miercuri, 5 februarie 2014

Este dovedit. LEGUMA care te vindecă de cancer

Oamenii de stiinta au strans dovezi de mai bine de un deceniu pentru a dovedi ca broccoli si alte legume din familia cruciferelor lupta impotriva cancerului.
Studiile anterioare au aratat ca aceasta familie de super - alimente influenteaza direct mai mult de 400 de gene, imediat dupa consum. Alte studii au aratat, de asemenea, ca broccoli poate juca un rol important in reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare.
O echipa de oameni de stiinta de la Institutul de Cercetari Alimentare din Marea Britanie au publicat rezultatele muncii lor in Jurnalul American de Nutritie Clinica in care au explicat modul in care modificarile metabolice, datorate consumului de broccoli, ar putea lupta impotriva cancerului. Oamenii de stiinta au remarcat faptul ca acest studiu ofera prima dovada de studii umane ca glicozilatii (compusi organici care se gaseste in mod special in legumele crucifere, inclusiv broccoli) pot reduce riscurile de aparitie a bolilor cronice si a diferitelor forme de cancer.

Broccoli si alte legume crucifere regenereaza functiile mitocondriale

Cercetatorii au creat un soi special de broccoli, facand o combinatie de broccoli salbatic si comercial care contine un nivel ridicat de glicozilati. Au facut studiiul pe un grup de nouasprezece voluntari in fiecare saptamana, timp de trei luni. A avut trei grupuri de persoane. Toti au avut aceeasi dieta cu o exceptie: primul grup a consumat broccoli imbunatatit cu glicozilati, al doilea grup a consumat broccoli din comert iar al treilea grup nu a primit niciun fel de legume crucifere.  Cercetatorii au observat ca cei care au manancat legume bogate in glicozilati au aratat semne de un metabolism imbunatatit.

Oamenii de stiinta au stabilit ca un compus de obicei gasit in crucifere, cunoscut sub numele de sulforafan, a imbunatatit reactiile chimice din interiorul mitocondriile, care reprezinta sursele  de alimentare celulare. Studiul a constatat ca glicozilatii au ajutat la imbunatatirea proceselor metabolice in celulele care se deterioreaza pe masura ce imbatranim. Aceast studiu ofera cateva dovezi de ce persoanele care consuma diete bogate in broccoli isi pot mentine o stare buna de sanatate... mitocondriile sunt foarte, foarte importante, iar atunci cand incep sa nu functioneze bine, apar multe boli asociate procesului de imbatranire.

Nutritionistii care au efectuat studiul recomanda consumul de broccoli de doua-trei ori pe saptamana. Alti membri din familia de legume crucifere includ varza de Bruxelles, varza si conopida. Acest studiu este important, deoarece arata un efect masurabil asupra metabolismului nostru, care este esential pentru sanatatea noastra. Este important de remarcat faptul ca in timp ce acest studiu a folosit un tip special de broccoli pentru a produce rezultatele mentionate, consumul de broccoli disponibile in comert si de alte legume crucifere s-a dovedit ca prezinta proprietati similare anti -cancer cand sunt consumate pe perioade mai mari de tmp.

Sursa: www.obiectiv.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu