marți, 18 martie 2014

Ezoteric: Misterul celor 7 Raze divine

peisaj magic curcubeuEnergia pozitiva din Univers si canalele prin care ajunge pe Pamant

Cele 7 raze divine sunt modalitatea prin care Universul canalizeaza catre noi energiile pozitive in forma luminii. Asa cum stim de la fizica, aceasta se compune din cele 7 culori principale.
Fiecare dintre aceste raze de energie se ocupa cu o anumita latura a psihicului uman si reprezinta un instrument minunat pentru a ne cunoaste pe noi si pentru a ne dezvolta si vindeca spiritual. Desi teoria a fost popularizata in ultimii ani, conceptul celor 7 canale de trimitere a energiei dateaza din secolul 6 I.Hr.
Numarul 7, de altfel, este plin de incarcatura spirituala. Acesta este numarul culorilor din curcubeu, notele muzicale din octave, zilele saptamanii, surorile care formeaza constelatia Pleiadelor, ingerii care stau langa tronul lui Dumnezeu, planurile majore de existenta. Mai mult de atat, razele actioneaza direct asupra celor 7 chakre.

Raza 1

Culoare: rosie
Chakra: Muladhara
Sursa astrala: Pluto
Semne zodiacale: Taur si Pesti
Prima raza este poate cea mai potenta dintre ele. Aceasta aduce forta, virilitate, putere insa poate avea si o latura negativa, dictatoriala, daca nu cumva de-a dreptul despotica.
Aceasta aduce multa tarie de caracter si capacitatea de a infrunta necazurile vietii. In acelasi timp, accesarea energiei purtate de aceasta aduce cu sine curajul de a-ti asuma responsabilitati majore de care altii sunt tentati sa se fereasca. Prin urmare, oamenii care sunt conectati la prima raza sunt meniti sa ajunga mari conducatori.
sursa foto shutterstock indragostiti in peisaj magic

Raza 2

Culoare: albastra
Chakra: Vishuddha
Surse astrale: Soare si Jupiter
Semne zodiacale: Leu si Fecioara
Raza magnetismului se ocupa cu atractia naturala si alatura energiile care trebuie sa fie impreuna. Putem vorbi de exemplu despre oamenii meniti sa isi imparta vietile insa atractia exercitata de a doua raza se intinde mult mai departe de atat.

Ea poate aduce un om in fata destinului sau a unui dat care trebuie implinit. Raza a doua ne ajuta deci, sa ne implinim menirea pe Pamant.
Aceasta este,insa, si raza iubirii absolute. Cei conectati la ea sunt oameni foarte sociabili, pacifisti si iubitori.

Raza 3

Culoare: galben
Chakra: Manipura
Surse astrale: Pamant si Saturn
Semne zodiacale: Gemeni si Balanta
A treia raza este corespondenta inteligentei si a mintii obiective. Prin ea sunt filtrate judecatile de valoare si este un factor important in evolutia spirituala. Sub actiunea ei, oamenii invata si evolueaza mai usor. 
De asemenea, raza galbena aduce actiuni calculate si capacitatea de organizare. De regula, cei conectati la aceasta raza sunt oameni foarte hotarati si stiu exact exact ce vor sa faca in viata. Acest fapt ii face uneori extrem de competitivi si autoritari.

Raza 4

Culoare: verde
Chakra: Anahata
Surse astrale: Luna si Mercur
Semne zodiacale: Scorpion si Capricorn
A patra raza este cea care amplifica latura artistica, simtul estetic si imaginatia. De asemenea, energia ei are darul sa purifice si sa aduca armonie in vietile nostre.
In mod evident, cei conectati la aceasta raza sunt oameni foarte creativi care par desprinsi din alta lume. Sunt originali si au idei care pot contraria. In orice caz, nu au cum sa treaca neremarcati. Ei sunt cei care se purifica prin arta si dau lumii capodopere impresionante.


Raza 5

Culoare: portocaliu
Chakra: Swadhistana
Sursa astrala: Venus
Semn zodiacal: Capricorn
A cincea raza are in stapanire gandirea logica, cercetarea si stiintele exacte. Oamenii cu o conexiune profunda la acest timp de energie sunt de regula intelectualii si oamenii cu un simt acut al realitatii palpabile. Desi fac progrese extraordinare in aceste domenii, ei au probleme atunci cand vine vorba de intuitia sau de aspectele spirituale.
Le este foarte greu sa treaca de planul fizic pentru a evolua. Desi au capacitati mentale greu de intrecut, ei pot ramane prinsi in ciclul de reincarnari mai mult decat alti oameni. Ei joaca un rol important in istoria umanitatii si prin ei se fac cele mai multe progrese tehnologice.

Raza 6

Culoare: indigo
Chakra: Ajna
Sursa astrala: Uranus
Semn Zodiacal: Berbec

Raza devotamentului poate fi o arma cu doua taisuri. Persoanele care se conecteaza la ea au inclinatii religioase si se dedica unei divinitati personale. Ei isi accepta destinul inca din primi ani de viata iar copii fiind, pot da dovada de o intelepciune mult peste varsta lor. Una dintre menirile lor este sa aduca pacea prin unirea religiilor si eliminarea conflictelor dintre acestea.
Pe de cealalta parte, cei care sunt impiedicati, intr-o forma sau alta, sa isi indeplineasca destinul pot ajunge fanatici capabili de acte crude pentru a-si apara credinta. In loc sa uneasca prin spiritualitate, acestia au tendinda sa dezbine.

Raza 7

Culoare: violet
Chakra: Sahasrara
Sursa astrale: Neptun, Marte
Semne zodiacale: Rac, Sagetator
Sunt foarte putini oameni care pot accesa in totalitate energia razei a saptea. Aceasta corespunde sfintilor, martirilor si marilor preoti. Sub puterea ei se desfasoara toate ceremoniile religioase. Ultima raza are insa si o alta insemnatate. Ea tine in armonie lumea fizica si planul metafizic, trupul si spiritul.

sursa foto prima pagina shutterstock femeie cu rochie diafana


Sursa:www.kudika.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu