luni, 5 mai 2014

Monumentul SATANIC destinat Capitoliului din Oklahoma


Templul Satanic construieste o statuie care il arata pe Lordul Intunericului așezat în fața unei pentagrame inversate și flancat de doi copii care îl privesc cu admirație in semn de protest fata de cele 10 porunci ale lui Moise.

La inceputul lunii ianuarie, Templul Satanic aduna fonduri pentru realizarea proiectului. Au strans 30 de mii de dolari, iar in acest moment, un artist din New York se ocupa de realizarea statuii, care va fi suflata in bronz. Satanistii spera sa fie expusa in Oklohama.
Statuia este un protest fata de monumentul Celor Zece Porunci instalat de stat în fața Capitoliului în 2012.
Satanistii se bazeaza pe lege. Astfel, conform regulilor impuse de societatea din Oklohama„Indivizii și grupurile pot depune cereri pentru plasarea unui monument sau a unei statui sau opere de artă.”
Statul insa nu le-a dat niciun permis si asteapta rezolvarea procesului intentat de ACLU împotriva monumentului lui Ritze cu Cele Zece Porunci. „Dacă, la finalul procesului, monumentul cu mesaj creștin are voie să rămână pe terenul Capitoliului, atunci nici propunerea Templului Satanic nu poate fi respinsă doar pentru că aparține unei religii diferite.”
Templul Satanic crede ca statuia va fi terminat în câteva luni, iar apoi o va plasa în fata clădirii Oklahoma Statehouse, indiferent de rezultatul procesului dintre Comisia Capitoliului și ACLU, scrie site-ul vice.com.
Sursa: http://www.evz.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu