joi, 28 noiembrie 2013

Obiceiuri si traditii: Sf. Andrei iti aduce viitorul sot in vis, te lecuieste de boli, te scapa de farmece si blesteme

Miercuri, pe 30 noiembrie il celebram pe Sf. Andrei, „primul chemat" dintre apostolii Mantuitorului, dupa Sf. Ioan Botezatorul. Zi potrivita pentru ritualuri de vindecare a bolilor, alungarea farmecelor, blestemelor, spiritelor rele si atragerea norocului in casnicie.
Rugaciunea care-ti aduce insanatosirea
Daca ai probleme de sanatate, de Sf. Andrei mergi la biserica, ia o crenguta de busuioc si apa sfintita. Acasa, pune-le intr-un vas de lut nou, fa-ti semnul crucii de trei ori si rosteste urmatoarea rugaciune: „Tata ceresc, Tu stii luptele pe care le experimentez - durerea si disperarea. Tu stii dorinta inimii mele sa fiu vindecat de aceasta boala (spune-ti suferinta). Te rog acum, acorda-mi atingerea Ta vindecatoare. Stiu ca Tu poti sa ma vindeci, exact ca in vremurile Bibliei."
Usturoiul de fereste de spiritele rele
Noaptea Sf. Andrei este considerata si noaptea Strigoilor, a celor trecui in nefiinta care nu si-au gasit listea. Asadar, pentru a indeparta spiritele care-ti pot bantui casa, e bine sa ungi tocurile usilor si ferestrelor cu doi catei de usturoi.
Pune-ti grau sub perna ca sa-ti visezi uristul
Daca esti necasatorita, poimaine, in Ajunul Sf. Andrei pune-ti sub perna 41 de boabe de grau. Se spune ca te soarta ta va fi barbatul care-ti va aparea in vis furand graul. In cazul in care nu vei respecta acest ritual de casatorie, in cursul zilei de maine coace o turta sarata si mananc-o inainte de culcare. Se crede ca ursitul iti va aparea in vis pentru a-ti oferi apa.
Sarea si boabele de grau te apara de blesteme
Ia un pumn de sare grunjoasa si noua boabe de grau. Incalzeste sarea pana cand incepe sa friga si pune-o pe o placa din lemn de tei sub forma unei gramajoare. De jur imprejurul ei pune boabele de grau sub forma unui cerc. Cu mana dreapta intinsa deasupra sarii calde spune cu voce tare, de trei ori: „Ma eliberez de tot ceea ce este negativ in mine si in jurul meu si raman curat."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu