joi, 8 mai 2014

CONFRUNTAREA UMBRELOR LA LUNA PLINA


  In seara de 14 mai,se formeaza Luna Plina ,o faza ce reprezinta apogeul influentei Lunii asupra planetei noastre,o faza in care fluxul energetic e maxim , sensibilitatea noastra amplificata,iar un comportament instinctual ne poate afecta discernamantul.
  Guvernatorul Lunii(Scorpion) este Pluto(zeul de dincolo) care va fi in careu cu guvernatorul Soarelui(Taur), Venus(planeta iubirii),aducand clocot sub un calm aparent, explozie intre morala si pacat,intre  ce s-a aflat pana acum in intuneric,mister si secret in relatiile noastre,in viata noastra.
  Faptul ca Luna  e in apropierea lui Saturn,o face poate cea mai intensa Luna Plina karmica a anului,si tin a va reaminti ca Profesorul nu umbla si nu accepta jumatati de masura ori angajamente nestatornice ,ci testeaza si, ce nu-i serios ,ce e inutil si pierdere de vreme in evolutia noastra,se va sfarsi,iar ce va trece testele,va deveni rezistent in timp.Si pentru ca Saturn ,acest supraveghetor cosmic,se afla in Scorpion,nu prea vom avea de ales: ori patrunzi adanc in miezul problemei si scoti murdariile la suprafata pentru a le rezolva,ori "du-te si te culca!"-cale de mijloc nu exista in aceasta situatie.
  Luna Plina pe axa Taur-Scorpion poate anunta sfarsitul unei povesti din viata fiecaruia(poate ca inceputa de prin octombrie-noiembrie anul trecut),sfarsit care ne reaminteste ca totul e in continua schimbare,iar noi trebuie sa renuntam la atasamentele noastre si sa ne adaptam. Permitem cu greu acest lucru,mai ales ca Taur-Scorpion sunt semne fixe,iar aceasta acceptare va fi devastatoare pentru unii si frumoasa,eliberatoare pentru altii,in functie de cat de tare ne tinem agatati de cineva sau de ceva,de cat de mare ne e teama de a pierde ceva din exteriorul nostru,caci toate se vor intampla pe fondul inca sensibil al Crucii cardinale.
  Poate ca vom intalni umbra intunecata a dorintelor noastre(izvorate din invidie,gelozie,razbunare, suspiciune, manipulare financiara) si va trebui sa sapam adanc in sufletul nostru, pentru a ne descoperi valoarea si frumusetea,pentru a recunoaste unde avem zone cu probleme,zone ce trebuie transformate ca sa fie vindecate. Scorpionul detine un caracter enigmatic si omniprezent,asa incat va fi nevoie de o precautie suplimentara pentru a evita in aceasta perioada conflictele sociale ,violenta, constrangerile distructive.
  Nativii semnelor fixe(Scorpion,Taur,Varsator,Leu),nascuti intre gradele 22-25 ale zodiilor(ultimul decan),  vor simti mai poate mai intens efectele,caci pentru ei ,pasiunile si individualitatea devin exagerate,sau unele din visele lor ar putea reprezenta mesaje din eter; insa toti trebuie sa stim ca usa care se inchide va deschide o alta,si ca nu trebuie sa ne rezumam viata la cate posesiuni(in persoane sau lucruri) avem sau dorim,ci doar  la strictul necesar de care avem nevoie pentru a fi multumiti....un fel de "mancam ca sa traim,nu traim ca sa mancam..."
  Opozitia Soare-Luna va aduce constientizarea a doua situatii diferite si contrare,iar noi va trebui sa facem alegeri.Se poate prefera varianta caii de mijloc ,in defavoarea  uneia din extreme sau putem sa nu alegem nimic .Taurul este constructiv,in timp ce Scorpionul saboteaza,Taurul aduce calmul ,in timp ce Scorpionul rascoleste,si,cu acestea,ni se solicita echilibrarea energiilor dinspre sfera banilor,a investitiilor,a sexului,a puterii si manipularii, angajamentelor asumate  si dorintelor.
 Ascendentul momentului se afla situat in zodia Sagetatorului,si formeaza un careu in T cu Mercur si Neptun,indemnandu-ne sa nu mai mintim si sa nu ne mai mintim,iar aspectul benefic cu Venus ne poate ajuta sa ne iubim,sa descoperim ca frumusetea sta in noi,  si sa constientizam ceea ce este cel mai important .
  O astfel de lunatie pe axa 5-11 poate privi individual prietenii,grupuri,vise si sperante,iar la scara mai larga  ,asociatii,grupuri umanitare,aliante si partide,finante si guvern.
  In aceste zile trebuie sa ne deconectam si sa ne detasam de grijile cotidiene,sa invatam ce inseamna prietenia,compania placuta si relaxanta,povestile altora comune cu ale noastre; daca reusim asta, atunci vom realiza ca viata e frumoasa ,macar satisfacatoare, cand accentul cade pe sentimente,si nu pe bani,pe amicitie,si nu pe posesiuni. Se pare ca loialitatea si onestitatea stau acum sub o presiune mare ,iar noi trebuie sa alegem discretia si intelepciunea, disciplina si organizarea,caci,chiar de Saturn aspecteaza pozitiv cu Jupiter,chiar daca oamenii doresc sa mearga mai departe ,ei nu dispun totusi de o directie clara si momentele dorite de start ar putea fi neadevarate.
  Sfatul meu este sa evitati pe cat posibil operatiile chirurgicale in zilele de 13,14,15 mai si ,eliberati-va de ceea ce e fals si minciuna in sectoarele descrise de mine in articol!

Articol preluat de pe blogul http://skatdevorbacuastrele.blogspot.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu