miercuri, 5 februarie 2014

Super-alimentul pe care vedetele l-au introdus in dietele lor


 - imagine mare

Daca pana acum alimentele precum semintele de chia, quinoa sau kale erau in top in meniurile vedetelor si nu numai, de acum inainte un nou super-aliment isi face loc cu succes printre cele mai ravnite mancaruri sanatoase. Este vorba de teff, o cereala originara din Etiopia, descoperita acum aproximativ 6000 de ani.

 
Pentru ca teff se incadreaza in categoria super-alimentelor, cu nutrienti importanti pentru organism, vedete precumGwyneth Paltrow sau Victoria Beckham au decis deja ca aceasta cereala trebuie sa faca parte din dieta lor.
 
Teff se mai numeste si "Iarba dragostei" si este cultivata in principal in Etiopia si Eritrea, acolo unde este folosita pentru a face traditionala injera, un tip de paine plata, dar si in alte tari precum India sau Australia. Boabele de teff sunt micute, cam de marimea unor seminte de mac. Cu toate astea, ele sunt foarte bogate in nutrienti. Teff contine un aport mare de proteine si vitamina C, dar este bogata si in calciu si fier. Ca gust, se aseamana cu quinoa, dar si cu meiul, insa se gateste mult mai repede datorita faptului ca boabele sunt foarte mici.
 
Aceasta cereala este recomandata in special persoanelor cu intoleranta la gluten, dar este eficienta si in terapiile pentru intarirea oaselor, imbunatatirea digestiei si pentru ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual. Teff poate fi folosita pentru a prepara diverse tipuri de paine, budinci, deserturi sau salate. Momentan, in Romania se gaseste in farmaciile naturiste sub forma de faina, paine gata preparata sau paste fainoase.

Sursa: http://www.gustos.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu