marți, 20 mai 2014

OZN în România - mai 2014

Plopeni - Prahova, 11 mai 2014

În acest caz fotografiile le-am primit pe adresa de email a redacţiei, împreună cu explicaţiile despre locul şi data observaţiei. "Ce părere aveţi? Habar nu am avut ce fotografiez. Eram la "iarbă verde" cu un grup de prieteni, şi am urcat undeva sus pe un deal de unde admiram Bucegii şi Ciucaşul. Eu priveam cerul plin cu avioane şi urmăream dârele lăsate de ele. Acasă am văzut şi restul".

Autorul (Constantin Jipa) mărturişeste ca a fotografiat dârele lăsate de avioane. Graţie rezoluţiei bune a camerei foto, se poate vedea destul de clar on OZN. Am evidenţiat OZN-ul în fiecare fotografie printr-un detaliu obţinut direct din fotografiile la rezoluţia nativă trimisă de autor, şi am îmbunătăţit contrastul pentru o mai bună observare. Subliniem că detaliile ce conţin OZN-ul sunt la rezoluţia nativă (fiind extrase din fotografiile primite de redacţia AIM), şi nu au fost mărite deloc. Pentru cei dornici de investigaţii proprii, am furnizat şi fotografiile originale trimise de autor (click pe link-uri).

click pentru Foto originală [1,9 Mb]


click pentru Foto originală [2 Mb]Această observaţie documentată fotografic furnizează unul dintre cele mai bune detalii din care se poate vedea forma şi structura OZN-ului ce pare să fie metalic, discoidal, şi având o cupolă gen calotă sferică în partea superioară.

13 mai 2014, Staţia Spaţială Internaţională

Complexul orbital ISS a primit o vizită în data de 13 mai 2014, după cum atestă transmisia video LIVE înregistrată. Se observă prezenţa unui OZN cu lumini de semnalizare care, timp de peste 1 minut, acompaniază Staţia Spaţiala Internatională... 

 https://www.youtube.com/watch?v=_CfyK5SupYE

Timişoara, 12 mai 2014

Un OZN a fost observat în zona oraşului Timişoara în seara zilei de 12 mai, conform unor informaţii disponibile la organizaţia MUFON. Iată descrierea evenimentului, conform martorului ocular (anonim), care însă nu a furnizat documente foto:

"Este a doua oară când văd o asemenea apariţie. La început obiectul arăta ca o stea care se mişcă. După câteva secunde, îşi modifică strălucirea devenind de 3 - 5 ori mai luminos (chiar şi faţă de steaua polară). Se pare că obiectul îşi măreşte viteza de deplasare şi dispare după un timp, pentru că luminozitatea lui scade treptat până când dispare din câmpul vizual. Cerul era senin, fără vreo urmă de nori. Nu cunosc vreo cauză naturală pentru acest tip de observaţie."

Acest tip de apariţie este unul dintre cele mai des întâlnite şi ne permite să diferenţiem foarte uşor un OZN de o stea prin aceea că lumina observată fie îşi modifică mult intensitatea, fie se mişcă.


Sursa:  http://roaim.co.nr

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu