joi, 5 decembrie 2013

Descoperire UIMITOARE legată de câmpul gravitațional al Terrei


In urma analizei atente a hartilor trimise de satelitul GOCE, oamenii de stiinta au facut o descoperire uimitoare: campul gravitational al Pamantului a fost strapuns.


Descoperire UIMITOARE legată de câmpul gravitațional al Terrei
Descoperire UIMITOARE legată de câmpul gravitațional al Terrei / FOTO: earthtribe.co
Fenomenul a fost provocat de cutremurul din Japonia din anul 2011, care a avut o magnitudine de 9 grade pe scara Richter, scrie ziare.com
Hartile campului gravitational al Pamantului au fost realizate de satelitul GOCE cu o precizie remarcabila, dar nimeni nu s-a asteptat ca datele sa arate modificari importante, potrivit Phys.
Acum, o analiza mai atenta arata ca efectele cutremurului care a lovit insula Honshu din Japonia pe 11 martie 2011 sunt in mod clar vizibile.
Marile cutremure nu numai ca deformeaza scoarta Pamantului, dar pot provoca, de asemenea, mici schimbari in gravitatia locala.
Intensitatea gravitationala variaza de la un loc la altul pe suprafata planetei noastre. Exista o serie de motive, dar unul este o consecinta a materialului din interiorul Pamantului, care este neomogen si distribuit neuniform.
Cutremurele de sub oceane, precum cel din Japonia din anul 2011, pot schimba si forma fundului oceanului. Acest lucru deplaseaza apa si modifica nivelul marii, ceea ce poate afecta gravitatia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu