luni, 5 mai 2014

Harta celor mai PUTERNICE seisme care au zguduit Terra în 2014 | VIDEO

Numărul cutremurelor care s-au produs în luna aprilie a fost mai mare decât în mod normal, atrag atenția specialiștii Centrului de avertizare pentru tsunami din Pacific.

Potrivit sursei citate, Pământul este afectat, în fiecare lună, de unul sau două cutremure cu magnitudinea de peste 6,5 grade pe scara Richter, iar seisme de mai mică intensitate au loc în fiecare oră.
În luna aprilie s-a înregistrat un record privind seismele majore, numărul total de cutremure puternice fiind de 13, dintre care cinci au avut peste 7,8 grade pe scara Richter și au declanșat alerte de tsunami.
 
Potrivit unui video time-lapse realizat de specialiștii centrului, primul cutremur major, de 8,2 grade pe scara Richter, s-a înregistrat pe 1 aprilie, în nordul statului Chile, urmat de un alt cutremur major, care a lovit Insulele Solomon, în sudul Pacificului.
Celelalte cutremure peste nivelul normal au fost înregistrate și în Nicaragua, Mexic, Canada şi chiar unul mai puţin obişnuit în Atlanticul de Sud.
Centrul de avertizare pentru tsunami nu a oferit nicio indicaţie cu privire la motivele care ar fi putut duce la puternica activitate seismică din aprilie.

https://www.youtube.com/watch?v=M3jHUGHOlhA
Sursa: http://www.evz.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu