sâmbătă, 8 februarie 2014

Problema „oamenilor strazii” ar putea fi rezolvata intr-un an daca s-ar recurge la aceasta metoda simpla


Dacă guvernanţilor chiar le pasă de cei care nu au adăpost şi sunt fără locuinţă, atunci aceasta ar putea fi o soluţie (cel puţin temporară!) prin care „problema” ar putea fi rezolvată foarte repede şi aproape fără costuri, cu atât mai mult cu cât numărul locuinţelor goale sunt din ce în ce mai multe, dar situaţia celor fără adăpost rămâne totuși dramatică. Este adevărat că această problema este mai dificilă în Occident (de pildă, în America numărul caselor care nu sunt ocupate este de cinci ori mai mare decât cel al „oamenilor străzii”), însă chiar şi în celelalte zone ale lumii, implicit la noi în ţară, această soluţie se poate dovedi foarte bună.


În mod uimitor, casele pot fi construite chiar din sticlele de plastic, pe care le aruncăm dupa ce le-am golit conţinutul. Dacă ele sunt umplute cu nisip și apoi zidite împreună, utilizând ca liant lutul sau cimentul, pereţii care rezultă sunt foarte rezistenţi atât la şocuri, cât şi la foc, menţinând de asemenea în interior o temperatură confortabilă.

Materia primă nu lipseşte, întrucât numai în SUA se folosesc 129,6 milioane de sticle din plastic în fiecare zi, ceea ce înseamnă 47,3 miliarde de sticle pe an, dintre care aproximativ 80% sunt aruncate sau distruse.

O casă cu două camere şi o suprafaţă de aproximativ 110 metri pătraţi necesită aproximativ 14 000 de sticle din plastic. Un calcul simplu ne arată că în acest mod, numai în SUA ar putea fi construite 9257 case pe zi din sticlele de plastic aruncate.

 
http://www.youtube.com/watch?v=LPxXH7rCSHQ


Metoda este cu success aplicată în ţările din lumea a treia din Africa şi din Asia. Un bun exemplu, care merită să fie urmat şi de ţările aşa-zis „civilizate”.






 


Sursa: http://www.edituradaksha.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu