marți, 14 ianuarie 2014

Puterea cuantica din TINE! Esti minte, spirit si trup

Oare mai este un mister ca 'realitatea' este de fapt multiplicata in miliarde de experiente, tot atatea cati oameni sunt pe pamant? Ai trairi si te intrebi cum e posibil ca persoana de langa tine sa decodifice in cu totul si cu totul alt mod lumea inconjuratoare, sa dea alte intelesuri pentru ceea ce pare o realitate palpabila.

Din fericire, descoperirile ultimilor cativa zeci de ani de stiinta ne ajuta sa intelegem mai bine lumea aceasta complexa, care in fapt, nu este decat o mare de energie care se trasnforma in infinite moduri. Laureatii Premiului Nobel de anul acesta au aratat ca, fara indoiala, lumea fizica este o mare de energie care straluceste si este farimitata in milisecunde, la nesfarsit.
Nimic nu este solid. Aceasta este lumea fizicii cuantice. Fizicienii de astazi au demonstrat ca gandurile sunt acea forma de energie care tine strans acest camp de energie aflata in perpetuua miscare si care apare sub forma obiectelor pe care le vedem. Lumea ar fi un fluid care se construieste in mod constant prin influenta gandurilor noastre individuale si colective.
Higgs si Englert au primit Premiul Nobel 2013 in Fizica pentru descoperirea Bosonului Higgs - "Particula lui Dumnezeu” Bosonul Higgs, este un nou pas inspre intelegerea existentei. Aceasta particula elementara teoretizata inca din anul 1964, dar descoperita in 14 martie 2013 demonstreaza existenat uui camp denumit Campul Higgs.
Foto: Depositphotos
Ceea ce gandim este cu adevarat o iluzie, aproape ca o magie. Din fericire am inceput sa intelegem cum functioneaza aceasta iluzie si cum o putem manipula. Din ce este facut corpul nostru? Noua sisteme: Sistemul Circulator, Digestiv, Endocrin, Muscular, Nervos, Reproductiv, Respirator, Scheletic si Urinar. Din ce sunt formate acestea? Tesuturi si organe… Acestea, la randul lor sunt formate din Celule. Din ce sunt formate celulele? Molecule. Moleculele din ce sunt formate? Din atomi. Din ce sunt formati atomii? Particule sub-atomice. Iar particulele sub-atomice (bosonul Higgs)?... ENERGIE. Acesta este raspunsul.
Universul ar fi guvernat de reguli extrem de simple care insa deturnate, dau nastere materiei. Suntem cu totii energie pura care se manifesta in cea mai frumoasa si inteligenta configuratie. Energia care se transforma constant si pe care avem puterea de a o controla prin intermediul mintilor noastre puternice.
De ce vedem o persoana si nu un cluster de energie? Putem sa asemuim experienta cu aceea a vizionarii unui film care este o colectie de 24 de frameuri pe secunda. Fiecare frame este separat de un gol pe care nu il percepem datorita vitezei de derulare, astfel ochii nostri au impresia ca vad o miscare continua.
Avem la indemana 5 simturi care ne ajuta sa decodam ceea ce este in jurul nostru (vederea, sunetul, atingerea, mirosul, si gustul). Fiecare dintre aceste simturi ne ajuta sa decodam intr-un anume spectru – de exemplu, cateii aud o gama de sunete diferite de cele pe care le auzim noi.
Astfel, setul nostru de simturi percepe o mare de enrgie, dintr-un punct de vedere limitat si in baza acestui punct de vedere limitat, ne ajuta sa ne formulam o imagine. Care… nu este completa, nu este clara, ci doar o interpretare.
Toate interpretarile noastre sunt bazate pe o harta interna a realitatii cu care suntem doatati si nu neaparat chiar adevarul adevarat. Harta noastra este rezultatul vietii noastre personale si a experientelor colective. 
Gandurile noastre sunt in legatura cu aceasta energie invizibila si determina ceea ce energia formuleaza. In adevaratul sens al cuvantului, gandurile tale transforma universul, particula cu particula pentru a crea viata ta fizica.

Priveste in jur. Tot ceea ce traiesti a inceput cu o idee, o idee care mai apoi s-a materializat, a fost impartasita si a primit forma, pana cand a capatat forma unui obiect care s-a materializat prin mai multi pasi. Tu, pur si simplu ai devenit ceea ce ai gandit cel mai mult despre tine.
Viata ta este ceea ce ti-ai imaginat si ai crezut cel mai mult. Lumea este in mod efectiv oglinda ta, ce iti da voie sa experimentezi in plan fizic ceea ce tu crezi ca este adevarat… pana cand te decizi sa schimbi acel adevar.
Foto Shutterstock.com; univers, fiinta

Daca te-ai putea privi la un microscop si ai putea sa conduci un experiment, ai putea sa vezi ca esti un cluster de energie aflata in perpetuua miscare, in forma unor electroni, neutroni, protoni si asa mai departe. 
Asa este totul din jurul nostru. Fizica cuantica ne spune ca actul de a observa un obiect este ceea ce cauzeaza prezenta sa acolo, modul cum se prezinta si cum il vedem. Un obiect nu poate exista independent de observatorul sau! Si, dupa cum poti vedea, observatia ta, atentia ta cu privire la ceva, intentia ta cauzeaza existenta acelui obiect. Este demonstrat stiintific acest fapt.

ESTI MIINTE, SPIRIT SI TRUP

Lumea ta este formata din spirit, minte si trup. Fiecare dintre acestea are o functie unica pentru fiecare dintre noi. Ceea ce vezi prin intermediul ochilor si experimentezi prin intermediul trupului este lumea fizica, pe care o putem denumi trup. Trupul este efectul unei cauze. Aceasta cauza este gandul.
Trupul nu poate sa creeze. El poate doar sa experimenteze… ceea ce este o functie unica. Gandul nu poate experimenta… el poate sa creeze, sa interpreteze. Are nevoie de o lume a relativitatii (lumea fizica, trupul) ca sa se poata experimenta pe el insusi. Spiritul este Tot ceea ce este, este ceea ce da viata Gandului si Trupului.
Corpul nu are puterea de a crea, chiar daca ne da iluzia ca asa ar sta lucrurile si este o iluzie care cauzeaza multe frustrari, cand de fapt trupul este doar un efect ce nu are puterea de a determina sau de a crea. 
Cheia cu privire la aceste informatii autentificate de stiinta contemporana este cum invatam sa vedem universul altfel decat pana acum incercand sa manifestam si sa influentam realitatea din jurul nostru pentru a trai ceea ce ne dorim cu adevarat.

Sursa: www.garbo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu