marți, 27 mai 2014

5 antibiotice naturale extrem de puternice


Scris de Alec Blenche

Antibioticele au devenit astazi unul dintre “medicamentele” cele mai folosite. Antibiotic = antiviata. Din pacate, desi de multe ori eficiente pe moment, antibioticele de sinteza distrug pe langa bacteriile care creaza probleme si bacteriile prietenoase de care depinde practic sistemul nostru imunitar. Ca rezultat, oamenii si-au ruinat sistemul digestiv si, ironic, si-au micsorat imunitatea fata de toate tipurile de infectii din viitor. O metoda buna de a evita aceste probleme este prin utilizarea ca si prima linie de aparare antibioticele naturale.
Usturoi

Usturoiul a fost utilizat de mii de ani in scopuri medicinale de culturile umane din toata lumea. De fapt a fost utilizat in Evul Mediu impotriva ciumei.
Usturoiul poseda puternice proprietati antibiotice, antivirale, antifungice si antimicrobiene si este capabil sa ajute la protejarea de bacteriile neprietenoase facilitand indepartarea acestora. De fapt ultimile cercetari spun ca usturoiul contine 39 de antibiotice natura. Pe langa acestea, usturoiul vine la pachet si cu un inalt continut de antioxidanti naturali care distrug radicalii liberi, ceea ce ofera suport unui sistem imunitar puternic.

Ingredientul activ din usturoi, alicina, este un component cheie pentru indepartarea si omorarea bacteriilor daunatoare. Zdrobeste-l pentru a activa aceste componente si mananca-l crud, intr-un ceai cald sau in mancare .
Argint Coloidal

Argintul coloidal a fost recunoscut de secole ca un antibiotic eficient. La inceputul anilor 1900, Alfred Searle, fondator al companiei farmaceutice Searle, a descoperit ca acest compus putea distruge cei mai letali agenti patogeni.

Searle a afirmat ca a fost efectuata aplicarea de argint coloidal intr-un mare numar de cazuri la subiecti umani si cu rezultate uimitoare. Principalul avantaj a fost ca era fatal pentru bacterii intr-un timp foarte scurt, fara actiune toxica asupra gazdei acestora.
Cercetari recente au mai aratat ca argintul coloidal ar putea distruge microbii rezistenti la antibiotice precum MRSA, agentul gripei aviare si SARS.
Uleiul de oregano

Uleiul de oregano “are grija” de bacteriile patogene, fara a le perturba pe cele benefice. Acest ulei, mai este si antiviral si antifungic, ceea ce il face o combinatie puternica 3-in-1 care rivalizeaza cu cele mai puternice produsele farmaceutice de pe piata.
Ingredientul cheie din uleiul de oregano este carvacrolul. Ar trebui sa te asiguri insa ca sursa ta ofera ulei de oregano cu minim 70% continut de carvacrol pentru a fi eficient.
Echinacea

Echinacea a fost utilizata timp de sute de ani pentru a trata o larga varietate de infectii. Echinaceea a fost utilizata in mod traditional pentru a trata rani deschise, difterie, infectii sanguine, si alte boli determinate de infectii bacteriene.
Astazi aceasta puternica planta este utilizata in primul rand impotriva racelilor si gripelor, datorita abilitatii ei de a distruge cele mai periculoase forme de bacterii precum Staphylococcus aureus, care cauzeaza letala boala MRSA (infectie datorata unei forme rezistente la meticilina).
Mierea de manuka

Poate cel mai gustos antibiotic vine sub forma mierii de manuka. Aplicata local, poate omora o gama larga de patogeni, inclusiv MRSA si bacteria mancatoare de carne. S-a mai descoperit ca bacteriile tratate astfel nu dezvolta nici o rezistenta, ceea ce eventual ar face ineficienta mierea de manuka.

Cu siguranta aceasta lista nu a epuizat antibioticele naturale, dar este un excelent inceput pentru o farmacie complet naturala. Mai ia in considerare reishi, Pau d’Arco (scoarta de arborele furnicilor), una de gato sau gheara pisicii (Uncaria tomentosa), extractul din frunze de maslin, cuisoarele, turmericul si chiar lamaile pentru a-ti completa arsenalul antibiotic natural.

Surse utilizate: http://www.undergroundhealth.com/5-powerful-antibiotics-dont-require-prescription/ – antibiotice
Articol preluat de pe http://viataverdeviu.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu