marți, 18 martie 2014

INFORMATII UTILE IN CONJUCTURA ACTUALA SI CARE SA NE FACA MAI PUTERNICI,MAI INFORMATI SI SA NE PAZEASCA DE TOATE RELELE

În astrologie, intrarea Soarelui în semnele cardinale (cele care marchează echinocţiile şi solstiţiile) este privită cu mult interes. Dintre toate, intrarea Soarelui în Berbec, denumită şi ingresul de primăvară, este cea mai importantă, căci conţine informaţii despre atmosfera generală a anului astronomic. Nu voi intra în amănunte, dar nu pot să nu observ cu oarecare îngrijorare faptul că, pentru capitala României, Ascendentul ingresului actual cade în Balanţă şi, în consecinţă, Marte cade în casa I, ceea ce tradiţional este semn de  conflict şi violenţă…  Vom avea, se pare, parte de zdruncinături serioase de-acum şi până în primăvara viitoare. Să sperăm, însă că le vom trece cu bine până la urmă: în harta ingresului, Jupiter este, totuşi, în casa a X-a şi, chiar dacă este deranjat de celelalte planete cu care face aspecte tensionate, are şi vreo doi prieteni (Saturn şi Neptun), aşa că  ar trebui să aducă şi unele rezolvări.
 Odată intrat în Berbec, Soarele i se alătură lui Uranus, ceea ce nu numai că pune o încărcătură suplimentară pe unul dintre braţele crucii cardinale, dar este în sine o configuraţie care trebuie privită cu prudenţă. Uranus aduce evenimente neaşteptate, înnoiri, răsturnări de situaţie, revolte şi tot soiul de accidente, de la cele rutiere şi până la cele feroviare sau aeriene. În anumite circumstanţe, poate anunţa o schimbare în bine care apare pe negândite. Acum, însă, Uranus este mai probabil să-şi manifeste cu precădere latura lui turbulentă.
 În ce priveşte axa nodală, unele efemeride arată că pe 22 martie Nodul Nord intră în Balanţă, iar Nodul Sud, în Berbec. „Unele efemeride”, adică acelea care indică poziţia medie a nodurilor. Căci efemeridele pot consemna două poziţii ale nodurilor lunii: cea reală şi cea medie. Aceasta din  urmă este calculată matematic, fără a se ţine seama de multe dintre micile perturbări ale orbitei lor. Dacă este să ne luăm după efemeridele care arată poziţia reală, atunci intrarea nodurilor lunare pe axa Balanţă-Berbec  s-a petrecut deja, pe 18 februarie. Adică exact când a escaladat situaţia din Ucraina: 18-20 februarie au fost zilele de maximă violenţă, soldate cu aproape 100 de morţi şi cu mii de răniţi…
 Această poziţionare a nodurilor lunare pe axa Balanţă-Berbec nu ne avantajează, fiindcă axa nodurilor are un rol de accentuare, de scoatere în evidenţă, şi numai asta nu ne mai trebuia nouă, o accentuare suplimentară a unor zodii implicate în formarea crucii cardinale!…
Evident că avertismentele principale ale perioadei se îndreaptă către Berbeci, Raci, Balanţe şi Capricorni. Dar fiindcă presiunea astrală este foarte mare, ea se poate răsfrânge asupra oricui. Crucea cardinală poate lovi fără să stea prea mult să aleagă.
Toată lumea ar trebui să încerce să-şi mobilizeze resursele pentru a menţine pacea şi armonia, pentru a promova iubirea, dreptatea, frumuseţea şi înţelepciunea, pentru a încuraja cultul relaţiilor umane, al cooperării, prieteniei şi cuplului. Ca să nu mai vorbim despre prudenţă, calm şi prevedere, despre strădania de a evita situaţiile riscante, care ne pot pune în pericol sănătatea, integritate fizică
În fine, alt aspect care îşi pune amprenta asupra săptămânii este conjuncţia Mercur-Neptun. Mercur, planeta intelectului, comunicării şi mişcării, intră în Peşti pe data de 18 martie, şi din acel moment începe să se îndrepte către Neptun. Conjuncţia se perfectează pe 22, dar este în vigoare toată săptămâna. Efectele sunt mixte: pe de-o parte, conjuncţia aduce imaginaţie, inspiraţie, intuiţie, percepţii subtile, viziune şi simţ artistic, iar pe de alta, predispune la neatenţie, lipsă de concentrare, confuzie, ambiguitate, vicii de comunicare, erori de apreciere sau judecată, neîndemânare. Peştii pot simţi ambele tipuri de efecte, în timp ce Racii, Scorpionii, Capricornii şi Taurii tind să le simtă mai mult pe cele pozitive, iar Fecioarele, Gemenii şi Săgetătorii ar putea avea de furcă mai ales cu cele negative.
Una peste alta, nu avem o săptămână uşoară. Bineînţeles că nu trebuie să devenim paranoici. Dar nu trebui să uităm niciun moment că trăim vremuri ciudate, în care se poate întâmpla orice, Paza bună…
În toată această agitaţie, ni se mai întâmplă şi lucruri bune. Jupiter nu este prins doar în crucea cardinală, ci face şi un frumos triunghi de apă cu Saturn şi Neptun. Este o configuraţie creativă şi fertilă, care îi avantajează mai ales pe Peşti, dar de care pot beneficia şi Racii şi Scorpionii, apoi Taurii, Fecioarele şi Capricornii şi, in extenso, noi toţi, fiindcă triunghiul ne stimulează fiecăruia dintre noi anumite domenii de viaţă.
Contextul este exploziv sub toate aspectele privind atat ceea ce se intampla atat
in tara cat si in afara ei.Sa speram ca Buna Vestire ne va aduce cu totul altceva.
Pe 21.03.2014 e o Vineri sfanta,este a doua din an si prin post,rugaciuni,meditatii
speram sa trecem cu bine aceasta perioada de" artilerie" grea a astrelor si sa ne 
pazim cu intelepciune,rabdare si moderatie de tot ce ar putea degenera in conflicte si violenta.Mare atentie fiindca si Lilith in Leu,in semn de foc ne aminteste pana in toamna de obsesia unora pentru putere,ca o"betie"fara fund.
Sper ca tot ce am cules si studiat zilele acestea sa-ti fie de folos si sa le impartasesti si altora.

Culese de MB
Sursa: primit pe mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu