luni, 30 iunie 2014

Exista Dovezi Stiintifice ca ne Putem Vindeca Singuri

Fie ca suferiti de o boala incurabila, impovarat cu o boala cronica pe care medicina moderna nu reuseste sa o elimine, sau luptati cu simptome deranjante care va scad calitatea vietii, in aceste cazuri nu va mai raman decat sperantele, dovezi stiintifice cum ca am putea sa ne vindecam singuri, insa aceste dovezi inca nu au aparut. 

Insa, pentru a ne contrazice, Dr. Lissa Rankin, vine cu un caz concret ce ne va schimba aceasta gandire, caz ce confirma faptul ca organismul este capabil sa se vindece singur.

Au fost multe cazuri in care mintea a reusit sa vindece, in studiile clinice poarta denumirea de "efectul placebo", efect prin care pacientii tratati nu numai ca s-au simtit mai bine,de fapt chiar au reusit sa-si vindece ulcerul, sa-si vindece calvitia, le-au disparut verucile, si alte fenomene fiziologice masurabile.De asemenea stim bine ca opusul este adevarat, mintea poate gandi negativ, cercetatorii il numesc "efectul nocebo" acest efect fiind atunci cand prin simpla injecare a pacientilor cu solutie salina si au fost instiintati ca fac chimioterapie, acestia au vomitat, si-au pierdut controlul, ajungand pana la caderea parului. 

 Psihologic vorbind, cum se poate intampla aceste lucru? In cartea sa "Mind over Medicine - Scientific Proof You Can Heal Yoursef", dr. Lissa Rankin explica cum modul in care gandim, pozitiv sau negativ, ne poate afecta starea de sanatate. Dupa cum stim, organismul a creat diverse moduri de autoaparare, care repara proteinele deteriorate, repara ADN-ul, dezechilibrele hormonale, inghite celulele canceroase, agentii infectiosi si corpurile straine care ajung in interiorul organismului nostru. Aceste mecanisme explica remiterile spontane care sunt raportate in literatura medicala la aparent boli "incurabile", cum ar fi Etapa 4 de cancer, HIV, hipotiroidism, diabet si chiar o rana de glont netratata la cap. Cu toate acestea, pacientii se simt adesea neputinciosi pentru a exploata aceste mecanisme de auto-reparare naturale. 

Nu mai este cazul! In aceasta carte dr.Rankin ne invata in cativa pasi cum sa optimizam capacitatile organismului de a se auto-repara in momentul in care devine bolnav. Ea ne invata de asemenea instrumentele necesare pentru a pune in aplicare puterea mintii ca medicina preventiva, totul pentru a face ca organismul sa ajunga la "batranete" si nu care cumva sa aiba probleme inca de "tanar". 

Ce dezactiveaza mecanismele naturale de auto-reparare a organismului? Stim cu totii ca stresul este rau pentru organism. Dar nu am inteles niciodata cum functioneaza acest lucru.Bazele de date medicale ne demonstreaza ca stresul are mai multe forme : stresul de singuratate, stresul de la locul de munca, stresul financiar, stresul material, stresul din familie, stresul de a se simti blocat sau deconectat spiritual.Indiferent de ce forma este declansat, stresul rastoarna o serie de cascade fiziologice asociate cu axa hipotalamo-hipofizo-suprarenale si cu raspunsul "lupta sau zbori" al sistemului nervos simpatic. Cu alte cuvinte, daca sunteti stresat de bani, casnicie sau la locul de munca, corpul tau nu poate face diferenta dintre o amenintare perceputa, cum ar fi falimentul iminent , si o amenintare reala , cum ar fi faptul ca sunteti urmarit de un tigru. 

Aici este secretul. Organismul se poate repara numai atunci cand este intro stare de repaus fiziologic. Ori de cate ori organismul crede ca esti alergat de tigru (sau orice altceva) auto-repararea se va bloca. La urma urmei cui i-ar mai pasa de auto-reparare sau de uciderea celulelor canceroase daca ai fi pe cale sa fi mancat de un tigru. In "Mind over Medicine" dr.Rankin nu are doar dovada stiintifica de autovindecare ci si sfaturi pentru a putea utiliza puterea mintii pentru a optimiza mecanismele de auto-reparare naturale ale corpului, pentru a prevenii aparitia deficientelor din organism, deficiente ce pot conduce la aparitia bolilor mai sus amintite. 


Sursa: www.secretele.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu