inhibat fie extrem de ambitios. Luna Plina in Pesti adica Luna in Pesti  in opozitie cu Soarele in Fecioara formeaza cu ascendentul in Sagetator  un careu in T mutabil, vorbim de o energie ce poate genera crize si sentimente vulnerabile nascute dintr-o lipsa a discernamantului si renuntarea in trecut la ceva semnificativ, este acumultat destrul stres mental si emotional care in cele din urma cere luarea unei hotarari pentru a pune capat acestui stres. Este un aspect ce va sti sa loveasca in cei care au abuzat de minciuni, de increderea in oameni prin manipularea lor, de folosirea intr-un mod egocentric a cunostintelor, de o comunicare deficitara . Acest rezervor de energii provocatoare poate lucra in defavoarea  noastra prin erori de tot felul, esecuri la examene, probleme in comunicare, probleme in orice fel de inceput, accidente in calatorii, inselari si tradari.
luna in pesti
Luna Plina  in Pesti adica opozitia dintre Soarele in Fecioara si Luna in Pesti gradul 26:41 activeaza axa III-IX, o axa legata de  comunicare si studii, o axa a evolutiei personale si spirituale. Acest moment de Luna Plina poate face lumina in tot ceea ce nu am dezvoltat corespunzator, in tot ceea ce ne-a condus la o  anumita confuzie in planul gandirii, al ideilor, al idealurilor,in domeniul religios, filosofic, politic, esoteric. Acuma, putem sa ne dam seama daca ideile noastre, cunostintele noastre pot fi puse in practica pentru binele evolutiei noastre, acest lucru il putem face prin utilizarea intr-un mod egal a mentalului si intuitiei, a logicii si intelepciunii. Totusi, Luna in Pestiinduce o credulitate extrema ce poate conduce in permanenta la dezamagiri, sensibilitatea imensa si  mila ne vor da puterea de a ierta aproape totul, devenim in acelasi timp foarte usor de ranit  Este o energie ce ne poate face de cele mai multe ori sa confundam visele cu realitatea. Aceasta Luna Plina in Pesti ne cere sa facem un echilibru intre visele noastre care pot merge peste tot si spiritul practic si atentia la detalii a Fecioarei, sa gasim acea forma concreta prin care putem sa exprimam, manifestam visele noastre. Aceasta Luna Plina ne ajuta  sa vedem  “ ce este gresit  si ce s-ar putea face” pe mai departe in viata noastra.
Luna Plina in Pesti nu este sustinuta de nici o alta planeta, doar asteroidul 120347 Salacia pe gradul 26:02 face un aspect de conjunctie stransa.
salacia

In mitologie, Salacia  a respins avansurile lui Neptun fugind cat mai departe de el. Dar Neptun nu s-a multumit cu refuzul Salaciei si a trimis niste delfini sa o convinga pe Salacia sa se casatoreasca cu el. Salacia a fost de acord sa se marite cu Neptun iar zeul marii a fost atat de fericit incat el a plasat delfinii in cer ca o  constelatie Delfinus. Neptun si Salacia  au trait fericiti impreuna pana la …
Aceasta Luna Plina in Pesti  in conjunctie cu Salacia poate semnifica faptul ca sufletul nostru este incarcat, ocupat de o idée, de ceva de care vrem sa fugim cat mai departe pentru a evita situatia. Dar exista un intermediar in toata aceasta poveste care ne poate convinge sa acceptam o noua situatie de viata ( asta in functie de harta fiecaruia , de domeniul de viata energizat de aceasta conjunctie ), poate fi privit si ca un ajutor menit sa vedem un motiv in toata povestea, sa cedam in favoarea schimbarii. Astrologic, Neptun  guverneaza inselaciunea, iluzia, smecheria, iar Salacia odata casatorita, devine prizionera lui Neptun, ea nu primeste nimic de la el. Se poate ca aceasta Luna Plina de mana cu Salacia sa ne ajute sa facem o alegere intre doua rele, alegand-o pe cea mai putin rea. Salacia reprezinta deasemenea si apele violente care tasnesc parca de nicaieri si de peste tot iar in acest moment de Luna Plina ne putem lovi de apa care poate deveni dusmanul nostru.
Fugi sau devii “ mireasa lui Neptun”? ne intreaba aceasta Luna Plina in Pesti. Ar trebui sa tineti cont de primul instinct.
In acest moment de Luna Plina, semnul apei este puternic activat si de conjunctia Saturn, Venus si Nodul Nord in Scorpion.
Saturn  este “Domnul Karmei “ iar Axa Nodurilor Lunare este “Axa Destinului”, asta inseamna ca forte dincolo de controlul nostru ne supravegheaza, aliniaza, ghideaza  catre urmatorul pas in evolutia noastra.
Saturn este un accent karmic legat de responsabilitati, limite, granite, autoritate, teste, restrictii, efort, rabdare iar in combinatie cu semnul Scorpionului, aceste cuvinte cheie au legatura cu banii, politica, sexul, datorii, taxe, moarte, mosteniri, cercetare, mistere, tradari, manipulare, resurse comune, exploatari ale bogatiilor pamantului. Nodul Nord este calea de urmat, este model nou ce trebuie imbratisat dar in semnul Scopionului, aceasta cale noua este plina de mistere. Cu Nodul Nord in Scorpion, Nodul Sud este in Taur, un loc ce vorbeste despre valori, bani, venituri, valori personale. Nodul Sud in Taur este obisnuinta care se agata de fel de fel de idei, posesiuni, oameni,relatii, cariera (in functie de harta fiecaruia ), o obisnuinta care impiedica de multe ori schimbarile revolutionare.Taramul material este credinta aici uitand ca exista taramurile spirituale care pot oferi atat de multe valori.

Nodul Nord in Scorpion ne cufunda intr-un process de transformare care va taia legaturile vechi  si va permite sa avem acces la adevarata putere care nu are nimic de-a face cu ceea ce detinem . O parte din misiunea Nodului Nord in Scorpion ne cere sa ne descoperim propria profunzime  si sa fuzionam total  cu profunzimea celuilalt,  este un limbaj intim profund, pasional, explorator, magnetic . Cu cat vom renunta mai repede la “lucrurile vechi “ (Nodul Sud) din viata noastra cu atat situatiile noi , persoanele noi vor fi atrase ca un magnet de viata noastra.
Cu Venus in Scorpion in conjunctie cu Nodul Nord in Scorpion si cu Saturn  in casa XI si Nodul Sud in Taur in casa V, universul ne incurajeaza sa  iesim dintr-o relatie frustranta, sa lasam in urma lucrurile, oamenii de care nu mai avem nevoie pentru viitorul nostru, de fapt  orice fel de relatie frustranta  se poate termina. Ni se cere sa  dezvoltam relatii profunde cu oamenii care ne  impartasesc interesele,  care ne pot ajuta sa dam viata sperantelor noastre, care ne pot pune in lumina calitatile umanitare.
poarta destinului
Cheia aici este sa invatam sa cooperem cu mai multi oameni,  sa invatam sa amestecam vointa personala cu vointa celorlalti intr-un mod armonios .Trebuie sa renuntam la speculatii  si sa ne orientam spre activitati generoase , altruiste, sa ne ajutam prietenii  si sa ne bizuim pe ei la nevoie . Nodul Sud in Taur in casa V ne poate tine legati de latura pasionala si erotica a vietii, putem crede ca doar prin recompensele erotico-pasionale, printr-o nevoie constanta de a primi dovezi de afectiune ne putem accept ape noi insine. Este destul de grea detasarea de planul material  dar cerinta este sa gasim un grup de oameni cu care sa fim dispusi sa  impartasim energiile creative , ideile novatoare. Transformarea  profunda se va face prin prieteni, grupuri de oameni, riscuri in indeplinirea unor sperante, eliberarea tendintei posesive fata de copii,crearea unor obiective pe termen lung in defavoarea unei securitati financiare prezente.
Venus de mana cu Saturn este ca o “placere rece”, o atingere karmica a unei relatii cu bariere greu de trecut. Saturn cu Nodul Nord poate fi ca o bariera in evolutie daca nu am terminat de sortat valorile, comportamentele gresite fata de bani, iubire, relatii de orice fel. Chiron in Pesti este in aspect de trigon cu Venus in Scorpion, acest aspect este ca o reteta astrala de vindecare pentru rani emotionale vechi. Dar Uranus retrograd in Berbec este in aspect de inconjunctie cu Venus in Scorpion, poate de data asta ar trebui sa ignoram cererile lui Uranus care ne trimite catre situatii, relatii socante si sa mergem pe “ mana lui Saturn “. Nu trebuie uitat ca Saturn este de mana cu Nodul Nord, calea de urmat.
Luna Plina in Pesti este un moment al “culesului “, putem culege roadele iluziilor noastre, trecutului nostru, in acelasi timp , aceasta energie ne poate ajuta sa ne descotorosim de tot ceea ce ne frustreaza, sa ne gasim adevarate granite, sa intelegem ce simtim cu adevarat  in raport cu ce simt cei din jurul nostru, este o energie ce stie sa ofere  acces la spiritualitate, credinta si intuitie.
Ar fi bine sa va ascultati intuitia, este cel mai bun ghid prin “ ceata “ acestor zile.

Adriana Tudosa


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu