luni, 10 martie 2014

Harta emoţională a durerii. Vezi explicaţia specialiştilor

Durerea a fost dintotdeauna un indicator că ceva nu este în ordine cu tine, dar ştiai că există şi explicaţii emoţionale pentru fiecare loc dureros în parte? Află ce înseamnă de fapt durerea de spate, durerea în talpă sau hernia de disc, în contextul stării tale sufleteşti şi a păcii interioare.
de Diana Zagrean, 10 Februarie 2014
  • Harta emoţională a durerii
    Sursa Foto: Shutterstock

Ce înseamnă durerea?

Durerea apare atunci când te loveşti, când ai o inflamaţie în corp sau când starea ta de spirit nu este tocmai bună.
Mai mulţi specialişti au legat starea sufletească, depresia şi trăsăturile de personalitate de locurile dureroase din corp, pentru a crea harta emoţională a durerii. Vezi ce te doare şi ce cauze interioare are ea.

Tipurile de durere din corp sunt legate de minte şi de spirit

Durerea de cap poate însemna prea mult stres, nu neapărat o răceală, iar durerea de coapse poate indica o fire îndărătnică, care nu vrea să se adapteze la schimbările din viaţa personală.
Fiecare tip de durere înseamnă că ceva nu funcţionează cum trebuie în interiorul tău. Iată câteva exemple de dureri şi semnificaţiile lor, potrivit hărţii emoţionale a durerii:

Durerea în gât indică o inflexibilitate, dorinţa de a rămâne pe drumul cunoscut şi încăpăţânare într-o situaţie tensionată.
Durerea de umeri este strâns legată de abilitatea noastră de a purta cu bucurie greutăţile vieţii şi ceea ce ni se întâmplă fără voia noastră. Cei care nu se împacă cu soarta lor şi au o atitudine negativă, pot resimţi astfel de dureri de spate şi umeri.

Durerea de spate, de coloană

Dacă este o durere în partea cervicală, de sus a spatelui, poate însemna lipsa sprijinului emoţional, că te simţi neiubită.
Durerea de mijloc înseamnă că te simţi vinovată pentru ceva din trecut, duci un bagaj emoţional prea greu.
Durerea lombară, în partea de jos a spatelui, poate însemna frica de rămâne fără bani, instabilitatea financiară şi teama de sărăcie.

Durerea de coate

Expresia „mă doare în cot" stârneşte zâmbete sau frucstrare, dar în realitate, o durere în cot este foarte neplăcută.
Reprezintă schimbarea direcţiei şi acceptarea experienţelor noi şi trebuie tratată atât din punct de vedere medical (dacă este cauzată de inflamarea articulaţiei, dar şi mental (dacă este vorba despre o minte închisă, care nu vrea să accepte schimbarea).
Durerea de coapse arată o teamă de decizii importante, teama de a merge mai departe atunci când riscurile sunt mari.
Durerea de genunchi înseamnă că avem de-a face cu o persoană mândră, cu un ego prea mare şi foarte încăpăţânată. Durerea de genunchi este un indicator al unei firi egoiste şi inflexibile.

Durerea de glezne reprezintă o stare de vinovăţie şi refuzul de a accepta plăceri. Vina pentru ceva plăcut, dar interzis.
Durerea în tălpi se traduce prin teama de a te bucura de experienţele vieţii, lipsa de deschidere şi de a te bucura de lucrurile simple.
Sursa foto: Shutterstock


Sursa: www.unica.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu