După cele două cutremure de ieri, de 2,7 respectiv 3,5, noaptea trecută au fost înregistrate încă două, unul în Buzău şi altul în Vrancea.
Ambele cutremure au avut magnitudinea 3 pe Richter. "Este vorba de cutremure mici, nu sunt importante ca eliberare de energie, sunt o ultimă reacţie a cutremurului de acum o săptămână, reprezintă, dacă vreţi, o ultimă eliberare de energie. Este bine că apar asemenea cutremure, reprezintă un proces normal în Vrancea. Ele au apărut puţin întârziate în timp. E vorba de două zone diferite, Vrancea şi Galaţi", a declarat directorul ştiinţific al INFP, Mircea Radulian.
Primul cutremur s-a produs la o adâncime de 138 de metri, în vecinătatea oraşelor: Focşani (38km), Covasna (44km), Râmnicu Sărat (45km), Mărăşeşti (46km), Târgu Secuiesc (55km), iar cel de-al doilea, la 127 kilometri adâncime, lângă Covasna (41km),Vălenii de Munte (50km), Râmnicu Sărat (52km), Buzău (54km), Târgu Secuiesc (56km), scrie MEDIAFAX.
Un alt cutremur, de 3,5 grade pe scara Richter, s-a produs sâmbătă, la 11.58, în zona Vrancea.
În urmă cu o săptămână, aceeaşi zonă seismică a fost afectată de un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter, simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.
Anul acesta, în zona Vrancea s-au mai produs şase cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).
Sursa: www.realitatea.net
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu