joi, 19 decembrie 2013

S-a nascut un Mantuitor – inca o data! nota de la Neale Donald Walsch




Newsletter saptamanal Neale Donald Walsch (autorul cartilor CONVERSATII CU DUMNEZEU)
Nr. 571 / 14.12.2013

S-a nascut un Mantuitor – inca o data!

O nota de la Neale...

Dragii mei prieteni,

...Ei bine, iata-ne din nou, aici.
Timpul are un mod de a inghiti totul si iata-ne din nou aici, in acest moment al ciclului anual, care este atat de special pentru atat de multi dintre noi. Nu-i asa ca e minunat?
De data asta, mesajul nu mai trebuie sa vina de la mine. Astazi, conteaza ceea ce simtim in inimile noastre si nimeni nu trebuie sa ne spuna ce sa simtim.
Asa ca, m-am gandit sa fac doar cateva observatii discrete, daca imi veti permite si, in rest sa las lucrurile sa mearga de la sine – sa-i permit acestei perioade savuroase in care ne aflam, sa-i vorbeasca fiecaruia dintre noi, asa cum vrea. Asa cum a facut-o dintotdeauna, in fiecare an, in aceasta perioada.
In fiecare an, in aceasta perioada, sarbatorim. Dar ma gandeam, in aceasta dimineata, cand m-am trezit: daca as sarbatori altfel anul acesta? Sa nu sarbatoresc nasterea mantuitorului ci sa sarbatoresc nasterea mantuitorului.
Lasati-ma sa va explic.
Sarbatoarea Craciunului, in sine, a devenit atat de mare, atat de diversificata, incat se pare ca multi oameni diferiti au multe idei diferite despre ce inseamna aceasta sarbatoare.
Eu stiu ce nu inseamna: pentru mine, Craciunul nu este o doctrina sau o dogma. Inseamna, desigur, sa sarbatorim nasterea lui Hristos, pentru ca acesta este un motiv de sarbatoare – dar, pentru mine, nu inseamna nasterea unei religii sau a unei teologii.
Craciunul inseamna nasterea mantuitorului, desigur, dar numai daca mantuitorul se naste in acest moment si nu cu doua mii de ani in urma.
Ni s-a spus ca s-a nascut un mantuitor, intr-o iesle, in urma cu multi, multi ani. Dar iata ceva ce nu ni s-a spus foarte des: de la inceput, s-a nascut un mantuitor, in fiecare noapte si in fiecare zi si in fiecare minut, undeva, pe aceasta planeta.
In orice caz, asa gandesc eu ca a fost. Si pun acest gand astazi, in fata voastra, ca o posibila idee de luat in considerare. Nimic mai mult. Nu e o dogma, nu e o doctrina. Doar ceva de luat in considerare, doar un lucru asupra caruia sa meditam si sa cugetam, in inimile noastre.
Dar daca fiecare dintre noi a fost menit sa fie mantuitor? Si daca suntem cu totii astfel? Si daca, de fiecare data cand se naste un copil, se naste un mantuitor? Singura intrebare ar fi daca noi stim acest lucru sau nu...
Exista ceva ce sarbatorim in aceste zile si mi se pare ca e ceva mai mare decat orice persoana, sau orice religie, sau orice doctrina spirituala.
Exista un sentiment pe care milioane de oameni il traiesc acum – il traiesc in comun si il traiesc impreuna. Si imi pare rau daca va suna naiv, sau chiar siropos, dar eu cred ca acest sentiment poate fi pus intr-un singur cuvant: IUBIRE.
Acum, daca Iubirea este cu adevarat ceea ce sarbatorim acum, nu mai conteaza in ce fel de ambalaj vine, in ce fel de dogma este impachetata sau cu ce fel de doctrina este aromata. Conteaza numai sa fie reala si adevarata – si prezenta, aici si acum – in vietile si in lumea noastra.

Si exista un mod de a garanta ca asa este. Punand-o acolo. In cele din urma, depinde de noi. Daca vrem ca omenirea sa primeasca adevaratul dar de Craciun si acesta sa dureze tot anul, trebuie sa fim de acord sa devenim, fiecare dintre noi, in felul nostru, mantuitorul.
In aceasta dimineata, in timp ce ma gandeam la asta, am realizat ca nimic din ceea ce se intampla in aceasta perioada speciala nu va avea vreun sens, pana cand eu nu-i dau un sens, in viata mea si in vietile celorlalti.
Chiar acum, traim intr-o lume care nu este genul de lume pe care am alege-o, daca am avea de ales. Ei bine, iata noutatea zilei: Hristos a venit sa ne spuna ca avem de ales.
Chiar avem de ales.
Toti avem de ales si, daca ne-am acorda permisiunea sa vedem astfel si sa ne vedem pe noi insine in acest fel – ca persoana care face alegerea, ca persoana care isi modeleaza alegerea, ca persoana care isi impartaseste alegerea – putem mantui aceasta zi, pentru omenire. Mantuitorul poate sa se nasca, atunci cand ii permitem iubirii neconditionate sa se nasca din nou, in inimile noastre.
Acum cativa ani, am primit un e-mail, pe care l-am salvat pentru ca inseamna foarte mult pentru mine – si vreau sa-l impartasesc cu voi. Este perfect pentru acest moment, pentru ca ne arata cat de usor este sa iubim, cat de usor este sa fim mantuitori individuali, intr-o lume care implora sa fie salvata, om cu om,  clipa de clipa.
Aceasta este o poveste care vine spre noi de la o femeie care, in urma cu multi ani, a lucrat ca voluntara la un spital. Astfel, a ajuns sa o cunoasca pe o fetita, pe nume Liz, care suferea de o boala rara si grava.
Singura ei sansa de recuperare parea sa fie o transfuzie de sange, de la fratiorul ei, in varsta de 5 ani, care supravietuise in mod miraculos aceleiasi boli si care dezvoltase anticorpii necesari pentru a o combate.
Doctorul le-a explicat parintilor, situatia, iar parintii i-au explicat-o baietelului. Apoi, l-au intrebat daca era dispus sa-i dea sange, surorii lui. Baiatul a ezitat numai o clipa, inainte sa respire profund si sa spuna: „Da, o voi face, daca asta o va salva.”
Cand a venit timpul, pe masura ce transfuzia progresa, baietelul se afla in patul de langa sora lui si zambea, asa cum zambeau cu totii, vazand cum fetitei ii revenea culoarea in obraji.
Apoi, fata baietelului a devenit palida, iar zambetul i-a pierit. S-a uitat la doctor si l-a intrebat, cu o voce tremuranda: „Voi incepe sa mor chiar acum?”
Vedeti, fiind prea mic, baietelul intelesese gresit: el a crezut ca trebuia sa-i dea surioarei lui tot  sangele, ca s-o salveze.
Vorbim aici despre iubire. Pur si simplu. Scurt si la obiect. Vorbim despre iubire - despre Sangele datator de Viata, al Sufletului.
Putem oferi iubire altora, intr-o mie de feluri. Chiar si gandurile de iubire pot fi o transfuzie si pot schimba lucrurile. Asemenea ganduri pot fi simtite. De tine si de persoana la care te gandesti.
Da, pot fi simtite.
Literalmente, „poti trimite iubire altcuiva”, cu puterea gandului tau. Iar ei o vor primi, fie ca sunt in corpul fizic, fie ca si-au parasit corpul pamantesc. Nu va mai conta. O vor simti.
Si asa incepe totul. Prin acte simple de iubire. Iti garantez. Iubirea pentru altcineva, care se aprinde in inima ta, se aprinde in inima celuilalt. Lumina ar putea fi slaba la inceput, dar nu se va stinge. Nu are cum, atata timp cat continui sa o tii acolo.
Acesta a fost mesajul unui om, a carui nastere o sarbatorim in aceasta perioada a anului.
Sa ne trimitem iubire, unii altora si tuturor oamenilor de pretutindeni. Atunci, mantuitorul se naste... in noi. Iar atunci putem aduce, putem aduce cu adevarat O veste minunata!

Craciun fericit, tuturor.

Va iubesc si va imbratisez,

Sursa: Editura For You

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu