luni, 30 iunie 2014

Curcubeul mesaj divin

Multitudinea de aparitii ale curcubeului in tara noastra in aceasta luna dupa ploile dese ce ne dau tarcoale si ne ameninta prin cantitatile lor uriase ma face sa cred ca acestea sunt niste mesageri divini pentru a ne face mai ardenti in credinta autentica si nu
cea formala,demonstrativa .
Si parafrazand spusele marelui carturar Miron Costin voi spune ca cel mai de vaza
dintre cele cinci simturi este vederea,pentru ca ea singura ne aseaza dintre toate gandul nostru fara nici un dubiu de indoiala.Revenind la curcubeu in limba greaca
inseamna iris. Iris era in mitologia greaca zeita mesagera a iubirii. In limbajul florilor, irisul inseamna deci elocventa, comunicare si mesaje. In functie de culoare, irisii mai au si alte semnificatii: isirul mov este un simbol al intelepciunii si al complimentelor, irisul albastru simbolizeaza credinta si speranta, irisul galben simbolizeaza pasiunea, iar cel alb reprezinta, bineinteles, puritatea.

Legenda florii de iris porneste de la zeita greaca Iris, zeita soarelui, mesager intre Olimp si Terra, drumurile sale fiind marcate de un curcubeu multicolor. Zeita Iris prelua mesajele zeilor de pe Muntele Olimp, tinut divin numit si “ochiul paradisului”, si insotita de un nor de stropi stralucitori care formau un minunat curcubeu, le aducea pamantenilor. Astfel, in mitologia greaca, florea de iris era un simbol al Ideii de comunicare.

Floarea de iris apare si in cultura Egiptului antic, ca si simbol al puterii.

Dupa aparitia crestinismului, irisul a inceput sa fie considerat drept floarea Fecioarei Maria, simbol al protectiei divine, al credintei, intelepciunii si valorii.Fiind si in luna a cincea as spune ca intr-adevar prin conexiunea iris=curcubeu ca floare in zodiacul floricol este legata de cifra 5.

Schematic floarea de iris sau crin simbolizeaza puritatea(Fecioara Maria) si reprezinta trinitatea.
Legat de cifra 5 cel mai puternic simbol este pentagrama cu varful in sus.În creştinism, ea reprezintă simbolul rănilor Mântuitorului Iisus Hristos, dar radacinile pentagramei suntcu mult mai vechi decat crestinismulDe-a lungul timpului, pentagrama a  devenit simbol al cunoaşterii, al sănătăţii şi al înţelepciunii, preluat din geometria pitagoreică.

După Pitagora, cele cinci colţuri ale pentagramei reprezintă cele cinci elemente: apa, aerul, pământul, focul şi spiritul. Spiritul este identificat cu capul din omul aşezat în stea şi apoi în cerc, pentru că spiritul este cel care conduce celelalte elemente ale pentagramei.
PENTAGRAMA = 3 TRIUNGHIURI – FORMA LITEREI A, dar şi a literei greceşti, DELTA, simbolul DECHENEILOR.


Prin translatarea pentagramei din planul bidimensional în cel tridimensional, se obţine o structură piramidală având aceleaşi semnificaţii şi proprietăţi cu ale pentagramei iniţiale, dar cu capabilităţi energetice (orgonice) mărite in dimensiunea 3D.Acest principiu a stat la baza construirii piramidelor si acest principiu functioneaza si astazi.
CE - reprezintă centrul de echilibru sau punctul de echilibru al celor cinci elemente. În acest centru fluxul energetic este maxim.

Observam in stema veche a Moldovei steaua cu cinci colturi ca simbol de protectie.Măreţia simbolului taurului(zimbru,bour) devine mai clară atunci cînd conştientizăm că el a fost pivotul unor culte foarte vechi şi timp de milenii nu şi-a schimbat deloc semnificaţia arhetipală pozitivă
Sacrul întotdeauna se manifestă prin înfăţişarea divinităţii, iar simbolul său reprezentat printr-un taur-zimbru codifică mitul si legitimeaza spaţiul nostru istoric. Taurul descoperă acest spatiu şi pentru noi El este aici, pe pămîntul Zimbrului, protectorul codrilor milenari.
Floarea este un alt simbol ezoteric al Taurului.
In crestinismul ezoteric, Fecioara Maria este numita Rosa Mystica (Trandafirul Mistic), cu referire la aceeasi stare de puritate si virginitate, dar inteleasa la nivel cosmic (fiind atribute ale Imparatesei Cerurilor)
Taurul este cel de-al doilea semn zodiacal. Este un semn de pamant (apartine triadei semnelor de pamant: Taur, Fecioara, Capricorn). Taurul este o zodie fixa, feminina (yin), guvernata de planeta Venus si de Luna (prin exaltare).
In succesiunea zodiilor, pornind de la punctul echinoctial de primavara, intalnim intai Berbecul, a carui ideograma exprima tasnirea exploziva a impulsului creator primordial - "Fiat!". Taurul, corespunzator celei de a 2-a etape, reprezinta HYRANYAGARBHA (Embrionul de Aur), din care a luat nastere apoi intreaga creatie. Ideograma Taurului (un cerc si niste coarne deasupra) exprima, ezoteric vorbind, germenele creatiei (cercul), ancorat prin radacini in sus, de Principiul Divin (cele doua coarne, in aparenta). Obiectiv vorbind, Taurul chiar este o zodie a primaverii, corespunzand unei perioade a anului in care plantele, deja rasarite, prind radacini tot mai puternice in pamant, dezvoltandu-se apoi si inflorind.
Privind stema veche a Moldovei,tara dintre maluri este leaganul Romaniei moderne,embrionul de la care a pornit infaptuirea actului de la 24.01./5.02/1859.
Moldova este dupa cum o prezinta Dimitrie Cantemir tara sub semnul Trinitatii fiind impartita in trei mari regiuni:Moldova de Sus,Moldova de Jos si Basarabia.O
tara si sub semnul spicelor de grau ce simbolizeaza abundenta dupa terenurile agricole fertile.O alta bogatie a Moldovei este sarea atat de necesara in alimentatie,un lucru vital pentru ca nimic mai pretios nu este ca"sarea in bucate".
Moldova este strabatuta de un rau care in vechime a purtat numele de Sfantul.
În antichitate, râul Siret a fost cunoscut sub numele de Hierasus(adică Sfântul, în limba greacă), denumire sub care apare în "Geographia" lui Ptolemeu (circa 87 d.Hr. - circa 165 d.Hr.).
Nu întîmplător, Dimitrie Cantemir, celebrul domnitor-cărturar, un inițiat, amintește în lucrarea “Descrierea Moldovei” despre Calea sacră, care urma drumul Bîcului, pînă la Chișințu și de acolo mai departe, spre est. Drumul, interesant, este marcat de megaliți și chiar de mici piramide orientate pe aceeași direcție.
În aceeași idee a unui mesaj inițiatic, putem aminti și faptul că în anul 1791 era publicată o stemă a Daciei, Calea Cerului corespunzînd întru totul “piramidei” foarte ascuțite de aici.
 Prin unicitatea și măreția lor, cele două fenomene succesive, Calea Cerului și Umbra Piramidă au constituit hierofanii (termen prin care se înțelege că ceva sacru ni se arată, mister) de prim ordin din cele mai vechi timpuri și pot justifica nu numai Sărbătoarea Muntelui și caracterul de Munte Sfînt al Ceahlăului, dar și Calea Sacră ce pornea de la poalele estice ale muntelui.
* “Am motive să cred că Ceahlăul este unul dintre munții sfinți ai dacilor. Strămoșii dacilor și chiar dacii înșiși practicau, cum o arată numeroase dovezi arheologice, o religie în care Soarele ocupa un loc central. Această credință ne-ar putea fi transmisă pînă astăzi prin cuvîntul “rază”: RA – numele zeului (identic la egipteni) și ZA – zeu. Apoi, între credința dacilor în viața de apoi, prezentată de Herodot  și cea a egiptenilor antici, prezentată de Diodor, nu există practic nici o deosebire”, explică Ioan Șicleanu.

 De aici mai e un pas pana la triada isis

osiris-horus si legatura cultului ISIS-HORUS in

antichitate si in era crestina -fecioara Maria

Iisus.

http://mesagerulneamt.ro/2011/08/misterele-ceahlaului-piramida-holografica-si-calea-sacra/

S
Schimbarea la Faţă a Mântuitorului Iisus Hristos este prin excelenţă sărbătoarea îndumnezeirii firii omeneşti şi a participării trupului trecător la bunătăţile veşnice. 
Si nu cred ca intamplator este si fenomenul legat de acest munte al nostru,Ceahlaul unic in lume precum si cel de pe muntele Tabor.
Cei care au sărbătorit Schimbarea la Faţă a Domnului (noaptea dintre 18-19 august) pe Muntele Tabor povestesc că, în timpul Sfintei Liturghii, se coboară asupra mănăstirii ortodoxe, un nor luminos, care nu are caracteristicile unui nor obişnuit. Norul apare o singură data pe an, întotdeauna în acelaşi loc, în direcţia Nazaretului, şi la aceeaşi vreme, până noaptea târziu.





Mira

Sursa: primit pe mail,
Multumim Mira

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu