duminică, 16 martie 2014

Atmosfera astrală a săptămânii 17-23 Martie 2014

Luni, 17 Martie


  • Luna trece în semnul Balanței și ne activează diplomația și dorința de armonie. Avem tendința de a evita să acționam fiindcă nu dorim să deteriorăm echilibrul. Cel mai dificil în acest moment este luarea deciziilor...ne este teama sa nu dezamăgim, dorim sa mulțumim pe toată lumea. Sunt susținute relațiile cu partenerul, fie cel de afaceri , fie cel conjugal, și de asemenea lucrul în echipă și cooperarea.

Marți, 18 Martie


  • Mercur trece în semnul Peștilor și nu se simte prea confortabil pentru ca este în cădere și detriment . Tot acest semn va susține și perioada sa de retrogradare, deci va fi o perioadă interesantă. Mercur reprezintă sfera mentala conștientă, iar Peștii sfera mentală subconștientă. Vom fi nevoiți să conștientizăm nevoile ce se ascund în subconștient, va fi nevoie de o perioadă de introspecție, de reconectare cu Sinele. Rezolvările cele mai bune se vor găsi dacă se caută cauza, cauză care deseori este închisă în amintiri și izolată în subconștient. Deci Mercur în Pești se referă la lucrul cu Sinele, la o analiză mai profundă a lucrurilor implicând și aspecte ce țin de parte necunoscută a situației.
Mercur va avea de traversat decanul lui Saturn, apoi Jupiter și în cele din urmă Marte. Deci mai întâi va trebui să susținem cursuri de introspecție, să investigăm parte ascunsă a situației, să luăm în considerare implicații spirituale. Vom fi nevoiți să recunoaștem valorile spirituale ale vieții. Jupiter va lucra cu noi la un nivel mai înalt, dacă Saturn reprezenta școala generală, Jupiter face cursuri specifice învățământului superior. Astfel vom ajunge să cunoaștem influențele profunde, va trebui să ne extindem viziunea mentală conștientă pentru a cuprinde informații profund intuitive. Iar în cele din urmă Marte ne pregătește practic, aplicând concret teoria în viața cotidiană.
În demersul său prin Pești, Mercur îl va întâlni pe Neptun și pe Chiron și se va iniția o perioadă de vindecare sufletească, în care vom apela la resurse terapeutice inspirate de divinitate. Vom avea parte de revelații în urma cărora se vor conștientiză aspectele importante ale existenței. Atenție al momentele de confuzie și iluzie ce pot părea realitatea, este necesar să discernem planurile existențiale.
Va fi o perioadă dificilă pentru cei care se ancorează în concret, dar un moment excelent de reechilibrare pentru cei care sunt conștienți și de alte planuri de interes.
Abordând și perspectiva Tarotului avem Magul și Luna. Magicianul reprezintă inițiativă, capacitatea de adaptare la orice situație, independență, însă ca orice carte de Tarot ea are și o parte negativă, reprezentată de: șarlatanie, minciună, egoism, mândrie.. Frumusețea Magului constă în capacitatea lui de a manipula, metamorfoza și combina cele patru forțe primare. Magul este înfățișat ca un bărbat cu o mâinile  spre cer, acestă poziție semnifica legătura pe care el o face intre planul superior și cel inferior. El folosește capacitățile intelectuale specifice unor energii superioare pentru a transforma  materia grosieră, șlefuindu-o în mici cristale de lumină. Prin urmare Magul are puterea de a manipula materia prin forța lui mentala, el poate depăși anumite limite.
Luna ne introduce în lumea Întunericului, o lume în care reperele materiale nu mai au nici un rost, deci trebuie să ne ghidăm după alte principii. De îndată ce pierdem orice reper se instalează teama de necunoscut, acest necunoscut suntem chiar noi. Subconștientul este o pădure tenebroasă ce ascunde multe comori, dar trebuie să ne însușim alte valori pentru a putea explora acest Univers. Luna caracterizează un spațiu ce nu se supune regulilor gândirii concrete ci mai degrabă sentimentelor. În reprezentare cartografică a Lunii sunt înfățișate două animale: un câine și un lup. Câinele este conștiința materială, iar Lupul reprezintă subconștientul, deci va trebui sa stăm față în față cu noi înșine, să ne analizăm și să ne acceptăm. Mai jos se află un lac în care sunt aruncate un pocal și o monedă, acest simbol reprezintă valorile ce primează în viziunea noastră, dacă dorim să avem un punct de vedere bun ar trebui să renunțăm la șabloanele pe care societatea le impune. În spate de află doi stâlpi ce străjuiesc tărâmul magic al subconștientului.Prin urmare acestă asociere are menirea de a ne pune în legătură cu natura noastră adevărată, va trebui să descoperim noi valori, să ne acceptăm și să nu ne mai fie teamă să ne ghidăm după intuiție.


  • Venus realizează sextil cu Uranus. Venus este superioară prin aspectare benefică: este plasată în propriul termen, iar Uranus este de asemenea plasat pe un termen venusian. Acesta realizează doar sextilul cu Uranus, iar el este focarul unui Careu în T ce îi implică pe Pluton și Jupiter. Deci aspectul are profunde caractere venusiene, prin urmare energia se va exprima sub forme artistice inedite. Venus plasată în Vărsător aduce din start experiențe afective inedite, iar aspectul cu stăpânul semnul în care stă (Uranus) potențează evenimente fără precedent, care ne vor uimi, sub o formă sau alta.
    Uranus patronează societatea și activitățile sociale, vor fi susținute acțiunile de voluntariat, formele de manifestare care au ca efect îmbunătățirea relațiilor cu exteriorul. Acest aspect aduce momentul propice pentru a ne exterioriza sentimentele. Uranus ca focar al Careului în T format cu Jupiter și Pluton activează o perioadă de reformare socială, o perioadă în care se cere să dăm dovadă de compasiune (aplicând în sextil cu Venus).  Vor apărea oportunități ce ne vor ajuta să eliminăm rutina și care ne vor aduce numeroase beneficii morale. Ar trebui să profităm de acest aspect și să ne exteriorizăm acumulările afective sub forme originale, inovatoare, speciale. Barierele nu vor mai reprezenta un obstacol fiind presate de Uranus și aspectele sale dinamice (cuadraturi cu Jupiter și Pluton).

Miercuri, 19 Martie
  • Atenție la Luna Vidă din perioada: 03:07- 11:10. Mai multe detalii aici: Luna Vidă
  • Luna intră în Scorpion. Suntem precauți și nu dorim să pierdem sub nicio formă ceea ce ne poate aduce o oarecare doză de egoism și intoleranță pentru ceilalți. Cu Luna în Scorpion putem cerceta în profunzime, puteam scoate la iveală lucruri neștiute dar care ne influențează. Însă trebuie să evitam să devenim manipulatori și prea suspicioși. Sunt susținute acțiunile legate de relația intimă, psihologia și renunțarea la obiceiurile nocive.

Joi, 20 Martie
  • Soarele intră în semnul Berbecului, din punct de vedere astronomic și astrologic acum începe oficial Primăvara. Vom resimți efervescența și agitația Berbecului sub toate formele sale de manifestare. Important este să ne canalizăm corect tot acest amalgam de energii astfel încât să realizăm proiecte și idealuri visate. Va fi o perioadă destul de tensionată având în vedere că în primă fază Soarele va traversa decanul lui Marte, planetă cu care se va afla și în opoziție. Deci opoziția dintre stăpânul Berbecului și Soare ne va inunda cu energie...lucru nu tocmai pozitiv într-u cât manifestările acesteia vor fi destul de violente. Soarele va participa și el la Crucea Cosmică făcându-ne victime colaterale. Dar ar trebui să privim partea pozitivă acestui context stresant, vom fi nevoiți să părăsim starea de lenevire și să luam atitudine. Deci ne vom părăsi zona de confort pentru a acționa. Toți acești stimuli au menirea de a ne (re)conecta la Circuitul Cosmic și implicit de a acționa în vederea evoluției.
Transpunând acestă situație în cărțile Tarotului avem un Soare ce se îndreaptă către Împărat. Soarele este forța ce ne ajuta sa ne îndeplinim idealurile. Acesta carte mai reprezinta și altruismul, Soarele dăruiește însă fără a se dărui și pe sine. Reprezinta puterea lăuntrică ce se ascunde în noi, care doar așteaptă sa fie stârnită pentru a emana energia la infinit. Acesta Arcana reprezinta  maturizare dar și păstrarea valentelor tinerești care ne ajuta sa evoluam înțelept. Semnificația cărții mai cuprinde și realizarea scopurilor, vitalitate, încredere și iluminare. Soarele este o energie activa și are caracteristici și în plan fizic: inima.
Referindu-ne strict la imagistica cărții vedem un Prinț victorios ce ține cu mândrie steagul. Acesta este imaginea individului care prin hotărâre și implicare și-a învins temerile și a câștigat lupta. Acest victorios luptător se întoarce acum spre Împărat (Berbec) pentru a-i aduce vestea fericită. Însă în contextul actual dorințele Împăratului se cam opun dorințelor supușilor (Marte în opoziție cu propriul domiciliu) iar Soarele va cădea la mijloc. Împăratul care îl găzduiește pe Soare este presat de toate acțiunile nefaste ale Turnului (Marte), Judecății (Pluton) și Roții Destinului (Jupiter). Deci și războinicul va fi supus aceluiași tratament pe care și Împăratul îl va primi. Mai întâi amândoi vor trebui să se supună Judecății (Pluton) poporului, să învețe să accepte criticile și morala.  Iar apoi trebuie să renunțe la condiția lor pentru a experimenta un stadiu inferior (Turn) pentru a-și aminti cum trăiesc supuși (Soare opoziție Marte). Iar în final Roata Destinului să le hotărască statutul pe care îl merită, în conformitate cu Judecata și Turnul. 
Tot acest proces are în  ca efect evidențierea adevăratelor calități pe care Împăratul și Soarele le posedă. În urma acestui test se va releva condiția superioară a celor doi protagoniști și îi va face să țină cont de norme morale. Acest demers reprezintă un salt evolutiv uriaș ce va aduce cu sine lecții și caractere necesare evoluției Soarelui. Iar de la curtea Împăratului Soarele va pleca mai glorios decât a venit, într-u cât a reușit să înfrângă destinul și să își depășească condiția umană devenind un erou solar.


Vineri, 21 Martie
  • Atenție la Luna Vidă din perioada: 05:12- 17:36. Mai multe detalii aici: Luna Vidă
  • Luna intră în Săgetător, sunt bine susținute studiile superioare, examenele și călătoriile lungi. Tindem să hiperbolizăm totul din preajma noastră, ne supraestimăm și putem deveni chiar un pic egoiști. Acum se pot rezolva anumite chestiuni ce țin de dreptate și justiție. Luna în Săgetător este expansivă și optimistă. Căutăm adevărul și dreptatea. Deseori nu suntem atenți la detalii ne interesează doar panorama, imaginea de ansamblu. Este bine să ne îndreptăm atenția spre latura spirituală, spre evoluție. Atenție însă la excesele de orice fel. Sunt susținute studiile înalte, filosofia, călătoriile lungi, religia și activitățile care implică aventura și noutate.


Sâmbătă, 22 Martie
  •  Mercur se află în conjuncție cu Neptun.- aspect în curs de analiză......

Duminică, 23 Martie
  • Atenție la Luna Vidă din perioada: 12:40- 22:01. Mai multe detalii aici: Luna Vidă
  • Luna intră în Capricorn și ne face să devenim pragmatici și practici, ne îndreptăm atenția către cămin, către lucrurile casnice. Tindem să fim solitari și irascibili atunci când cineva ne invadează spațiul personal. Este bine să ne planificam acțiunile pentru perioada următoare. Avem tendințe pesimiste, putem să deveni rigizi și rigizi deoarece privim totul cu prea mare pragmatism. Dorim să atingem succesul iar astfel ne dozăm inteligent resursele și energia. Sunt favorizate acțiunile cu o durată mare de evoluție, acțiunile practice și în urma cărora considerăm că vom ajunge la locul propus.
O săptămâna echilibrată și inspirată vă doresc!
Ne găsiți pe Facebook, la adresa: www.facebook.com/AstroParanormal

Pe pagina de Facebook găsiți caracterizarea fiecărei zile cu ajutorul cărților de Tarot, fiecare postare de acest gen apare la ora 09:00 (am).

Sursa: http://astroparanormal.blogspot.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu