marți, 15 octombrie 2013

Frozen Planet

Se anunță o iarnă extrem de severă în Europa, conform previziunilor mai multor agenții meteorologice occidentale, care nu exclud ca iarna care vine să fie cea mai grea de la începutul secolului XX, așa cum anunțau joi meteorologii ruși. Aceste informații diferă în mod semnificativ de previziunile privind încălzirea globală, relatează canalul de televiziune Russia Today.
Cunoscutul expert german Dominik Jung a declarat publicației on-line web.de că temperaturile cele mai scăzut se așteaptă în lunile ianuarie și februarie 2014. Această previziune este confirmată de datele Serviciului Național de Meteorologie din Germania. Ciclul de ierni reci, care 
durează deja de cinci ani, își va atinge apogeul. Mai mult, experții germani previzionează că și luna martie va fi destul de rece. Se va încălzi în Europa nu mai devreme de aprilie.
Expertul Joe Bastardi, de la Serviciul de meteorologie AccuWeather, spune că iarna grea este anunțată și de combinația dintre activitatea solară scăzută și oscilația negativă din nordul Oceanului Atlantic. Un fenomen asemănător s-a înregistrat la începutul anilor 1950, când multe țări europene au scăpat de ger abia pe la mijlocul primăverii.
În partea de nord a Europei, iarna a venit pe neașteptate mai devreme anul acesta. 
După cum relatează publicația The Local, căderi masive de zăpadă au generat zilele trecute probleme în trafic în Norvegia.
'Nu există nicio îndoială că încălzirea pe care am văzut-o în anii 1980 și 1990 a încetat deja', a declarat în acest sens profesorul Anastasios Tsonis, de la Universitatea din Wisconsin.
Conform oamenilor de știință, grosimea gheții în Antarctica a depășit limita normală în ultimele 23 de luni. În același timp, potrivit Centrului național din Marea Britanie, zona de gheață la Polul Nord a crescut cu 60% în mai puțin de un an.

Un emailul primit de la un cititor vine să confirme aceste lucruri.
 El susţine că fratele său lucrează în Statele Unite în cadrul NOAA. Pentru cei care nu cunosc, NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration sau Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei) este o agenţie federală americană ce are ca scop avertizarea populaţiei şi instituţiilor din SUA asupra pericolului apariţiei unei vreme aspre/severe. Iată informaţiile pe care le-a primit cititorul meu de la fratele său:


"În primul rând, pentru perioada Decembrie - Ianuarie, statul american a comandat, faţă de 2012 cu 17 milioane de barili de petrol mai mult. Acest lucru se datorează predicţiilor modelelor de temperatură din lunile de iarnă. 

Modelul se bazează pe mişcarea unor curenţi arctici, aceştia modificându-şi traseul: în loc să circule în cerc peste zonele arctice, se vor deplasa spre sud. Conform acestui model, în nordul SUA s-ar putea înregistra -95.5ºC! Iar în sudul Statelor Unite, temperaturile pot atinge -79ºC .Acest lucru zice modelul, ce este foarte bine pus la punct.
În al doilea rând, există şi modele pentru zona Europei. Pentru zonele de nord (Islanda, Norvegia, Suedia şi Finlanda, cât şi în părţile din nordul Rusiei) temperaturile pot atinge -92ºC. 

Continuând spre sudul Europei (Italia, Spania şi Grecia) temperatura poate ajunge la -58ºC!
 Asta spune modelul.
În concluzie, se aşteaptă o iarnă extremă şi foarte lungă în mai toată partea nordică a lumii."
Aceste informaţii, dacă sunt corecte, nu pot decât să ne înspăimânte! Vă daţi seama? Dacă în Italia sau Grecia temperaturile pot atinge un nivel record de -58 de grade, atunci la noi, în România, fiind situaţi puţin mai la nord, temperaturile vor putea atinge -70 de grade Celsius!
Ţinând cont de faptul că recordul negativ absolut de temperatură din ţara noastră este de -38 de grade, temperaturile prognozate sunt absolut înfiorătoare!
Să sperăm că sunt doar nişte predicţii care nu se vor împlini niciodată.


surse
http://www.cotidianul.ro/occidentalii-confirma-ce-au-spus-rusii-vom-avea-cea-mai-grea-iarna-din-ultimii-100-de-ani-222838/
http://www.lovendal.ro/wp52/avertisment-dur-americanii-spun-ca-vom-avea-o-iarna-groaznica-in-romania-putandu-se-inregistra-70-de-grade-celsius/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu