joi, 28 noiembrie 2013

"Nu ne tragem din maimuță, dar ne îndreptăm spre asta". Citate faimoase ale părintelui Arsenie Boca


Peste 15.000 de pelerini sunt aşteptaţi, joi, la Mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara, pentru a participa la manifestările religioase prilejuite de împlinirea a 24 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca.


Arsenie Boca, citate celebre
Arsenie Boca, citate celebre
Peste 90 de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică începând de miercuri după-amiază şi până joi seară, la manifestările religioase de la Mănăstirea Prislop.
Joi se împlinesc 24 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, fost stareţ al Mănăstirii Prislop. Pentru convingerile sale, preotul, născut în 1910, a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Chiar dacă nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română, ardelenii îl consideră "sfântul neîncoronat al Ardealului".
Iată câteva citate celebre ale părintelui Arsenie Boca:
 
"Cel mai frumos dar pe care îl putem face lui Dumnezeu e să ne dăm Lui pe noi înşine, pe viaţă."
"Mărturisirea lui Dumnezeu cu preţul vieţii este preţul învierii oamenilor întru sfinţi."
"Iubirea lui Dumnezeu faţă de cel mai mare păcătos este mai mare decât iubirea celui mai mare sfânt faţă de Dumnezeu"
"Nu suntem din maimuţă, dar mergem cu paşi repezi spre ea."
"Când fărădelegile vor încleşta mintea şi inima oamenilor şi-i vor sălbătici aşa de tare, încât vor zice că nu le mai trebuie Dumnezeu şi Biserică şi preoţi, încât va fi sălbăticirea şi nebunia urii peste tot pământul, atunci vine sfârşitul."
"Când eram copil, în casa mamei mele era o icoană a Maicii Domnului care-mi plăcea foarte mult. Odată am întrebat-o pe mama: -De ce îmi place aşa de mult acea icoană? Iar ea mi-a spus: - Ei, dragul meu, cât te-am purtat în pântece, foarte mult m-am uitat şi m-am rugat la această icoană".
"Starea sufletului dincolo de mormânt este continuarea stării sale pământeşti, fie de viaţă, fie de moarte."
"Dacă veţi avea si răbdare în necazuri, să ştiţi că veţi avea şi Duhul Sfânt. Dar dacă veţi avea şi puterea de a mulţumi în necazuri, atunci străluceşte Duhul Sfânt în voi"
"Cine îl are pe Iisus de model în toate acţiunile vietii lui, acela şi-a găsit sensul vietii şi pacea sufletului lui. "
,,Smerenia se clădeşte pe ruinele mândriei."
,,Sufletul este mai de preţ decât toată materia lumii pentru că în el e sădită de la obârşie posibilitatea desăvârşirii."
"..Potrivnicul are două feluri de ispite: prin plăcere şi prin durere. Cu primele umblă să ne amăgească iar cu celelalte umblă să ne constrângă să socotim plăcerea ca bine şi durerea ca rău. "
"Domnul Hristos a fost răstignit cu spatele pe crucea materială şi cu faţa pe crucea spirituală"
"Cel mai greu păcat, veşnic fără iertare, este starea omului împotriva adevărului"
"Creştinismul nu e numai o afacere de Duminică, ci e o strădanie de toate zilele"
"Un suflet trist este un suflet cu luminile stinse"
"Atâta vreme cât toti împaratii lumii nu vor fi de prisos, vom înapoia banii însemnati cu numele lor; atâta vreme cât toti oamenii nu vor fi asemenea îngerilor, neamul nostru trebuie sa se înmulteasca. "
„M-am înhămat la carul unui ideal cam greu: transformarea omului în Om, fiul mai mic al lui Dumnezeu şi frate al Fiului Său mai mare; însă toate idealurile mari au în ele ceva paralizant: nu te lasă să te ocupi de nimicurile acestei vieţi"
"Sa cerem prieteni adevarati, care constituie cea de a doua jumatate a noastra. Ei ne completeaza atunci cand sunt sinceri, credinciosi iar nu lingusitori, exploatatori ai pasiunilor noastre."
"Suferinţa acceptată, smerită, face din Lazării acestei lumi un Lazăr din sânul lui Avraam încă din lumea aceasta."
"Iisus a tămăduit orbirea ochilor, dar n-a putut tămădui orbia răutăţii. Orbia răutăţii nu are leac, dar are pedeapsă."
"În zilele noastre se văd mulţi călători la iad cu Scriptura în mână."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu