luni, 10 martie 2014

Horoscop 10-13 Martie 2014: Decide si actioneaza

Horoscop 10-13 Martie 2014

Viata este o lupta. In fiecare moment noi purtam o batalie permanenta cu noi insine si cu ce e in exteriorul nostru. Aceasta lupta este modul in care noi evoluam. Problema este ca in cultura noastra lupta este asociata cu razboiul, durerea, moartea, instinctele. De aceea cand ne gandim la faptul ca viata este o lupta ne gandim ca viata e un chin si un razboi in care ajungem sa suferim. In realitate suferim pentru ca nu luptam corect. Luam parte la lupta dar purtam razboiaele altora. Nu luptam in stilul nostru.
A lupta in stilul tau inseamna sa fii sincer cu tine, sa-ti accepti plusurile si minusurile si sa depui efort permanent in a evolua. A cauta sa fi altceva, altcineva este cea mai mare prostie. Trebuie sa inveti sa ai rabdare si sa-ti folosesti corect sansele pe care le ai. Cu totii avem sansa de reusita in viata. Dar de cele mai multe ori o ratam pentru ca suntem orbi si surzi la ceea ce se intampla cu adevarat in jurul nostru. Ramanem blocati in trecut. Prin victimizare si plangere de mila devii automat o victima a luptei altora.
Perioada urmatoarelor zile putem avea ocazia de invata sa fim luptatori mai buni. Mercur in Varsator pe parcursul a 3 zile realizeaza doua aspecte importante: cuadratura cu Saturn si trigon cu Marte. 
Mercur reprezinta mintea noastra, modul de gandire si comunicare. Marte reprezinta actiunea, lupta in sine iar Saturn rabdarea, timpul si strategia de lupta.  In aceste zile noi avem ocazia de a lua decizii importante pentru viata noastra. Sunt decizii la nivel strategic si nu au neaparat o manifestare imediata. Este mai mult un proces de constientizare a ceea ce suntem, a ceea ce ne blocheaza sau ne lipseste acum. Cheia este in a privi dincolul de valurile victimei din noi si de a cauta modalitatea prin care noi putem sa iesim din aceea faza, sa putem creste ca si oameni.
Perioada urmatoarelor 3 zile reprezinta de fapt a 3-a faza a aspectului Mercur-Marte-Saturn. Toata aceasta influenta a celor 3 planete a inceput  la sfarsitul lui Ianurie, pe 25 Ian mai precis, cand Mercur a facut simultan cuadratura cu Saturn si trigon cu Marte. In acele zile au fost primele indicatii legate de ceea ce trebuie sa schimbam, legat de decizia pe care o avem de luat. De aceea este bine sa revedeti perioada 24-26 Ianuarie si sa vedeti care a fost tema principala din viata voastra.
Pe 16 si pe 19 Februarie , Mercur s-a conectat a doua oara la cele doua planete. De data asta , fiind retrograd, Mercur intai a facut trigonul cu Marte si pe urma cuadratura cu Saturn. E ca si cum , in acele zile au fost evenimente care au avut loc in viata noastra si care ne-au adus informatii suplimentare legate de ceea ce trebuie sa decidem pentru noi. Nu este obligatoriu sa fi fost un eveniment extraordinar. Un simple telefon, email , un simplu mesaj poate fi cheia.
Saptamana aceasta, Mercur inchide acest ciclu inceput in Ianuarie 2014 si ne va permite sa luam o decizie importanta la nivel strategic. Este o decizie cu impact redus pe termen scurt dar cu o influenta foarte mare pe termen lung. Este un moment propice pentru a incepe sa studiati, sa luat decizia de demara ceva nou in viata voastra. A clarifica anumite relatii si a spune ceea ce ganditi este tot o actiune potrivita acestei conjuncturi. Dificultatea acestei perioada este ca noi trebuie sa luptam cu noi insine si sa ne autodepasim. Mercur in Varsator spune ca trebuie sa gandim diferit, altfel decat am facut-o pana acum. Aspectul tensionat cu Saturn indica faptul ca fricile si teama de a nu pierde controlul ne va sta in cale. Marte in Balanta ne arata ca putem gasi in exterioul nostru, in ceilalati oameni aliati si sprijin. Dar in acelasi timp trebuie sa invatam sa alegem si sa nu ne mai lasam sa fim alesi.
Scriind aceste randuri imi dau seama care este impactul in plan personal al acestui trio Mercur-Saturn-Marte. Este legat de scris. De ceva luni am intrat intr-o faza in care pur si simplu nu am putut scrie nici un articol. Am zeci de idei de articole si subiecte de dezbatut. Dar nu am putut sa le astern pe hartie. Perioada de acum ma ajuta sa inteleg mai bine ce din mine nu m-a lasat sa scriu.  Procesul de constientizare continua...
O saptamana faina,
Dan
Sursa: http://www.ascella.ro/

Un comentariu: