joi, 8 mai 2014

Biologia Credintei: Cum ne putem vindeca de orice boalaDr. Bruce Lipton este specializat in biologie celulara si a creat o adevarata revolutie, cu ajutorul cartii sale Biologia Credintei. In aceasta carte, Bruce Lipton argumenteaza faptul ca intentiile si gandurile noastre pot controla genele si mai apoi, vietile noastre si nu invers.

Aceasta este o mare provocare la adresa credintei traditionale cum ca genele ar fi cele care ne controleaza viata, oamenii atribuind adesea bolile, unor disfunctii genetice mostenite in familie sau altor factori externi.
  • „Biologia Credintei” este o lucrare extraordinara, in domeniul noii biologii. Prin experimente, Dr. Bruce Lipton si alti cercetatori din aceasta zona, au examinat in detaliu mecanismele prin care celulele primesc si proceseaza informatiile.
Rezultatele acestor cercetari au schimbat in mod radical felul cum intelegem viata. Dr. Lipton a aratat ca genele si ADN-ul nu ne controleaza biologia, ci, mai degraba, ADN-UL este controlat prin intermediul semnalelor din exteriorul celulelor, inclusiv mesajele energetice care emana din gandurile noastre pozitive sau negative! Iar corpurile noastre pot sa se schimbe, bolile sa fie vindecate, daca ne schimbam modul de a gandi.
Am avut si surpriza de a descoperi un material amplu, despre munca lui Bruce Lipton, realizat de catre TVRCluj:

https://www.youtube.com/watch?v=ElCN0EjkhZQ

Teoria lui Bruce Lipton

De exemplu, daca exista o istorie a cancerului, diabetului sau a bolilor de inima in familie, aceasta nu inseamna neaparat ca membrii mai tineri ai familiei ar fi predispusi la asa ceva. Teoria lui Bruce Lipton este contrara credintei ca bolile ar fi ereditare si acest lucru, fiindca genele pot fi schimbate, prin simplul fapt de a schimba modul nostru de a percepe lumea din jur.

„Iti poti controla genele influentand ceea ce gandesti si atitudinea personala fata de viata. <<Cum vad lumea, perceptiile mele controleaza nu doar biologia interna dar si comportamentul genetic si controleaza modul cum creez lumea din jurul meu>>. Felul cum percepi lumea prin intermediul mintii schimba biologia si chimia corpului tau si astfel se schimba si celulele din corpul tau”, spune Bruce Lipton.

Schimba-ti atitudinea fata de viata!

Poti controla genele tale si modul cum functioneaza celulele din corpul tau schimband modul cum gandesti. Schimba-ti atitudinea fata de viata. „Cum vad lumea si perceptiile mele fata de ceea ce este in jur nu sunt doar biologie interna si manifestare genetica ci creeaza modul cum creez lumea din jurul meu, iar perceptia ta mentala cu privire la lume schimba biologia si chimia din corpul tau si mai departe, celulele corpului tau”, argumenteaza Bruce Lipton.

„Imaginati-va ca celulele voastre sunt precum niste oameni in miniatura, de vreme ce oamenii si celulele functioneaza dupa aceleasi reguli, avand sistem imunitar, reproductiv, nervos. Fiecare celula, asemenea fiecarui om, are receptori care ajuta la interpretarea mediului inconjurator. Daca o persoana se afla intr-o situatie stresanta, fiecare celula din corp experimenteaza aceasta senzatie datorita unor vibratii electromagnetice care sunt transmise in tot corpul. In mod similar, daca suntem fericiti si in armonie, celulele functioneaza in armonie”, spune Lipton.
Dar fiecare din noi putem proba aceste afirmatii in mod foarte simplu: de exemplu, o senzatie probabil experimentata de toata lumea, este aceea ca atunci cand suntem foarte obositi si stresati, simtim frigul mai acut in tot corpul. De asemenea, cand ne indragostim, pare ca fiecare celula din noi, straluceste.
„Celulele experimenteaza aceeasi viata pe care o experimentezi tu si pot supravietui in afara corpului, traind de exemplu, intr-o cultura de celule, pe care oamenii de stiinta le folosesc spre analiza”, spune Lipton.
Cum ne putem schimba gandurile?

Cercetarile lui Bruce Lipton arata ca in 95% din timp, oamenii isi folosesc mintea subconstienta, care este mintea programata in copilarie, pana la varsta de 6 ani. Apoi, viata ne este controlata de obiceiurile dobandite in acea perioada. Ceea ce este mintea constienta, adica mintea pe care o folosim in 5% din timp, o identificam cu personalitatea noastra, cu gandirea si simtul ratiunii.
Am reusi sa ne schimbam viata, perspectiva de a gandi, celulele din corp si starea lor de bine daca am avea acces mai usor la mintea subconstienta. Subconstientul vrea mereu sa se intoarca la vechile sale obiceiuri si modele repetitive si de aceea trebuie sa facem un efort constient sa ne dezvatam de realitatea pe care am intata-o cand eram mici si sa provocam astfel, schimbari vizibile in viata noastra.
Potrivit lui Lipton, exista trei moduri eficiente prin care putem sa schimbam modul vechi si limitativ de a fi si de a vedea viata, accesandu-ne subconstientul: meditatia budista, terapia hipnotica si o noua metoda de vindecare ce se numeste psihologia energiei. Aceste schimbari ar duce la un trai mai armonios cu natura si noi insine…


Ce este psihologia energetica

Energia este ca o amprenta , este infrastructura invizibila pentru sanatatea corpului tau. Corpul tau este compus din trasee prin care circula energia iar centrele de energie sunt in legatura dinamica cu celulele, organele, starile prin care treci, si gandurile tale. Daca reusesti sa schimbi aceasta energie, reusesti sa iti schimbi starea de bine, sa te vindeci de boala sa fii bine din punct de vedere emotional si mental.

Afirmatii pozitive

Exista totusi mai multe metode prin care ne putem ajuta mintea subconstienta si provoca schimbarea de la ganduri la celule si la vibratia energetica pe care o manifestam si care en ajuta sa ne construim viata. De exemplu, Loise L. Hay este de parere ca practicand in fiecare zi afirmatii pozitive si alegand acest lucru constient, subconstientul va fi incet, incet influentat si isi va schimba vechile mecanisme de a functiona.

Sursa: http://www.garbo.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu