luni, 21 octombrie 2013

TOP ZECE SECRETE pentru a deveni o persoana de SUCCES!

speakeri-de-renume-discuta-despre-performanta-si-succes-in-cadrul-evenimentului-succesul-personal-si-managementul-fericirii-i62163
Multi ne intrebam adesea care este reteta urmata si ce calitati poseda persoanele de succes. Cu toate ca personalitatile oamenilor de succes difera, acestia poseda anumite calitati care-i diferentiaza de restul persoanelor. Iata zece dintre calitatile pe care oamenii le au in comun, potrivit celor de la lifehack.org:
10. Creaza valoare pentru ceilalti
shutterstock_79781947-525x275
De ce ar trebui cineva sa iti acorde atentie daca tu nu ai nimic de oferit? Oamenii de succes sunt constienti ca trebuie sa isi dezvolte aptitudinile care-i vor ajuta sa-si atinga scopurile, fie ca este vorba de cariera, sau ceva simplu precum oferirea de ajutor unui prieten. Da-ti seama ce poti sa oferi oamenilor din jurul tau si fa-o!
9. Adaptibilitate
darwin_adaptability1
Atunci cand te indrepti catre un scop anume, planul necesar pentru a ajunge sa indeplinesti acel scop este extrem de important, dar daca lucrurile si circumstantele se schimba? Ceea ce-i diferentiaza pe oamenii eficienti de cei foarte eficienti este capacitatea de a se adapta de la un set de circumstante la altul. Oamenii de succes sunt foarte abili sa se adapteze situatiilor imediat ce apar.
8. Viziune
Vision
Persoanele care au cunoscut culmile succesului au avut o idee a ceea ce-si doresc cu adevarat si au urmat-o pana la capat. Acestia si-au oferit timpul necesar pentru a analiza situatia foarte bine si au creat o strategie care sa-i poata ajuta in drumul pe care acestia vor sa-l urmeze.
7. Pasiune
download
Ce aspect al vietii te bucura cel mai mult? Oamenii de succes fac ceea ce fac cu foarte multa pasiune. Sa spunem ca-ti doresti sa pornesti o afacere in lumea fotografiei, dar nu agreezi foarte mult sa faci tu insuti partea de marketing si promovare a companiei. O persoana de succes ar depune tot efortul si in acest aspect, recunoscand faptul ca fara clienti, nu-si va putea urma pasiunea de a avea o afacere in lumea fotografiei. Gandeste-te la un aspect al vietii tale pe care doresti sa-l schimbi. Cum poti sa fac acest lucru cu pasiune?
6. Sunt sociabili
friendly-workplace
Oamenii de succes rareori sunt oameni singuratici, care fac totul ei insisi. De fapt, acestia s-ar putea sa-ti spuna ca este aproape imposibil. Oamenii care te pot sfatui, care te pot ajuta in momentele de dezechilibru sunt foarte importanti, iar acest aspect te poate ajuta sa inaintezi sau te poate tine pe loc.
5. Curaj
courage
In spatele fiecarei persoane de succes exista povesti peste povesti care pot vorbi de greselile prin care acea persoana a trecut. Cu toate ca adesea primele planuri se dovedesc a nu fi de succes, acestia fac din acestea parte din procesul de invatare. Daca majoritatea oamenilor de succes s-ar distanta de scopurile lor atunci cand lucrurile nu stau exact cum si-ar dori, nu s-ar mai bucura de realizarile lor in aceste momente.
4. Rabdare
download (1)
Este posibil sa nu vezi rezultate imediate in cazul in care ti-ai propus sa te indrepti catre ceva cu un rezultat pe termen lung. Este necesar sa ai incredere ca lucurile se vor rezolva pana la urma, chiar daca aparent nu pare sa se intample vreo schimbare. Oamenii care nu cunosc culmile succesului nu au rabdarea necesara sa astepte pentru a vedea ce se poate intampla cateva luni sau chiar ani de acum incolo.
3. Managementul timpului
images (1)
Modalitatea in care iti petreci timpul si caror activitati ti-l dedici este o calitate foarte importanta pentru persoanele care se indreapta catre culmile succesului. Persoanele pretuiesc si sunt foarte constiente de modul in care isi petrec timpul.
2. Onestitate
images
Aceasta calitate este foarte necesara pentru a putea sa-ti atingi scopurile si sa cunosti succesul deoarece este foarte necesar sa poti fi onest cu tine insuti, sa poti sa fi realist in ceea ce priveste indeplinirea scopurilor.
1. Rezilienta
resilient
Sa recunoastem, tot timpul vor exista vremuri in care incertitudinea o sa ne domine vietile. Diferenta este facuta de modul in care ne comportam si de atitudinea pe care o adoptam in acele momente. Poti sa incepi sa iei decizii pentru a-ti oferi un sentiment iluzoriu de securitate personala, dar in acelasi timp fi dispus sa te afunzi in necunoscut. Eficienta de care dai dovada in situatiile dificile este o calitate care te poate indrepta inainte cu pasi repezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu